Nieuw Hard Rock Hotel op Ibiza - thuisbasis van s werelds duurste restaurant

Het vakantieparadijs Ibiza is altijd een favoriet geweest onder jetsetters, maar met de opening van het allereerste Europese Hard Rock Hotel in de zomer, wordt het eiland nog aantrekkelijker. Dit hotel wordt niet alleen het grootste van de befaamde Spaanse badplaats, maar het herbergt ook een ongekend culinair wonder: Sublimotion.

Dit vijfsterrenhotel onthult op 18 mei 2014 Sublimotion, dat bij de opening de titel van 'swerelds duurste restaurant opeist. In de keuken vinden we niemand minder dan de met twee Michelin-sterren bekroonde chef-kok Paco Roncero, die een gastronomisch spektakel van twintig gangen klaarmaakt. Wat dit restaurant echter uniek maakt, is de uitzonderlijk beperkte capaciteit: slechts twaalf gelukkige gasten kunnen tegelijkertijd deelnemen aan deze gastro-sensorische extravaganza.

Dit culinaire theater is niet voor de zuinige eter: elke stoel aan de tafel kost de gast een stevige €1.500, wat neerkomt op meer dan €2.000. Voor die prijs krijgen ze echter niet alleen een fantastische maaltijd, maar ook een buitengewone ervaring met bewegende beelden die op de tafel worden geprojecteerd en dinerborden die lijken te zweven.

Bovendien draagt Roncero bij aan de culinaire diversiteit van het Hard Rock Hotel met de lancering van Estado Puro, een restaurant met 3000 zitplaatsen. Hoewel deze plek misschien niet dezelfde privacy biedt als Sublimotion, staat het buiten kijf dat de kwaliteit van de keuken en de service van topklasse zullen zijn.

De komst van het Hard Rock Hotel op Ibiza brengt een nieuw niveau van luxe en verfijning naar het Witte Eiland, waardoor het nog aantrekkelijker wordt voor de liefhebbers van luxe reizen.

Met het nieuwe Hard Rock Hotel gaat Ibiza nog een stap verder in het leveren van luxe ervaringen aan haar bezoekers. Het speelt een cruciale rol in het verhogen van de lat voor hoge kwaliteit accommodaties op het eiland. Een prachtige combinatie van comfort, entertainment en uitstekende culinaire diensten maken het een must-visit bestemming voor elke luxueuze globetrotter.

Sublimotion, het paradepaardje van het hotel, neemt de gasten mee op een gastronomische reis die verder gaat dan het tastbare. Roncero'smeesterwerken gaan niet alleen over heerlijk eten, maar ook over het creëren van een meeslepende ervaring die de zintuigen prikkelt. De visuele effecten, in combinatie met de delicate en prachtig gepresenteerde gerechten, bieden de gasten een onvergetelijk avontuur. De enorme vraag naar de beperkte stoelen bevestigt dat mensen bereid zijn te betalen voor een unieke culinaire ervaring die Sublimotion biedt.

Het Hard Rock Hotel heeft echter ook gedacht aan degenen die graag genieten van topgastronomie, maar dan op een minder exclusieve en meer levendige locatie. Estado Puro is daar het antwoord op. Ondanks de enorme capaciteit van 3000 zitplaatsen, wordt er geen concessie gedaan aan de kwaliteit van het eten en de service. Roncero'smagie is daar net zo goed voelbaar, zij het in een meer toegankelijke en dynamische omgeving.

In essentie is de komst van het Hard Rock Hotel naar Ibiza een toevoeging aan het groeiende portfolio van luxe reisbestemmingen op het eiland. Het zet een nieuwe standaard voor accommodaties en culinaire ervaringen, waardoor Ibiza nog meer op de radar komt te staan van luxe reizigers wereldwijd.

Over chef-kok Paco Roncero

Paco Roncero is een gerenommeerde Spaanse chef-kok, wereldwijd bekend om zijn innovatieve benadering van gastronomie. Hij is een van de leidende figuren van de moderne Spaanse keuken, die traditionele Spaanse ingrediënten en recepten herinterpreteert door middel van technologische innovaties en een creatieve visie.

Roncero is afkomstig uit Madrid, waar hij zijn culinaire vaardigheden aanscherpte aan de prestigieuze School of Hospitality and Tourism in de stad. Hij begon zijn carrière onder de leer van meesterchef Ferran Adrià in het legendarische restaurant El Bulli, waar hij de fijne kneepjes van de moleculaire gastronomie leerde.

Na het perfectioneren van zijn vaardigheden, begon Roncero te experimenteren met nieuwe technieken en concepten, wat resulteerde in zijn unieke culinaire stijl. Zijn werk werd al snel erkend en bekroond met twee Michelin-sterren voor zijn restaurant La Terraza del Casino in Madrid.

Ondanks zijn succes blijft Roncero innoveren en grenzen verleggen in de wereld van gastronomie. Een bewijs hiervan is Sublimotion, het restaurant in het Hard Rock Hotel op Ibiza. Daar biedt hij een unieke en baanbrekende 'gastro-sensorische' ervaring aan een select gezelschap van twaalf gasten. Deze avant-gardistische benadering van eten combineert culinaire kunst met technologische innovaties, zoals geprojecteerde beelden en zwevende borden, om een meeslepende eetervaring te creëren die alle zintuigen prikkelt.

Chef-kok Roncero is echter meer dan alleen een chef-kok, hij is een pionier die voortdurend experimenteert en nieuwe ideeën en technieken onderzoekt. Zijn bijdrage aan de wereld van de gastronomie is niet alleen beperkt tot zijn restaurants, maar strekt zich ook uit tot onderwijs en onderzoek, waarbij hij werkt aan de ontwikkeling van nieuwe culinaire technieken en concepten. Zijn passie, talent en onvermoeibare toewijding aan innovatie hebben hem een van de meest gerespecteerde en invloedrijke figuren in de hedendaagse culinaire wereld gemaakt.

Contact gegevens Sublimotion: Sublimotion is een verbeeldingsrijk, high-end Mediterraans dinerconcept met virtual reality-technologie en meeslepende filmprojecties. Deze unieke eetgelegenheid biedt alleen de mogelijkheid om ter plekke te dineren, ze leveren niet aan huis. Je kunt Sublimotion vinden in het Hard Rock Hotel Ibiza, gelegen aan de Ctra. Playa D'en Bossa, s/n, 07817, op de prachtige Balearen in Spanje. Voor reserveringen kun je bellen naar +34 618 89 13 58 of een bezoek brengen aan hun website: sublimotionibiza.com


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...