Dineren tussen de sterren - een avond bij La Villa in the Sky

Het was vrijdagavond in Brussel toen ik samen met enkele vrienden besloot om te dineren bij 'La Villa in the Sky'. Gelegen op de 25e verdieping van de IT Tower aan de Avenue Louise 480, biedt dit restaurant een panoramisch uitzicht over de stad. Vanaf het moment dat we de lift uitstapten, werden we begroet door een adembenemend uitzicht. De glazen structuur van het restaurant, gecombineerd met het eigentijdse en stijlvolle interieur, zorgde ervoor dat we ons voelden alsof we letterlijk in de wolken dineerden.

De ster van de avond was zonder twijfel chef-kok Alexandre Dionisio. Sinds de opening van het restaurant in 2014 heeft Alexandre zijn culinaire vaardigheden en creativiteit voortdurend verfijnd. Zijn benadering van koken is er een van eenvoud, kwaliteit en aandacht voor detail, waarbij hij klassieke technieken combineert met een vleugje moderniteit.

We kozen voor het 'Menu Sky', een zevengangenmenu dat een waar culinair avontuur beloofde. De avond begon met enkele 'Mises en bouche', kleine hapjes die onze smaakpapillen prikkelden en ons voorbereidden op de gastronomische ervaring die zou volgen.

De eerste gang was een verfrissende combinatie van 'Tomates cerise', grijze garnalen en burrata, afgewerkt met een vleugje Kéfir Limes. Dit werd gevolgd door 'Saint Pierre', een heerlijke vis, gecombineerd met rode biet, marjolein en foie gras. De smaken waren rijk en gelaagd, en elke hap was een genot.

De 'Raviole Coques Moules Miment' was een hoogtepunt, met de zachte textuur van de ravioli die perfect samenging met de smaak van de schelpdieren en de knapperige 'Ails Frits'. De 'Artichaud Jaune d'oeuf parmesan' was een andere favoriet, met de romigheid van het ei en de scherpte van de parmezaan die een perfect contrast vormden.

Het hoofdgerecht, 'Volaille Girolles Petit Gris Mousseline', was een meesterwerk. De kip was perfect gegaard, sappig en mals, en de girolles en mousseline voegden diepte en textuur toe aan het gerecht.

Het dessert was een traktatie voor zowel het oog als de smaakpapillen. De 'Grevenbroeker Pain gris Prune Pêche Verveine Meringue' was een explosie van zoetheid, terwijl de 'Céleris Fromage blanc Basilic Fraise Raifort' een perfecte balans bood tussen zoet en hartig.

We sloten de avond af met enkele 'Mignardises', kleine zoetigheden die de perfecte afsluiting vormden voor een onvergetelijke maaltijd.

Wat de ervaring echt compleet maakte, waren de wijnen die we kozen om onze maaltijd te begeleiden. De Cote-Rotie La barbarine Gangloff 2011 en de Bourgogne Nuits-Saint-Georges 1er cru La Richemone Perrot-Minot 2001 waren beide uitstekende keuzes, die elk gerecht naar een hoger niveau tilden.

Terwijl we dineerden, konden we niet anders dan ons vergapen aan het uitzicht. Overdag biedt La Villa in the Sky een uniek panorama over de hele stad, maar 'savonds, met de lichten van Brussel die onder ons fonkelden, voelde het alsof we dineerden tussen de sterren.

Het was niet alleen het eten en het uitzicht dat indruk op ons maakte. De service was onberispelijk, met attent en deskundig personeel dat ervoor zorgde dat we ons de hele avond speciaal voelden.

Toen we uiteindelijk de IT Tower verlieten, waren we het er allemaal over eens dat dit een van de meest memorabele dinerervaringen was die we ooit hadden gehad. La Villa in the Sky is niet zomaar een restaurant; het is een bestemming, een plek waar culinaire kunst en adembenemende uitzichten samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren. En het is een ervaring die ik graag nog eens zou willen beleven.

Over de Chef Alexandre Dionisio

Chef Alexandre Dionisio is het culinaire genie achter 'La Villa in the Sky'. Sinds de opening van het restaurant in 2014 heeft hij zijn stempel gedrukt op de Brusselse gastronomische scene. Zijn benadering van koken is er een van passie, precisie en innovatie.

Alexandre'sculinaire reis is er een van constante evolutie en groei. Zijn keuken wordt gekenmerkt door zijn liefde voor eenvoudige, kwalitatieve ingrediënten die hij op een respectvolle manier behandelt. Hij gelooft er sterk in dat de beste producten weinig manipulatie nodig hebben om te schitteren op het bord. Dit respect voor ingrediënten is duidelijk zichtbaar in elk gerecht dat hij presenteert.

Zijn filosofie is gebaseerd op regelmaat, nauwgezetheid en aandacht voor detail. Deze principes zijn de hoekstenen van zijn keuken en zijn duidelijk zichtbaar in de gerechten die hij creëert. Alexandre beschrijft zijn kookstijl als klassiek met een moderne twist. Dit betekent dat hij traditionele technieken en smaken combineert met hedendaagse inzichten en innovaties.

Wat Alexandre onderscheidt van andere chefs is zijn vermogen om te innoveren zonder de essentie van de ingrediënten te verliezen. Zijn gerechten zijn vaak verrassend en vernieuwend, maar altijd met een diep respect voor de traditie.

Buiten de keuken is Alexandre een toegewijde professional die gelooft in voortdurende zelfverbetering. Hij is altijd op zoek naar nieuwe technieken, ingrediënten en inspiraties om zijn culinaire visie te verrijken. Zijn vastberadenheid en passie voor koken hebben hem tot een van de meest gerespecteerde chefs in België gemaakt.

In 'La Villa in the Sky' biedt Alexandre zijn gasten niet alleen een maaltijd, maar een complete culinaire ervaring. Van het adembenemende uitzicht tot de verfijnde gerechten, alles is zorgvuldig samengesteld om een onvergetelijke indruk achter te laten. En het is deze toewijding aan uitmuntendheid die hem tot een ware meester in zijn vak maakt.

Praktische Informatie

Voor iedereen die een onvergetelijke culinaire ervaring wil beleven te midden van de Brusselse skyline, is La Villa in the Sky een absolute aanrader. Het restaurant is gelegen in de IT Tower op de 25e verdieping aan de Avenue Louise 480, 1050 Brussel. Voor reserveringen of verdere vragen kunt u telefonisch contact opnemen via 02/644.69.14 of een e-mail sturen naar info@lavillainthesky.be. Meer informatie over het menu, speciale evenementen en andere details zijn te vinden op hun officiële website: www.lavillainthesky.be. Hoewel het restaurant op bepaalde feestdagen speciale menu'saanbiedt, is het raadzaam om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen. La Villa in the Sky belooft niet alleen een maaltijd, maar een ervaring die nog lang in uw geheugen gegrift zal staan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...