Ierse whiskeys van hoge kwaliteit - Midleton Very Rare Silent Distillery Chapter Four

De Ierse whiskey-industrie is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van de rijke geschiedenis en cultuur van Ierland. Whiskey'suit Ierland worden steeds populairder en de Midleton Very Rare Silent Distillery Chapter Four is daarvan een uitstekend voorbeeld. Deze whiskey is een zeer exclusieve en luxe variant, die is geproduceerd in de Midleton-distilleerderij, die ook verantwoordelijk is voor enkele van 'swerelds meest bekende whiskey s, zoals Jameson, Redbreast, Powers en Green Spot.

De Midleton Very Rare-serie is een mix van graan- en pot still-Ierse whiskey die jaarlijks wordt uitgebracht als vintage, samen met enkele speciale limited edition-flessen. De Silent Distillery-collectie bestaat uit whiskey die is gedistilleerd in de oude Midleton-distilleerderij, die in 1975 werd vervangen door de huidige faciliteit. De Chapter Four is een blend van graan- en pot still-whiskey, gerijpt in een ex-bourbonvat gedurende 48 jaar. Slechts 119 flessen zijn beschikbaar en de prijs bedraagt €50.000.

De Midleton Very Rare Silent Distillery Collection Chapter Four is de vierde release uit een geplande serie van zes, waarvan de laatste in 2025 zal uitkomen ter gelegenheid van de 200e verjaardag van Old Midleton. De whiskey'sin deze serie zijn een ware testament van vakmanschap en geschiedenis van de Ierse whiskey-industrie.

Naast de release van de Midleton Very Rare Silent Distillery Chapter Four, werd eerder ook The Pinnacle Vintage uitgebracht, een enkele fles geprijsd op $130.000. Het was de snelste verkoop ooit via BlockBar, waarbij het slechts twee seconden duurde om te worden gereserveerd na het vermelden van de verkoop.

Hoewel de meeste blended Ierse whiskeys betaalbaar zijn, is de Midleton Very Rare Silent Distillery Chapter Four een zeer exclusieve en luxe whiskey met een zeer hoge prijs. Het is een uitzonderlijk voorbeeld van het vakmanschap en de geschiedenis van de Ierse whiskey-industrie, en het bewaren van een stukje geschiedenis in een fles. De whiskey is later deze maand verkrijgbaar bij Harrods en andere retailers.

Midleton Very Rare Silent Distillery Chapter Four:

  • Deel van de Silent Distillery Collection: een reeks van zes zeer zeldzame en gelimiteerde edities, waarvan Chapter Four de vierde uitgave is
  • Leeftijd: 45 jaar oud
  • Type whisky: Single Pot Still Irish Whiskey
  • Distilleerderij: Midleton Distillery, gelegen in County Cork, Ierland
  • Gelimiteerde oplage: slechts 70 flessen wereldwijd beschikbaar
  • Alcoholpercentage: 51,2% ABV
  • Cask type: gerijpt in ex-bourbonvaten en ex-sherryvaten
  • Botteljaar: 2022


Smaakprofiel:

  • Neus: rijke aroma'svan gekonfijt fruit, donkere chocolade, koffie en vanille, aangevuld met tonen van sandelhout en kruiden
  • Smaak: complexe en rijke smaken van gedroogd fruit, karamel, kaneel, zoethout en eikenhout, met een vleugje zoete sinaasappel en witte peper
  • Afdronk: lang en verwarmend, met tonen van kruidnagel, nootmuskaat en een aanhoudende zoetheid


Presentatie:

  • Verpakking: luxe houten kist, voorzien van een certificaat van echtheid en een boekje met informatie over de Silent Distillery Collection en Midleton Distillery
  • Flesontwerp: traditioneel Iers ontwerp, met een opvallend label dat de leeftijd, het hoofdstuk en de gelimiteerde oplage aangeeft


De Midleton Very Rare Silent Distillery Chapter Four is een buitengewoon zeldzame en verfijnde whisky, die het resultaat is van decennia aan vakmanschap en passie. Deze uitzonderlijke uitgave is een must-have voor verzamelaars en liefhebbers van Ierse whisky, en biedt een unieke kans om te genieten van de geschiedenis en de rijke smaken van een van Ierlands meest prestigieuze distilleerderijen.

Midleton Distillery

De producent van de Midleton Very Rare Silent Distillery Chapter Four is de Midleton Distillery. Deze historische distilleerderij is gelegen in Midleton, County Cork, Ierland. De distilleerderij maakt deel uit van Irish Distillers, een dochteronderneming van de Pernod Ricard Group. Irish Distillers is een belangrijke speler in de Ierse whisky-industrie en produceert enkele van de meest bekende en gewaardeerde merken, waaronder Jameson, Redbreast, Powers en natuurlijk de prestigieuze Midleton Very Rare-serie. De Midleton Distillery staat bekend om zijn vakmanschap, innovatie en toewijding aan het creëren van hoogwaardige Ierse whisky.

De Midleton Distillery, opgericht in 1825, heeft een rijke geschiedenis en traditie in het produceren van Ierse whisky. Door de jaren heen heeft de distilleerderij verschillende productiemethoden en technieken toegepast om een diverse reeks van whisky's te creëren die de complexiteit en diepte van Ierse whisky's vertegenwoordigen.

De distilleerderij heeft haar productiecapaciteit in de loop der tijd uitgebreid en gemoderniseerd, en is nu de grootste distilleerderij van Ierland. Desondanks blijft de nadruk liggen op kwaliteit en vakmanschap, met veel van de traditionele methoden die nog steeds worden gebruikt in combinatie met moderne technologieën.

In de afgelopen jaren heeft Midleton Distillery een reeks van gelimiteerde en zeldzame whisky's uitgebracht, zoals de Midleton Very Rare-serie en de Silent Distillery Collection, waaronder de Midleton Very Rare Silent Distillery Chapter Four. Deze speciale edities zijn zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers, en getuigen van het vermogen van de distilleerderij om voortreffelijke en memorabele whisky's te produceren.

De Midleton Distillery blijft een belangrijke speler in de Ierse whisky-industrie en heeft een solide reputatie opgebouwd voor het produceren van hoogwaardige, innovatieve en heerlijke whisky's. Terwijl ze nieuwe uitdrukkingen blijven ontwikkelen en experimenteren met verschillende rijpingsmethoden, kunnen we in de toekomst nog meer opwindende en unieke creaties van deze gerenommeerde distilleerderij verwachten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...