Gucci lanceert kenmerkende cocktail bij Gucci Giardino 25 en Gucci Cafe

Gucci lanceert kenmerkende cocktail bij Gucci Giardino 25 en Gucci Cafe

Gucci heeft zijn kenmerkende cocktail Elisir d'Elicriso gelanceerd. De voorgemixte drank is verkrijgbaar in de exclusieve Gucci Giardano 25, een café-bar in Florence, Italië die eerder dit jaar opende. De elegante drank is niet zomaar een gewone cocktail met een monogram op de zijkant van het glas. Mixologist Giorgio Bargiani van London's Connaught Bar, ook bekend als 'de beste bar ter wereld', heeft de verfijnde cocktail gemaakt. In een Instagram-bericht over de lancering van de drank beschreef hij hoe de drank put "uit de aroma's van de idyllische Toscaanse tuinen" en het "kenmerkende gevoel van verwondering" vastlegt dat essentieel is voor Gucci Giardano 25.

Vertaald uit het Italiaans, verwijst de naam naar "Helichrysum Elixir." Essentiële olie van helichrysum is een van de belangrijkste ingrediënten van de drank en vormt een aanvulling op de basismix van 1757 Vermouth di Torino, Tanqueray No. 10 Gin, Guidalberto Tenuta San Guido (een rode wijn), Liquore no.4 Podere Santa Bianca, Muyu Vetiver Gris-likeur, en een scheutje witte balsamico azijn.

De resulterende smaak is net zo zoet en aromatisch als de Toscaanse tuinen die de inspiratie vormden voor de creatie ervan. Bargiani verklaart dat het kan worden geserveerd als een cocktail in martini-stijl, hoewel hij ook toestemming geeft om ijs, champagne of tonic toe te voegen om de drank naar wens aan te passen.

De fles is een kunstwerk op zich. Een veelzijdige glazen karaf, het roept de ontwerpen op van luxe geurcontainers die aan het einde van de 19e eeuw populair werden. Hoewel de zachte textuur van de fles geen kristalhelder zicht biedt op de vloeistof binnenin, is de uitnodigende roze tint zichtbaar, wat klanten verleidt om het drankje te proberen, zowel vanwege de esthetische aantrekkingskracht als vanwege de smaak.

Een label dat rond de basis van de dop is gebonden, draagt ​​de naam Gucci, samen met een schets van een oog, de naam van de bar en de naam van het drankje in een rustiek lettertype. Eén bestel de Elisir d'Elicriso van het menu bij Gucci Giardano 25. Het is ook beschikbaar voor online bestelling via de Gucci Osteria-website, hoewel verzendingen momenteel alleen beschikbaar zijn in Italië.