The Macallan en Pantone Color Institute™ creëren Edition No. 5 whisky

The Macallan heeft onlangs samengewerkt met het Pantone Color Institute™ om een op maat gemaakte whisky te creëren. Deze bijzondere whisky, genaamd Edition No. 5, maakt deel uit van The Macallan Edition Series en is een eerbetoon aan het rijke kleurenspectrum en het complexe whiskybereidingsproces van The Macallan.

In samenwerking met de kleurmeesters van het Pantone Color Institute™ heeft de beroemde Schotse whiskydistilleerderij een unieke paarse tint ontwikkeld die zichtbaar is op de fles en de verpakking. Het verband tussen whiskybereiding en kleurcreatie is niet moeilijk te vinden, en met Edition No. 5 hebben ze beide kunstvormen op een stijlvolle manier verkend en gevierd.

Het Pantone Color Institute™ staat bekend om het voorspellen van wereldwijde kleurtrends, het tonen van seizoenskleuren op de catwalk en het adviseren van bedrijven over kleur voor merk- en productidentiteit. De keuze voor een unieke paarse tint met The Macallan is geen toeval. Paars wordt beschouwd als de meest complexe kleur in het kleurenspectrum en het is de perfecte kleur om het complexe proces van het maken van whisky te benadrukken.

Edition No. 5 van The Macallan onderzoekt de rol van uitzonderlijke eikenhouten vaten bij het creëren van de natuurlijke kleur en smaak van de befaamde whisky. Deze speciale release viert de mix van eindeloze nuances, creativiteit en expertise die de unieke kleur en smaak van de single malt Scotch whisky van The Macallan bepalen.

Met Edition No. 5 toont The Macallan opnieuw zijn toewijding aan vakmanschap en innovatie. Het is een eerbetoon aan de rijke traditie en het streven naar perfectie van deze gerenommeerde whiskydistilleerderij. De Edition Series blijft whisky-liefhebbers en kenners verrassen met unieke smaken en belevingen, en Edition No. 5 is daar een uitstekend voorbeeld van.

De Macallan Edition No. 5 is niet alleen een eerbetoon aan de kleuren en het productieproces van The Macallan, maar ook aan de rol van uitzonderlijke eikenhouten vaten bij het creëren van de unieke smaak en kleur van hun whisky. De keuze voor paars als de kenmerkende kleur van deze editie benadrukt de complexiteit van zowel kleurcreatie als het whiskybereidingsproces.

De Macallan Edition No. 5 is een whisky die de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen verwent. Met zijn rijke en volle smaakprofiel, met tonen van fruit, kruiden en vanille, biedt deze whisky een unieke drinkervaring. Het is een whisky die de expertise en het vakmanschap van The Macallan weerspiegelt en tegelijkertijd de artistieke benadering van het Pantone Color Institute™ laat zien.

Met deze samenwerking benadrukt The Macallan opnieuw zijn positie als een toonaangevende producent van hoogwaardige whisky. De Edition Series heeft een sterke reputatie opgebouwd bij whiskyliefhebbers over de hele wereld en Edition No. 5 voegt een nieuwe dimensie toe aan deze reeks van bijzondere releases.

 • The Macallan Edition No. 5 whisky
  • Onderdeel van The Macallan Edition Series
  • Eerbetoon aan het kleurenspectrum en whiskybereidingsproces van The Macallan
  • Gemaakt in samenwerking met het Pantone Color Institute™
  • Unieke paarse tint op fles en verpakking
  • Verkenning van de rol van eikenhouten vaten bij het creëren van kleur en smaak
  • Rijke en volle smaakprofiel met tonen van fruit, kruiden en vanille
  • Exclusieve en beperkte oplage


De Macallan Edition No. 5 is een speciale whisky die deel uitmaakt van The Macallan Edition Series. Het is een eerbetoon aan het uitgebreide natuurlijke kleurenspectrum van The Macallan en het complexe proces om whisky te maken. Deze unieke whisky is gecreëerd in samenwerking met het Pantone Color Institute™ en is voorzien van een speciale paarse tint op zowel de fles als de verpakking.

De focus van Edition No. 5 ligt op de rol van uitzonderlijke eikenhouten vaten bij het creëren van de natuurlijke kleur en smaak van The Macallan whisky. Door de selectie en rijping van de whisky in deze vaten krijgt de drank zijn karakteristieke nuances en complexiteit. De Macallan Edition No. 5 biedt een rijk en vol smaakprofiel, met heerlijke tonen van fruit, kruiden en vanille.

Deze speciale release is verkrijgbaar in een beperkte oplage en is een waardevol verzamelobject voor whisky-liefhebbers en kenners. Het belichaamt het vakmanschap, de innovatie en de passie voor perfectie die The Macallan zo kenmerken. Met Edition No. 5 wordt de traditie voortgezet om unieke en bijzondere whiskies te creëren die de zintuigen prikkelen en de smaakpapillen verwennen.

Of je nu een verzamelaar bent die op zoek is naar een waardevol stuk vakmanschap of een whiskyliefhebber die wil genieten van een unieke drinkervaring, The Macallan Edition No. 5 is een must-have. Het is een whisky die de kunst van kleur en smaak combineert op een meesterlijke manier en een blijvende indruk achterlaat.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...