De laatste batches van Samuel Bronfman's LaSalle Distillery: Crown Royal XR Limited Edition

De laatste batches van Samuel Bronfman's LaSalle Distillery: Crown Royal XR Limited Edition

De originele LaSalle Distillery, opgericht door de Canadese zakenman en filantroop Samuel Bronfman in 1927, sloot haar deuren in 1993. Gelukkig voor ons wist Crown Royal enkele van de laatste partijen whisky in handen te krijgen die daar werden geproduceerd en maakten ze tegenwoordig een nieuwe whisky in beperkte oplage, uitgebracht als tweede editie van hun op maat gemaakte Crown Royal Extra Rare Whisky Series en ook wel de Crown Royal XR genoemd.

De nieuwe, uiterst zeldzame Crown Royal is een volle, zachte whisky waarin gedroogd fruit en honing worden gemengd om de kruidige tonen van Canadese rogge in balans te brengen.

De afdronk heeft een lekkere smaak van rozijnen, cacao en bruine suiker. Hints van peren en bloemige boeketten dragen bij aan het aroma van de whisky, en aan het einde komen gedroogde abrikozen en rozijnen samen, in de mond. Om deze voortreffelijke whisky te maken, zijn alleen fijne Canadese ingrediënten gebruikt, uit provincies als Manitoba voor het graan en Lake Winnipeg voor zuiver water dat op natuurlijke wijze door de kalksteen eronder werd gefilterd.

De whisky in beperkte oplage werd gerijpt in verkoolde eikenhouten vaten die waren blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen om het hout uit te zetten en te krimpen, waardoor het karakter van de whisky duidelijk naar voren kwam. Uiteindelijk worden de whisky's zorgvuldig gemengd om ze de rijke en zachte smaak te geven waar Crown Royal om bekend staat. Voor de echte whiskyliefhebbers is de Crown Royal XR meer dan alleen een whisky in beperkte serie. Het is een stukje geschiedenis.