Restaurant OGST in Hasselt - verfijnde gastronomie en natuurwijnen

Ik parkeerde mijn auto in de buurt van Ridder Portmansstraat in het charmante centrum van Hasselt en merkte meteen de aangename drukte van de stad. Ik had het genoegen te dineren bij restaurant Ogst, een restaurant dat al geruime tijd mijn nieuwsgierigheid had gewekt. Het is een plek waarvan de groeiende reputatie snel in de culinaire wereld verspreidde. Terwijl ik door de levendige straten wandelde, voelde ik een vleugje anticipatie voor de culinaire ervaring die mij te wachten stond.

Bij binnenkomst in het restaurant was ik getroffen door de natuurlijke sfeer en de rustige elegantie van het interieur. Het restaurant ademde een Scandinavische sfeer uit, met een design dat pure charme uitstraalde. Het voelde warm en gastvrij aan, een plek waar je je meteen op je gemak voelt. Ik werd begroet door maître Diederik Herbots, die met zijn vriendelijke glimlach en gastvrijheid onmiddellijk de toon zette voor een aangename avond.

Ik kreeg een plek aangeboden aan een tafel met uitzicht op de keuken. Daar zag ik chef-kok Sébastien Wygaerts aan het werk, een man die met zijn creativiteit en aandacht voor detail een moderne culinaire flair uitstraalt. Vanaf mijn stoel had ik een perfect uitzicht op zijn ambacht, zijn onvermoeibare precisie en toewijding aan het bereiden van zijn gerechten.

Mijn culinaire avontuur begon met Wilde zeebaars, vergezeld van witte asperge, vlierbloesem en Ponzu. Deze harmonieuze combinatie van ingrediënten toonde de diepgang en friszure nuances die kenmerkend zijn voor chef Wygaerts' creaties. De zeebaars was perfect bereid en de smaken waren uitgesproken, de frisse zure Ponzu bood een prachtig contrast dat de delicate smaken van de asperges en vlierbloesem versterkte.

Het volgende gerecht, een combinatie van courgette, zuring, gerookte paling en kumquat, was een spektakel voor de zintuigen. De rokerige smaak van de paling in combinatie met de frisheid van de courgette en de zure kick van de kumquat was een ervaring die moeilijk in woorden te vatten is.

Dit culinaire avontuur werd verder versterkt door de uitstekende wijnselectie van Diederik. Hij heeft een duidelijke voorliefde voor natuurwijnen en zijn keuzes waren een meesterlijke begeleiding van de gerechten. Elk glas dat hij schonk was een ontdekking op zich, van minder bekende Sloveense wijnen tot heerlijke biologische Franse wijnen.

Zijn wijnkeuzes accentueerden perfect de verdere gerechten: Zeeduivel begeleid door geroosterde kerstomaat, komkommer en dragon, Bouchot mosselen met meloen uit Cavaillon, sjalot en venkel, en het Ierse lamszadel 'Vivers' met puntpaprika, chipotle en pinda. Elk gerecht was een bewijs van de vastberadenheid van chef Wygaerts om lokaal geproduceerde ingrediënten te respecteren en unieke smaakcombinaties te creëren.

Het diner werd afgesloten met een dessert van abrikoos, ijzerkruid, verse kaas en Kampot peper. Dit gerecht was een perfecte balans tussen zoet en kruidig, en een fantastische afsluiter van de culinaire reis.

De charme van Ogst gaat verder dan het eten en de wijn. De relaxte sfeer, het authentieke interieur en de warme gastvrijheid zorgden voor een memorabele avond. Dit, in combinatie met de uitstekende culinaire creaties en de bijzondere wijnkeuzes, maakt het een must-visit bestemming voor elke foodie.

Restaurant Ogst is meer dan alleen een restaurant, het is een ervaring die een authentieke en unieke culinaire reis biedt. Een plek die ongetwijfeld de aandacht zal trekken van culinaire gidsen en food lovers.

De passie van chef Sébastien en maître Diederik is duidelijk merkbaar in elk aspect van het restaurant, van de gerechten die ze serveren tot de wijnen die ze kiezen, en zelfs de rustieke maar verfijnde inrichting van het restaurant zelf. Hun toewijding aan kwaliteit en gastvrijheid maakt een bezoek aan Ogst een onvergetelijke ervaring.

Praktisch: Restaurant Ogst is gelegen op Ridder Portmansstraat 4, 3500 Hasselt. Voor lunch kunt u er terecht van 12:00 tot 13:30, en voor diner van 19:00 tot 21:00. Het restaurant is gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag. Reserveringen kunnen gemaakt worden via telefoonnummer 011/413.813 of via e-mail naar info@ogst.be.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...