Sani Gourmet 2023 - unieke Culinair Festival in Griekenland

Het Sani Gourmet Festival 2023, dat plaatsvindt van 7 juli tot 12 augustus, belooft een ongeëvenaard culinair spektakel te worden. Het internationaal gerenommeerde gastronomische festival van het Griekse Sani Resort vindt dit jaar voor het eerst plaats in de zomer. Vijf Michelin-sterrenchefs uit verschillende landen zijn uitgenodigd om van 7 juli tot 12 augustus een unieke culinaire reis voor de gasten te creëren. Het programma is net bekendgemaakt en ziet er bijzonder uitnodigend uit voor wie op vakantie luxueus wil genieten van diverse topgerechten uit verschillende landen. De line-up van internationale sterrenchefs, de prachtige mediterrane vijfsterrenlocatie aan de Egeïsche Zee en de deskundig samengestelde Griekse en internationale wijnkaart weten elk fijnproevershart te veroveren.

Met de editie 'Savour the Stars' blinkt Sani Resort in 2023 opnieuw uit in innovatie en beleving. Vijf befaamde internationale sterrenchefs, samen goed voor maar liefst 15 Michelinsterren, geven elk het beste van zichzelf in een exclusief diner ter gelegenheid van Sani Gourmet. Ze tonen hun culinair talent en meesterschap door de gasten van het culinaire festival te verrassen met een uitgebreid degustatiemenu van 7 tot 9 gangen, geïnspireerd op hun signatuurgerechten en vergezeld van een heerlijke selectie internationale en lokale wijnen.

Sani Gourmet 2023 is een van de meest prestigieuze culinaire evenementen van Griekenland en trekt de aandacht van de culinaire wereld. Sani Resort, in 2022 bekroond als 'World’s Leading Cultural Destination Resort' in de World Travel Awards, staat wereldwijd bekend als culinaire bestemming onder gastronomen en foodies. Gasten hebben het hele seizoen keuze te over dankzij 27 restaurants met diverse specialisaties in het resort, waarvan meerdere in samenwerking met een befaamde sterrenchef. Sinds 2006 brengt Sani Gourmet elk jaar culturen, smaken en tradities van over de hele wereld samen in een festival van topniveau, met een uniek centraal thema voor elke editie.

De Franse 2-sterren Michelinchef Stéphanie Le Quellec van La Scène in Parijs ontwerpt sinds dit jaar het fine dining menu van het exclusieve Water restaurant in Sani Resort. Als puristische Franse chef, die kookt met emotie en zich laat inspireren door de keuken van Zuid-Frankrijk en de seizoenen, heeft Le Quellec haar culinaire genie en aangeboren gevoel voor smaken aangewend om een exclusief menu voor het Water restaurant in hotel Sani Asterias te creëren. Op 5 augustus komt Stéphanie Le Quellec persoonlijk een heerlijk gastronomisch 6-gangen menu exclusief voor Sani Gourmet in Water bereiden.

Vier Michelinchefs brengen in het kader van Sani Gourmet het beste van zichzelfdeze zomer in restaurant Elia in Sani Resort. Het nieuwe Griekse restaurant Elia biedt een al fresco setting in de heerlijke omgeving van de nieuwe vleugel van hotel Porto Sani. Hoewel het restaurant normaal gesproken een moderne twist geeft aan traditionele smaken en aroma'suit de Griekse keuken, mag het deze zomer vier keer een exclusief menu van Sani Gourmet serveren.

Op 7 juli 2023 bijt de Koreaanse chef Akira Back de spits af in Elia. Hij kreeg een Michelin ster voor de innovatieve keuken in Dosa in Seoul. Verwacht je aan een magisch menu om duimen en vingers bij af te likken. Op 22 juli komt de Franse lady chef Hélène Darroze, goed voor zes Michelin sterren in Londen (3 sterren), Parijs (2 sterren) en de Provence (1 ster), haar liefde voor authenticiteit en streekproducten delen met de gasten in Elia. Op 29 juli is het aan 3-sterrenchef Christian Le Squer van Le Cinq in het prestigieuze Four Seasons Hotel George V in Parijs, om de gasten te epateren met zijn 8-gangenmenu. De laatste gastchef van Elia is Javier Torres van het restaurant Cocina Hermanos Torres uit Barcelona, op 12 augustus 2023. De 3-sterrenchef en houder van een groene ster samen met zijn tweelingbroer, brengt een innovatieve keuken gebaseerd op Spaanse traditie.

Sani Gourmet 2023 biedt dan ook een unieke kans om te genieten van culinaire meesterwerken van wereldberoemde Michelin-sterrenchefs. Het evenement, gelegen in het adembenemende Sani Resort, is een must voor elke foodie en belooft een onvergetelijke ervaring van wereldklasse gastronomie. Het festival viert moderne gastronomie en biedt gasten de kans om te genieten van unieke culinaire ervaringen in een van de mooiste locaties in Griekenland. Mis deze kans niet om te genieten van de creaties van enkele van de beste chefs ter wereld.

Over het Sani Resort

Sani Resort is een luxueus resort van wereldklasse in de regio Chalkidiki in Griekenland en bestaat uit vijf bekroonde hotels bij het strand: Sani Beach, Sani Club, Porto Sani, Sani Asterias en Sani Dunes. Sani Resort ligt in een 400 hectare groot natuurgebied en is omzoomd door pijnboombossen en schitterende zandstranden. Al bijna 50 jaar zet Sani Resort de standaard voor luxe hotellerie in het Middellandse Zeegebied met een uitzonderlijke service en faciliteiten van wereldklasse. Daartoe behoren een privé jachthaven, het Rafa Nadal Tennis Center, de voetbalacademie in samenwerking met Chelsea FCF en de Bear Grylls Survival Academy. Elk jaar organiseert Sani Resort twee grootse en prestigieuze evenementen, Sani Festival en Sani Gourmet. Als leider op het gebied van duurzame hotellerie hanteert Sani een ambitieuze ESG-agenda. Het resort wordt jaar na jaar onderscheiden in de World Travel Awards als 'World'sLeading Luxury Green Resort', 'World'sLeading Family and Beach Resort' en “World’s Leading Cultural Destination”.

Sani Resort behoort tot de Sani/Ikos Group, een innovatieve en snelgroeiende groep van luxe resorts op unieke locaties in Griekenland, Spanje en de Middellandse Zee. De groep bestaat uit Sani Resort, een privé mediterraan paradijs in Halkidiki, Noord-Griekenland, en Ikos Resorts, een collectie van all-inclusive resorts in Griekenland en Spanje. De groep is toegewijd aan het leveren van ongeëvenaarde gastervaringen en het nastreven van uitmuntendheid in gastvrijheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...