Uncle Nearest Whiskey steunt HBCU met cocktailuitdaging

Uncle Nearest Premium Whiskey, een whiskeymerk dat eerbetoon brengt aan de eerste bekende Afrikaanse Amerikaanse meesterdistilleerder, Nathan 'Nearest' Green, heeft onlangs een initiatief aangekondigd dat het erfgoed van de historisch zwarte colleges en universiteiten (HBCU's) eert. Dit initiatief is de HBCU Old Fashioned Challenge. De wedstrijd nodigt huidige studenten en alumni van deze instituten uit om hun eigen versie van de klassieke cocktail, de Old Fashioned, te creëren met als hoofdingrediënt Uncle Nearest Premium Whiskey.

Deze unieke wedstrijd biedt deelnemers de kans om hun creativiteit en mixologie-vaardigheden te etaleren, terwijl het tegelijkertijd een platform biedt voor het vergroten van de zichtbaarheid van HBCU's en hun bijdrage aan de Amerikaanse cultuur en geschiedenis. De inzet is bijzonder hoog, want de winnende bartenders krijgen niet alleen erkend voor hun talent, maar Uncle Nearest zal ook een beursfonds opzetten in de naam van de winnaars, waarbij de donaties rechtstreeks ten goede komen aan de HBCU waar de winnaar aan verbonden is.

Het idee achter de HBCU Old Fashioned Challenge is afkomstig van Fawn Weaver, de CEO van Uncle Nearest Inc., die een passie heeft voor het ondersteunen van onderwijs en kansen voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap. De uitdaging is bedoeld om de vaak onderbelichte bijdragen van HBCU's te vieren en om erkenning en financiële steun te bieden aan de volgende generatie leiders.

Geïnteresseerden kunnen hun recepten en cocktailcreaties indienen via social media door gebruik te maken van specifieke hashtags en het taggen van Uncle Nearest's officiële accounts. Een panel van deskundige juryleden zal de inzendingen beoordelen en beslissen welke cocktails zich onderscheiden qua smaak, presentatie en originaliteit. Niet alleen de individualiteit van de creatie telt mee, maar ook het verhaal achter de cocktail en de manier waarop deze de HBCU-ervaring weerspiegelt.

De winnaars van de HBCU Old Fashioned Challenge worden beloond met aantrekkelijke prijzen. Uncle Nearest zal bijdragen aan het beursfonds in de vorm van subsidies voor de betreffende HBCU's. Zo worden directe voordelen gegenereerd door de creatieve inspanningen van de deelnemers. Daarnaast worden de winnende recepten verheven tot de status van officiële HBCU Old Fashioned-cocktails en krijgen ze bredere erkenning via verschillende mediakanalen, evenementen en promoties.

Met de HBCU Old Fashioned Challenge ondersteunt Uncle Nearest Premium Whiskey niet alleen het behoud van de rijke geschiedenis van HBCU's, maar ook de toekomstige ontwikkeling van deze belangrijke instellingen. Via dit initiatief wordt de spirit van HBCU's krachtig gevierd, evenals de nalatenschap van Nathan 'Nearest' Green, die als de leermeester van Jack Daniel wordt beschouwd en een significante rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Tennessee whiskey.

Aansluitend op het thema van de HBCU Old Fashioned Challenge, is het vermeldenswaard dat Uncle Nearest niet alleen wordt gevierd wegens zijn bijdrage aan de whiskeyindustrie maar ook om zijn inzet voor inclusiviteit en diversiteit binnen dit vakgebied. Het merk streeft ernaar barrières te doorbreken en paden te banen voor toekomstige generaties, wat hand in hand gaat met de doelstellingen van de HBCU's. Door het stimuleren van creativiteit en ondernemerschap bij de jongere generatie, vestigt Uncle Nearest de aandacht op het belang van innovatie en voortdurende groei in zowel de spirit-industrie als de bredere samenleving.

De bijdrage van Nearest Green aan de ontwikkeling van Tennessee whiskey kan niet genoeg benadrukt worden. Het geheime recept en de technieken die hij Jack Daniel leerde, hebben een onuitwisbare invloed gehad op de whiskeyindustrie. Uncle Nearest Premium Whiskey eerbetoon hieraan door niet alleen naam van Nathan Green te vereeuwigen op elke fles whiskey, maar ook zijn nalatenschap te vieren door initiatieven zoals de HBCU Old Fashioned Challenge.

De band tussen Uncle Nearest en HBCU's gaat echter verder dan een eenmalige wedstrijd. Het merk belichaamt een blijvende toewijding aan onderwijs en empowerment van Afro-Amerikaanse gemeenschappen door middel van verschillende programma's en partnerschappen. Een dergelijke betrokkenheid maakt Uncle Nearest een voorbeeld van hoe bedrijven kunnen bijdragen aan sociale verandering en gelijkheid op zowel een lokaal als nationaal niveau.

Verder zorgt de HBCU Old Fashioned Challenge ervoor dat de deelnemers niet alleen hun passie voor mixologie kunnen uiten, maar ook de kans krijgen om een positieve impact op hun gemeenschap te hebben. Elk recept vertelt een verhaal; het is een weerspiegeling van persoonlijke ervaringen, cultureel erfgoed en hoop voor de toekomst.

De betrokkenheid van Uncle Nearest bij de HBCU-gemeenschap vormt een brug tussen het verleden, heden en toekomst. Het moedigt huidige en toekomstige studenten aan om trots te zijn op hun erfgoed en inspiratie te putten uit de successen van voorlopers zoals Nathan “Nearest” Green. Tegelijkertijd maakt het merk duidelijk dat traditie en vernieuwing hand in hand kunnen gaan, waarbij de waarden en lessen van het verleden kunnen worden toegepast op hedendaagse uitdagingen en mogelijkheden.

De Old Fashioned is een cocktail met een lange en rijke geschiedenis, vergelijkbaar met de tradities van HBCU's. Door deze twee elementen samen te brengen in de HBCU Old Fashioned Challenge, viert Uncle Nearest een samensmelting van erfgoed en vooruitgang. Deelnemers krijgen de kans om zich te verdiepen in de kunst van het cocktail maken en tegelijkertijd de trotse geschiedenis van HBCU's in stand te houden en naar buiten te brengen.

Studenten en alumni worden aangemoedigd om hun unieke twists aan de klassieke Old Fashioned toe te voegen, zoals het gebruik van lokale ingrediënten of het incorporeren van culturele smaken die resoneren met hun persoonlijke en academische ervaringen. Hiermee vieren ze niet alleen de culturele diversiteit en creativiteit van de HBCU-gemeenschap, maar helpen ze ook om nieuwe dimensies en smaken toe te voegen aan de wereld van whiskey-cocktails.

Uncle Nearest's engagement voor de HBCU's is een herinnering aan de kracht van samenwerking tussen industrie en onderwijs. Door het samenbrengen van deze twee domeinen, ontstaat er een vruchtbare basis voor zowel economische als culturele groei. Met elk glas Old Fashioned dat wordt gemixt en iedere beurs die wordt toegekend, werkt Uncle Nearest aan het bouwen van een erfenis die nog lang zal nawerken in de gemeenschappen die zij ondersteunen.

De HBCU Old Fashioned Challenge is meer dan een wedstrijd. Het is een viering, een leerervaring en een manier om terug te geven aan de gemeenschap. Het initiatief slaat een brug tussen twee krachtige Amerikaanse tradities: de kunst van het distilleren en het onderwijs. Door de verhalen en creaties van HBCU-studenten en -alumni te delen, draagt Uncle Nearest bij aan een rijkere, meer verbonden wereld van fijne spirits en culturele waardering.

Nu deelnemers zich voorbereiden op de uitdaging, heerst er een gevoel van anticipatie en trots binnen de HBCU-gemeenschap. De cocktailrecepten die voortvloeien uit deze wedstrijd beloven een eerbetoon te zijn aan zowel de rijke geschiedenis als de dynamische toekomst van de historisch zwarte colleges en universiteiten. Uncle Nearest Premium Whiskey is vastberaden om de verbinding tussen haar merk en de ondersteuning van educatieve instellingen voort te zetten, waarbij het beste van het verleden wordt gebruikt om de weg voorwaarts te verlichten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...