Krug en Capitale evenement - een luxe ervaring bij Plaza Athénée

De derde editie van het prestigieuze Krug en Capitale-evenement, georganiseerd door het wereldberoemde champagnehuis Krug, vond plaats in het iconische Plaza Athénée in Parijs. Dit hotel, een symbool van luxe en exclusiviteit, werd speciaal voor dit evenement heropend in de zomer, na een uitgebreide renovatie.

Sébastien Léon, een gevestigde Franse muzikant en installatiekunstenaar uit New York, nam de herinrichting van de bovenste verdieping van het hotel voor zijn rekening. Léon liet zich inspireren door Krug Champagneflessen en creëerde een unieke muzikale sculptuur - The Cariloen. Maar zijn creatieve visie strekte zich verder uit dan alleen deze sculptuur. Hij werkte ook zijn magie uit over 150 meter gangen, twee woonkamers, twee slaapkamers, een lift en een terras, verdeeld over twee verdiepingen van het hotel.

Van 9 tot 23 april 2018, hadden veertien gelukkige gasten - die elk omgerekend zo'n €600 betaald hadden voor het privilege - de kans om de culinaire kunsten te ervaren van niemand minder dan Alain Ducasse, een chef-kok met drie Michelinsterren. Uiteraard werden alle gerechten vergezeld van heerlijke cuvées van Krug.

Dit is niet de eerste keer dat Krug en Capitale een zogenaamd 'pop-up' restaurant in Parijs organiseert om hun champagne in de schijnwerpers te zetten. Eerdere edities vonden plaats op de bovenste verdieping van een gebouw aan de Rue Blanche in het 9e arrondissement in 2011, en op de vijfde verdieping van La Samaritaine in 2012, met Arnaud Lallemand als gastronomische partner.

De derde editie van Krug en Capitale was echter bijzonder opmerkelijk door zijn locatie: de achtste verdieping en het privéterras van het Plaza Athénée, dat toen nog in verbouwing was. Deze ongebruikelijke ruimte, met zijn adembenemende uitzicht op de daken van Parijs en de Eiffeltoren, werd omgetoverd tot een paradijs van gastronomie, design en muziek - een ware viering van Krug Champagne.

Krug en Capitale was meer dan een evenement, het was een ongelooflijke ervaring. Het was een unieke ontmoeting tussen gastronomie, design en muziek, speciaal ontworpen voor liefhebbers van Krug Champagne. Het gaf de bezoekers niet alleen de mogelijkheid om uitstekende champagne te proeven, maar ook om de magie van de plaats, de muziek en de gastronomie te ervaren - allemaal in het hart van Parijs, een van de meest iconische steden ter wereld.

De derde editie van Krug en Capitale was een groot succes, een buitengewone samensmelting van luxe, kunst en champagne. Het liet zien hoe Krug zijn passie voor excellentie en innovatie blijft voortzetten, en zette de standaard nog hoger voor toekomstige edities van het evenement. Met de vierde editie al in de maak, is het duidelijk dat Krug en Capitale een niet te missen evenement is voor elke liefhebber van champagne en gastronomie.

Sébastien Léon, de kunstenaar die de verantwoordelijkheid droeg voor de transformatie van de locatie, creëerde een zintuiglijke ervaring die de bezoekers niet snel zullen vergeten. Zijn unieke muzikale sculptuur, The Cariloen, was geïnspireerd door Krug Champagneflessen en vormde een visueel en auditief middelpunt voor de locatie. Deze creatieve invalshoek gaf het evenement een extra dimensie en versterkte de band tussen de kunstwereld en het merk Krug.

Maar de inspanningen van Léon strekten zich verder uit dan alleen de sculptuur. Met oog voor detail, werkte hij ook zijn magie uit op 150 meter gangen, twee woonkamers, twee slaapkamers, een lift en een terras, verdeeld over twee verdiepingen van het hotel. Zijn creatieve invloeden waren overal te zien en gaven het hotel een unieke en kunstzinnige uitstraling die perfect bij het evenement paste.

Het culinaire aspect van het evenement was ook indrukwekkend. Alain Ducasse, de chef-kok met drie Michelin-sterren, zorgde voor een gastronomische ervaring die de gasten niet snel zullen vergeten. Van 9 tot 23 april 2018 hadden veertien gelukkige gasten - die elk omgerekend zo'n €600 betaald hadden voor het privilege - de kans om te genieten van Ducasse'sculinaire kunsten. De gerechten waren niet alleen heerlijk, maar werden ook prachtig gepresenteerd en natuurlijk vergezeld van uitmuntende cuvées van Krug.

Het hoogtepunt van de derde editie van Krug en Capitale was ongetwijfeld de locatie. Het Plaza Athénée is op zichzelf al een opvallend gebouw, maar door de grondige renovatie werd het nog exclusiever. Het achtste verdieping en het privéterras boden een adembenemend uitzicht op de daken van Parijs en de Eiffeltoren. Dit creëerde een ongeëvenaarde setting voor de gasten om te genieten van de fijne cuvées van Krug.

Het evenement, dat plaatsvond in een tijd waarin het Plaza Athénée nog werd gerenoveerd, markeerde de wedergeboorte van dit iconische hotel. Het bood een unieke kans voor de gasten om een van de meest prestigieuze locaties in Parijs op een geheel nieuwe manier te ervaren.

De derde editie van Krug en Capitale was een echte viering van luxe, kunst en champagne. Het gaf de gasten niet alleen de kans om te genieten van excellente champagne en verfijnde gerechten, maar ook om deel te nemen aan een unieke culturele ervaring die hen de schoonheid en de sfeer van Parijs liet herontdekken. Met de vierde editie in het vooruitzicht, belooft Krug en Capitale ook in de toekomst een toonaangevend evenement te blijven dat kunst, gastronomie en luxe naadloos met elkaar verweeft.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...