Ontdek de uitmuntende gerookte zalm van Petrossian is een culinaire ervaring

Het is een genot om te duiken in de wereld van Petrossian, een bedrijf dat bekend staat om zijn uitmuntende knowhow en zijn streven naar perfectie in de productie van gerookte zalm. De zalm van Petrossian wordt geselecteerd volgens strenge kwaliteitsnormen en wordt met de hand versneden en gefileerd. Het proces begint met het aanbrengen van grof zout op de vis, dat overtollig vet en water uit de zalm verwijdert. Vervolgens wordt de vis gedroogd om nog meer overtollig vocht en vet te verwijderen.

De volgende stap in het proces is het roken van de zalm in de oorspronkelijke ovens van Petrossian. Deze ovens zijn gebouwd volgens de plannen van de broers Petrossian, de grondleggers van het bedrijf. In de ovens brandt een geheime mengeling van houtzaagsel, waarvan de rook zorgt voor de intense smaak van de zalm. Na het roken wordt de zalm nog 24 uur gerijpt om alle smaken die tijdens het roken zijn vrijgekomen, verder te laten ontwikkelen. Tot slot wordt de vis met de hand versneden.

Petrossian biedt een breed scala aan gerookte zalmproducten aan. Een van hun specialiteiten is de Saumon Fumé Sauvage, of wilde gerookte zalm, die afkomstig is uit de Baltische Zee. Deze zalm wordt gekenmerkt door zijn intense en genereuze gerookte smaak.

Een andere specialiteit van Petrossian is de Saumon Fumé Mariné, of gemarineerde gerookte zalm. Deze zalm wordt aangeboden in verschillende varianten, waaronder de Coupe du Tsar® à l'Aneth, Coupe du Tsar® à la Caucasienne en Coupe du Tsar® à la Truffe. Deze varianten zijn respectievelijk gemarineerd met dille, Kaukasische kruiden en truffel, wat zorgt voor een unieke smaakervaring.

Petrossian biedt ook een assortiment van gerijpte gerookte zalm aan, waaronder de Saumon Souhoï® en de Saumon Jajik®. Deze zalmsoorten worden gekenmerkt door hun krachtige en genereuze gerookte smaak.

Naast hun assortiment van gerookte zalm, biedt Petrossian ook een reeks creatieve zalmproducten aan, waaronder de Saumon Jajik®, Saumon Souhoï® en Koshka® de Saumon. Deze producten bieden een unieke twist op de traditionele gerookte zalm.

Een ander opmerkelijk product van Petrossian zijn de Œufs de Saumon, of zalmkaviaar. Deze zalmkaviaar biedt een intense, zee-achtige smaakexplosie bij elke hap. De zalmkaviaar van Petrossian kan op vele manieren worden genoten, zoals op blini s, in salades of op een velouté van groene groenten.

Bij het serveren van hun gerookte zalm, biedt Petrossian ook een reeks begeleidendeproducten aan. Deze omvatten de Mayonnaise à la Truffe Noire, Sauce Soja à la Truffe Noire, Sauce Gravlax en Balsamique de Grenade d'Arménie. Deze sauzen en condimenten zijn zorgvuldig samengesteld om de smaak van de gerookte zalm te versterken en te complementeren.

Naast hun gerookte zalmproducten, biedt Petrossian ook een assortiment van andere gerookte visproducten aan. Deze omvatten de Truite Fumée Khabarovski® à la Caucasienne, Truite Fumée Khabarovski® à la Truffe Noire, Filets d'Anguille Fumée, Noix de Saint-Jacques Fumées, Sprats Fumés de Riga, Harengs Fumés Marinés en Œufs de Brochet Fumés. Deze producten bieden een breed scala aan smaken en texturen, waardoor ze een perfecte aanvulling zijn op elke culinaire ervaring.

Petrossian is een bedrijf dat zich inzet voor het leveren van de hoogste kwaliteit producten. Dit blijkt uit hun toewijding aan het handhaven van de koude keten tijdens de levering van hun producten, evenals hun aandacht voor detail bij het verpakken van hun producten. Bovendien biedt Petrossian deskundig advies aan hun klanten, zodat ze de beste keuze kunnen maken bij het selecteren van hun producten.

Petrossian heeft een rijke geschiedenis en een sterke reputatie opgebouwd sinds het werd opgericht in 1920 door Armeense immigranten in Frankrijk. Het bedrijf heeft nu zeven winkellocaties in steden zoals New York, Los Angeles, Las Vegas, Parijs en Brussel. De Brusselse winkel, gelegen in de wijk Uccle, nodigt klanten uit om een selectie van uitzonderlijke kwaliteit kaviaar te ontdekken, afkomstig van over de hele wereld en gevormd volgens de oude familie methoden. De winkel biedt ook een scala aan exclusieve en innovatieve producten op basis van kaviaar, evenals cadeauverpakkingen en kaviaarservices.

In deze winkel kunnen klanten ook de gerookte zalm van Petrossian ontdekken, een specialiteit van het bedrijf sinds 1935. De bereiding van deze zalm, volgens dezelfde historische rookmethoden, vereist acht dagen handwerk. De Brusselse winkel van Petrossian selecteert alleen de grootste zalmen en de plakjes worden op verzoek van de klant gesneden.

De gerookte zalm van Petrossian is een product van uitzonderlijke kwaliteit, bereid met de grootste zorg en aandacht voor detail. Het is een ware traktatie voor de zintuigen, met zijn intense gerookte smaak, zijn zachte textuur en zijn rijke, volle aroma. Het is een product dat zowel de fijnproever als de casual liefhebber van gerookte zalm zal bekoren.

Petrossian winkel in Brussel

In de wijk Uccle in Brussel bevindt zich een bijzondere winkel, de Petrossian Boutique. Deze winkel, die bekend staat als een ware tempel van kaviaar in België, nodigt haar klanten uit om een selectie van uitzonderlijke kwaliteit kaviaar te ontdekken. De kaviaar komt van over de hele wereld en is bereid volgens oude familie methoden. Naast kaviaar biedt de winkel ook een scala aan exclusieve en innovatieve producten op basis van kaviaar, evenals cadeauverpakkingen en kaviaarservices.

Een andere specialiteit van de Petrossian Boutique is de gerookte zalm, een product dat het bedrijf al sinds 1935 aanbiedt. De bereiding van deze zalm, volgens dezelfde historische rookmethoden, vereist acht dagen handwerk. De winkel in Brussel selecteert alleen de grootste zalmen en de plakjes worden op verzoek van de klant gesneden.

Naast kaviaar en gerookte zalm biedt de winkel ook andere zeevruchtenproducten aan, waaronder de beroemde koningskrab. Klanten die niet in staat zijn om de winkel persoonlijk te bezoeken, kunnen de producten van de Belgische Petrossian-winkel online kopen via de e-shop.

De Petrossian Boutique is gevestigd op Rue Vanderkindere, 418 in 1180 Uccle, België. Voor vragen of meer informatie kunnen klanten de winkel bereiken op het telefoonnummer 02/344.39.90 of via e-mail op info@petrossian.be.

Wat betreft de openingstijden, de winkel is gesloten op maandag en zondag. Van dinsdag tot en met vrijdag is de winkel geopend van 10:30 tot 19:00. Op zaterdag zijn de openingstijden van 10:00 tot 18:00.

De Petrossian Boutique in Brussel is een must voor elke liefhebber van kaviaar en gerookte zalm. Het biedt een unieke kans om de fijne smaken en texturen van deze luxe producten te ontdekken en te genieten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...