Limited edition Nolets Reserve - de duurste gin ter wereld

Nolets' Reserve, een gin die afkomstig is uit Nederland en gemaakt wordt door de ervaren familie Nolet, staat bekend als de duurste gin ter wereld. Het is een limited edition gin met een prijskaartje van €700 per fles. Hoewel het misschien niet voor iedereen betaalbaar is, blijft het een interessante drank om te proberen.

De serie begon in 2010 en wordt elk jaar op 15 mei gevierd rond de verjaardag van Carolus. Dit jaar heeft de limited edition Nolets' Reserve ons volledig verbijsterd. Meer dan 1.500 flessen zijn verkocht en elk van de kavels is individueel ondertekend en genummerd door de voorzitter zelf. Deze specifieke gin viert de drie jaar sinds Carolus begon met het verzinnen van de kostbare drank, met de beste smaken en planten. Naast de gebruikelijke ingrediënten van Nolets' Reserve, zijn er ook tonen van rode bessen, appels en rozenblaadjes te proeven.

De distillatietechnieken van de Nolets bestaan al 322 jaar, maar deze opvolger van de 10e generatie leidt het merk dienovereenkomstig. Carolus H. J. Nolet, de huidige voorzitter van Nolets' Spirits Worldwide, krijgt hulp van zijn twee zonen - Bob en Carl Jr. Zij distilleren ook de Ketel One-wodka, die geprijsd is op €25 per fles.

Hoewel Nolets' Reserve prijzig is, maakt de eenmalige distillatie het tot een zeer exclusieve gin met een hoge exquisiteniteitsfactor. Het is een gin die zich onderscheidt van de rest, niet alleen vanwege de prijs, maar ook vanwege de unieke smaak en geschiedenis. Als je op zoek bent naar een bijzondere gin-ervaring, dan is Nolets' Reserve zeker de moeite waard om te proberen.

Naast het feit dat het de duurste gin ter wereld is, heeft Nolets' Reserve nog vele andere kenmerken die het zo speciaal maken. Het is een limited edition gin die wordt geproduceerd in beperkte oplage, waardoor het een zeer exclusieve en zeldzame drank is. Elke fles is individueel genummerd en ondertekend door Carolus Nolet Sr., de oprichter van Nolet'sdistilleerderij en de bedenker van deze bijzondere gin.

Nolets' Reserve wordt geproduceerd met dezelfde zorgvuldig geselecteerde ingrediënten als de reguliere Nolet'sgin, waaronder Turkse rozen, frambozen, perziken en de kenmerkende jeneverbes. Het verschil zit hem echter in de unieke distillatiemethode, waarbij de gin slechts één keer wordt gedistilleerd om de aroma'sen smaken beter te behouden. Hierdoor heeft de gin een zachtere smaak en een rijke, complexe aroma.

De geschiedenis van de distillatie van Nolets gaat terug tot 1691, toen de familie Nolet begon met het distilleren van jenever. Sindsdien hebben ze hun vaardigheden en technieken geperfectioneerd, en hebben ze nu al 10 generaties lang succesvolle dranken geproduceerd, waaronder de bekroonde Ketel One-wodka en de gewaardeerde Nolet'sgin.

Nolets' Reserve wordt vaak geserveerd in luxe bars en restaurants over de hele wereld, en wordt gewaardeerd door ginliefhebbers en fijnproevers van over de hele wereld. Het is een echte verzamelobject voor degenen die houden van luxe en exclusiviteit, en het is een prachtig cadeau voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, huwelijken of jubilea.

  • Nolets' Reserve Gin (70cl, 52,3% vol.): De originele en meest bekende variant van Nolets' Reserve, deze gin heeft een verfijnde en complexe smaak en wordt geproduceerd in beperkte oplage. Het wordt gemaakt van de beste botanische ingrediënten, waaronder Turkse rozen, frambozen en perziken, die zorgen voor een fruitige en bloemige smaak. Het heeft ook tonen van jeneverbes, citrus en kruiden, die zorgen voor een evenwichtige smaak.

  • Nolets' Reserve Dry Gin (70cl, 45% vol.): Deze gin is een nieuwe variant van Nolets' Reserve, en heeft een lager alcoholpercentage en een minder intense smaak dan de originele Nolets' Reserve. Het wordt gemaakt van dezelfde botanische ingrediënten als de originele variant, maar met minder suiker en een lager alcoholpercentage, wat zorgt voor een meer verfijnde en subtiele smaak.

  • Nolets' Reserve Silver Gin (70cl, 52,3% vol.): Deze gin heeft een zeer zachte en soepele smaak en wordt gemaakt van dezelfde botanische ingrediënten als de originele variant, maar met een andere distillatietechniek. Het wordt gedistilleerd in koperen ketels en vervolgens gefilterd met actieve kool, waardoor het een heldere en zachte smaak krijgt.

  • Nolets' Reserve Amber Gin (70cl, 52,3% vol.): Deze gin is gerijpt in vaten van Amerikaans eikenhout, waardoor het een unieke en rijke smaak krijgt. Het heeft tonen van vanille, honing en karamel, die zorgen voor een zoete en zachte smaak. Het wordt gemaakt van dezelfde botanische ingrediënten als de originele variant, maar met een andere distillatietechniek en rijping in eiken vaten.

  • Nolets' Reserve Bloody Mary Gin (70cl, 52,3% vol.): Deze gin is gemaakt van de beste ingrediënten om de perfecte Bloody Mary te maken. Het heeft tonen van tomaat, selderij, paprika en andere kruiden, die zorgen voor een hartige en kruidige smaak. Het wordt gemaakt van dezelfde botanische ingrediënten als de originele variant, maar met toevoeging van specifieke ingrediënten om de Bloody Mary-smaak te creëren.

Elke fles Nolets' Reserve is individueel genummerd en ondertekend door de voorzitter van Nolets' Spirits Worldwide, Carolus H. J. Nolet. Nolets' Reserve is een van de meest exclusieve en gewilde ginmerken ter wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...