De Macallan-editie nr. 5 viert kleuren in stijl

De Macallan-editie nr. 5 viert kleuren in stijl

Hier is een interessante verrassing: The Macallan heeft onlangs de krachten gebundeld met het Pantone Color Institute™ om een nieuwe whisky op maat te maken.

Deze speciale whisky, genaamd Edition No. 5, is de nieuwste release in The Macallan Edition Series. Het is in feite een eerbetoon aan het uitgebreide natuurlijke kleurenspectrum van The Macallan en het complexe proces om whisky te maken.

Samen met de kleurmeesters van het Pantone Color Institute™ creëerde de gerenommeerde Schotse whiskydistilleerderij een unieke paarse tint die op de fles en verpakking staat. Het is niet moeilijk om een gemeenschappelijke basis te vinden tussen whisky maken en kleurcreatie en met Edition No.5 zijn ze erin geslaagd om beide kunstvormen in stijl te verkennen en te vieren.

Als je dit nog niet weet, voorspelt het Pantone Color Institute elk jaar wereldwijde kleurtrends, toont het de beste seizoenskleuren op de catwalk en adviseert bedrijven over kleur voor merk- en productidentiteit. Ze kozen voor een unieke paarse tint met The Macallan omdat paars de meest complexe kleur van de regenboog is en het absoluut de ideale tint is om het complexe whiskybereidingsproces te benadrukken.

De Macallan Edition No. 5 verkent de rol van uitzonderlijke eikenhouten vaten bij het creëren van de natuurlijke kleur en smaak van de beroemde whisky van The Macallan. Deze speciale release viert de mix van oneindige tinten, creativiteit en expertise die de unieke kleur en smaak van de single malt Scotch whisky van The Macallan vormt.