Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Lunch met Warren Buffett haalt 19 miljoen dollar op op eBay veiling

Lunch met Warren Buffett haalt 19 miljoen dollar op op eBay veiling

Na 43 biedingen op een eBay-veiling verkocht de laatste kans om lunch te kopen met de 91-jarige miljardair Warren Buffett voor €19 miljoen € aan een anonieme koper. De opbrengst van de „Power Lunch with Warren Buffett” komt ten goede aan Glide, een in San Francisco gevestigde liefdadigheidsorganisatie die zich toelegt op het bieden van onderdak en steun aan daklozen.

Het idee voor een liefdadigheidslunch werd voor het eerst bedacht door Buffetts overleden vrouw Susie, die zich vrijwillig aanmeldde bij de organisatie. Jaarlijks gehouden sinds 2000, met een onderbreking in 2020 en 2021 vanwege de risico's van Covid-19, markeert de lunch van dit jaar de 21e en laatste keer dat Buffett zal samenwerken met Glide voor de kans. De lunch van dit jaar was het duurste item van eBay ooit verkocht voor een goed doel, en de vorige record „Power Lunch” -aankoop van €4,57 miljoen € werd in 2019 verkocht aan TRON-oprichter en crypto-ondernemer Justin Sun. „Het was niets dan goed”, zei Buffett in een verklaring.

„Ik heb veel interessante mensen van over de hele wereld ontmoet. Het enige universele kenmerk is dat ze het gevoel hebben dat het geld zeer goed zal worden gebruikt. ” De winnende bieder van dit jaar komt in aanmerking om maximaal zeven gasten mee te nemen om zich bij Buffett te voegen in het Smith & Wollensky steakhouse in Manhattan. Buffett staat open om over alles te praten, afgezien van zijn investeringsplannen.

Eerdere winnaars die de lunches hebben bijgewoond, hebben verklaard dat Buffett zijn steaks zeldzaam vindt met hasjbruin en een kersencola. Hij vraagt naar verluidt ook om extra lepels om ieders desserts te proberen.