Chef Marco Calenzo brengt Italiaanse magie naar Lido Restaurant in The Surf Club

Chefkok Marco Calenzo is een van de topprofielen in de hedendaagse culinaire wereld. Hij heeft gewerkt bij enkele van de meest befaamde restaurants ter wereld, waaronder het restaurant Zuma in Miami, en Fucina in Londen, waar hij zijn expertise op het gebied van traditionele en innovatieve Italiaanse gerechten tot uiting bracht.

Meest recentelijk heeft Calenzo zijn magie bewerkt in The Surf Club, en specifiek in het Lido Restaurant. Gelegen aan de kust van Miami, is deze locatie historisch beroemd om zijn scènes van glamour en luxe. Het Lido Restaurant heeft de reputatie om een hoogtepunt van de fijnproever ervaring te zijn, en Calenzo is erin geslaagd om dit nog verder te versterken.

Als Executive Chef van het restaurant heeft hij een zorgvuldig samengesteld menu gecreëerd dat zijn passie voor de Italiaanse keuken en zijn vaardigheden in het gebruik van verse, seizoensgebonden producten perfect toont. Calenzo'sculinaire creaties zijn een mix van regionale Italiaanse ingrediënten gecombineerd met moderne technieken en presentaties.

Onder de best verkochte gerechten op het menu staan de handgemaakte pasta s, die worden bereid uit de beste Italiaanse durumtarwe-soorten. Deze pasta'sworden vervolgens gecomplementeerd met een scala aan verse producten en Italiaanse delicatessen, waaronder de 'Burrata', een romige en zachte kaas uit het zuiden van Italië.

Naast verse pasta vinden bezoekers ook een keur aan vis- en vleesgerechten op het menu. Deze schotels zijn samengesteld met de meest kwaliteitsvolle ingrediënten die Calenzo persoonlijk uitkiest op lokale markten. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar de selectie van vleeswaren, afkomstig van alom geprezen boerderijen.

Even indrukwekkend is de wijnkaart van het restaurant, die meer dan driehonderd wijnen uit verschillende Italiaanse regio'stelt. Chef Calenzo, samen met zijn team van sommeliers, heeft deze lijst zorgvuldig samengesteld om te garanderen dat elke fles perfect harmonieert met het menu.

Naast de uitmuntende gerechten en wijnen, is de ambiance van Lido Restaurant een ervaring op zich. De elegantie van de eetruimte wordt weerspiegeld in de verfijnde decoratie, en het spectaculaire uitzicht dat uitkijkt over de Atlantische oceaan. Aan het strand gelegen en badend in Florida'szonnestralen, biedt het restaurant een exclusieve, luxueuze atmosfeer.

Met zijn indrukwekkende culinaire carrière, waarin hij ongelooflijke gerechten heeft gecreëerd in zowel lokale als internationale restaurants, is chef Calenzo zonder twijfel een meester in zijn vakgebied. Zijn vaardigheden, ervaring en passie zijn onmiskenbaar terug te zien in elk gerecht dat hij serveert bij Lido Restaurant.

Calenzo heeft de Italiaanse keuken opnieuw gedefinieerd in The Surf Club. In dit historische pand heeft hij zijn gedurfde en unieke visie met succes omgezet tot een culinaire ervaring die aan alle zijden glanst. Het Lido Restaurant bij The Surf Club, onder leiding van Calenzo, belichaamt de essentie van de moderne Italiaanse keuken, samengevoegd met de verfijnde elegantie van Miami'sberoemde strandleven.

 

- Wat zijn enkele van de vroegere werkplekken van chef Marco Calenzo? Hij heeft gewerkt bij het Zuma restaurant in Miami en Fucina in Londen.
- Waar bevindt zich het Lido Restaurant? Het Lido Restaurant is gevestigd in The Surf Club aan de kust van Miami.
- Wat zijn enkele van de best verkochte gerechten op het menu van het Lido Restaurant? De handgemaakte pasta s, bereid uit de beste Italiaanse durumtarwe-soorten en aangevuld met verse producten en Italiaanse delicatessen, zijn erg populair.
- Wat kenmerkt de wijnkaart van het Lido Restaurant? De wijnkaart van het restaurant telt meer dan driehonderd wijnen uit verschillende Italiaanse regio s.
- Hoe wordt de sfeer van het Lido Restaurant in The Surf Club beschreven? Het restaurant biedt een exclusieve, luxueuze atmosfeer, met een elegant interieur en een spectaculair uitzicht op de Atlantische oceaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...