The Macallan onthult exclusieve single malt - The Airship

The Macallan brengt een beperkte oplage van een nieuwe single malt uit, geïnspireerd door de Gouden Eeuw van Reizen. Deze elegante periode markeerde een tijd waarin de wereld openstond voor nieuwe avonturen. De luxe single malt, verpakt in een prachtige karaf die de luchtschepen en innovaties uit de jaren dertig eert, is de vijfde en laatste release in de Golden Age of Travel-serie.

Voor deze speciale editie heeft The Macallan samengewerkt met de getalenteerde kristalmakers van Lalique, die een schitterende kristallen karaf hebben gecreëerd. De karaf is prachtig geëtst met een luchtschip en heeft een kompasvormige stop in een elegante roze stijl. In dit unieke vat rust The Macallan 1940, een 35 jaar oude single malt whisky die de essentie van vervlogen tijden distilleert en je meeneemt op een buitengewone reis.

De single malt uit de Gouden Eeuw van Reizen, genaamd "The Air Ship," heeft een alcoholpercentage van 44,4% en betovert met heerlijke aroma's van eiken, fruit en bloemen. De rokerige smaak van pure chocolade en gember zorgt voor een unieke beleving, gevolgd door een voortreffelijke zoete en citrusachtige afdronk. Deze whisky belichaamt de klasse en diepgang van de Art Deco-periode uit de jaren dertig, toen deze fascinerende luchtschepen de hemel beheersten.

De laatste release in de Gouden Eeuw van Reizen is exclusief verkrijgbaar bij The Macallan Boutiques en Global Travel Retail. Als je echter een van deze op maat gemaakte whisky's wilt bemachtigen, moet je snel zijn. Er zijn namelijk slechts 48 flessen van The Air Ship uitgebracht, waarvan er slechts 46 beschikbaar zijn voor klanten.

Naast de vermeldenswaardige informatie die al is gegeven, is het ook interessant om te benadrukken dat The Macallan bekend staat om zijn toewijding aan vakmanschap en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. De Macallan 1940, die de kern vormt van deze limited edition-release, is zorgvuldig gerijpt gedurende 35 jaar, wat resulteert in een uitzonderlijke complexiteit en diepte van smaak.

De karaf, ontworpen door Lalique, is een waar kunstwerk op zich. Lalique staat wereldwijd bekend om zijn expertise in het vervaardigen van kristalglaswerk en heeft al lang een reputatie voor verfijnde elegantie. De prachtige etching van het luchtschip op de karaf is een eerbetoon aan de innovatieve geest van de jaren dertig, waarin luchtschepen een symbool waren van avontuur en vooruitgang.

De beperkte oplage van slechts 48 flessen en de exclusieve beschikbaarheid via The Macallan Boutiques en Global Travel Retail maken deze release des te begerenswaardiger voor whiskyverzamelaars en liefhebbers van zeldzame single malts. Het prijskaartje van €50.000 weerspiegelt niet alleen de uitzonderlijke kwaliteit en exclusiviteit van deze whisky, maar ook de waarde die wordt gehecht aan de rijke geschiedenis en ambachtelijke tradities die ermee gepaard gaan.

Met The Air Ship viert The Macallan niet alleen de Gouden Eeuw van Reizen, maar ook de tijdloze geest van ontdekking en avontuur. Deze unieke single malt biedt een unieke gelegenheid om een stukje geschiedenis te proeven en te genieten van de verfijnde smaken die voortkomen uit decennia van vakmanschap en expertise. Of je nu een gepassioneerde whiskyverzamelaar bent of simpelweg wilt genieten van een buitengewone drinkervaring, The Air Ship is een eerbetoon aan een tijdperk vol stijl, innovatie en de drang om nieuwe horizonten te verkennen.

The Macallan Golden Age of Travel Collection:

  • The Air Ship: De vijfde en laatste release in de Golden Age of Travel-serie is geïnspireerd op de Gouden Eeuw van Reizen, een elegante periode waarin de wereld zich opende voor nieuwe avonturen. Deze limited edition single malt wordt geleverd in een prachtige karaf, ontworpen door de briljante kristalmakers van Lalique. De karaf is versierd met een gedetailleerde etching van een luchtschip en heeft een kompasvormige stop in een elegante roze stijl. The Air Ship bevat The Macallan 1940, een 35 jaar oude single malt-whisky die de essentie van vervlogen tijden vastlegt. Met een alcoholpercentage van 44,4% biedt deze sterke drank heerlijke aroma's van eiken, fruit en bloemen, een rokerige smaak van pure chocolade en gember, en een voortreffelijke zoete en citrusachtige afdronk. Er zijn slechts 48 flessen uitgebracht, waarvan er 46 beschikbaar zijn voor klanten. De prijs van deze exclusieve whisky bedraagt een verbluffende €50.000.

  • The Orient Express: Als eerbetoon aan de iconische treinreis die de wereld veroverde in de vroege 20e eeuw, is deze release een ode aan de luxe en grandeur van de Oriënt-Express. De single malt whisky in deze collectie is zorgvuldig geselecteerd om de sfeer en de rijke geschiedenis van deze historische treinreis te weerspiegelen. Het is een harmonieuze blend van verschillende vaten, met complexe smaken en een diepe, rijke kleur. Deze limited edition komt in een prachtige karaf met details die de elegantie van de Oriënt-Express vastleggen.

  • The Explorer's Trunk: Deze opvallende release neemt je mee op een denkbeeldige reis naar verre en exotische bestemmingen. Het is een whiskycollectie gepresenteerd in een luxueuze koffer, gevuld met verschillende flessen single malt whisky's. Elke fles vertegenwoordigt een andere regio en biedt een unieke smaakervaring. De Explorer's Trunk is een eerbetoon aan de avonturiers en ontdekkingsreizigers van vroeger, die de wereld rondreisden op zoek naar nieuwe horizonten.

  • The Grand Tour: Deze collectie is geïnspireerd door de klassieke Grand Tour, een educatieve reis die jonge aristocraten in de 18e en 19e eeuw maakten om hun culturele en intellectuele kennis te vergroten. De whisky's in deze collectie zijn zorgvuldig gekozen om de geest van avontuur en ontdekking van de Grand Tour te vangen. Elke fles is verpakt in een stijlvolle doos en bevat een uitgebreide beschrijving van de historische achtergrond en de kenmerken van de whisky.

The Golden Age of Travel Set: Dit is een verzameling van de volledige Golden Age of Travel-serie, inclusief The Air Ship, The Orient Express, The Explorer's Trunk en The Grand Tour. Deze set biedt whisky-liefhebbers de mogelijkheid om de volledige reeks limited edition releases te ervaren en te genieten van de diverse smaken en verhalen die ze vertegenwoordigen. Elk van deze flessen is zorgvuldig ontworpen en gepresenteerd met oog voor detail, waardoor ze niet alleen een uitstekende drinkervaring bieden, maar ook een visueel en historisch genot.

Met de Golden Age of Travel Collection viert The Macallan niet alleen de kunst van het whisky maken, maar ook de geest van avontuur en ontdekking die samengaat met reizen. Elke release is doordrenkt met de rijke geschiedenis en de kenmerkende smaken van zijn tijdperk, waardoor whisky-liefhebbers de mogelijkheid krijgen om een tastbare connectie te voelen met de vervlogen tijden.

Of je nu een fervent verzamelaar bent die op zoek is naar exclusieve en zeldzame whisky's, of gewoon wilt genieten van een uitzonderlijke drinkervaring, de Golden Age of Travel Collection biedt een unieke en boeiende reis door de geschiedenis en de smaakpapillen. Elk detail, van de prachtige karaffen tot de zorgvuldig samengestelde whisky's, draagt bij aan de algehele luxe en verfijning van deze collectie.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van de Golden Age of Travel releases beperkt is en dat ze vaak exclusief verkrijgbaar zijn bij The Macallan Boutiques en Global Travel Retail. Deze releases worden met veel anticipatie ontvangen door verzamelaars en whisky-liefhebbers over de hele wereld, en vormen een waardevolle toevoeging aan elke whisky-collectie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...