Rémy Martin viert 300-jarig jubileum met exclusieve Cuvée

Rémy Martin, het beroemde cognachuis, heeft zijn 300-jarige bestaan gevierd met de onthulling van een exclusieve Cuvée, een bijzondere editie die de rijke geschiedenis en vakmanschap van het merk belichaamt. Het Huis, opgericht in 1724 door Rémy Martin zelf, heeft een diep gewortelde traditie in het produceren van enkele van de fijnste cognacs ter wereld, en dit jubileum markeert een belangrijk moment om terug te kijken op hun indrukwekkende erfgoed.

De speciale jubileumcuvée, die de naam draagt van de oprichter, is een weerspiegeling van de expertise en passie die door de generaties heen in het hart van het bedrijf hebben gestaan. Deze exclusieve uitgave is met de grootste zorg samengesteld en bevat een mix van de meest verfijnde eaux-de-vie, geselecteerd uit de beste wijngaarden in de Grande en Petite Champagne regio's, bekend om hun superieure groeiomstandigheden.

Elke fles van deze zeer gelimiteerde Cuvée is een meesterwerk op zich, waarbij de verfijning en complexiteit van de drank het hoogtepunt vormen van drie eeuwen aan vakmanschap. Het ontwerp van de fles en de verpakking symboliseren de nalatenschap van het merk. De fles is een eerbetoon aan de geschiedenis van het merk, met elementen die de creativiteit en innovatie van het Huis benadrukken.

Het cognachuis staat erom bekend dat het alleen gebruik maakt van druiven van de hoogste kwaliteit, en voor deze bijzondere editie is deze standaard naar een nog hoger niveau getild. Het resultaat is een unieke blend die de typische stijl van Rémy Martin vertegenwoordigt: complex, rijk en met een uitzonderlijke lengte in de afdronk.

Voor deze Cuvée heeft het cognachuis nauw samengewerkt met lokale wijnboeren, die een langetermijnrelatie met het merk onderhouden. Deze samenwerking benadrukt het engagement van Rémy Martin om de lokale gemeenschap en het milieu te steunen en waarborgt tegelijkertijd de uitmuntendheid van hun producten.

Om deze mijlpaal te herdenken en om toegewijd te blijven aan de principes van duurzaamheid en respect voor het land, heeft Rémy Martin ook initiatieven ontplooid die gericht zijn op de bescherming van het milieu en de bevordering van biodiversiteit. Dit toont aan dat het cognachuis niet alleen zijn eigen erfgoed viert, maar ook de toekomst positief wil beïnvloeden.

De introductie van deze speciale Cuvée is meer dan een viering van het verleden; het is een belofte om de kwaliteit en uitmuntendheid van de cognacproductie te handhaven en voort te zetten voor toekomstige generaties. Rémy Martin erkent de waarde van tijd, traditie en de kunst van het cognac maken, waarbij iedere druppel van deze jubileumcuvée een ode is aan de tijdloze allure van het merk.

Dit exclusieve jubileumproduct is een collectors item dat liefhebbers van cognac wereldwijd zal aanspreken. Als toonbeeld van luxe en verfijning, personifieert het de erfgoed en de voortdurende innovatie die Rémy Martin al drie eeuwen kenmerken. Voor wie het geluk heeft deze Cuvée te bemachtigen, belooft het een unieke proefervaring te worden die rijk is aan geschiedenis en smaak.

De viering van het 300-jarige jubileum van Rémy Martin is een opmerkelijk moment in de lange en roemrijke geschiedenis van het cognachuis. Met de lancering van deze bijzondere Cuvée zet het merk een stap vooruit, terwijl het tegelijkertijd hulde brengt aan het verleden en een fundament legt voor de toekomst.

Het huis Rémy Martin heeft zich sinds de oprichting in 1724 onderscheiden door zijn toewijding aan kwaliteit en heeft zichzelf een plaats verworven als een van de meest gerespecteerde cognachuizen ter wereld.

De geschiedenis van Rémy Martin is er een van ambitie en vooruitgang, waarbij het merk consequent nieuwe normen heeft gesteld voor wat mogelijk is in de wereld van de cognac. Zo was het een van de eerste grote huizen die uitsluitend Cognac Fine Champagne produceerden, een benaming die verwijst naar eaux-de-vie afkomstig uit de Grande en Petite Champagne gebieden, met minimaal 50% Grande Champagne.

Innovatie heeft altijd centraal gestaan in de filosofie van Rémy Martin, met een streven naar perfectie en de voortdurende ontwikkeling van nieuwe productietechnieken. Een markant voorbeeld daarvan is de introductie van het 'on the lees' rijpingsproces, waarbij de cognac langer op de gistresten blijft, wat resulteert in een rijkere en meer complexe smaak.

Maar bovenal is het de menselijke aanraking die Rémy Martin heeft gevormd. Van de boer die de druiven teelt tot de meesterblender, of 'cellar master', die de harmonieuze melanges vervaardigt – elk individu speelt een rol in het creëren van de kenmerkende kwaliteit en smaak van Rémy Martin-cognac. Deze persoonlijke toewijding draagt bij aan de diepte en het karakter van elk product dat het huis verlaat.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...