Ontdek luxe duurzame Kaviaar bij Imperial Heritage

Imperial Heritage Caviar in Antwerpen biedt de meest verfijnde kaviaar ter wereld, dankzij vakmanschap, traditionele methoden en passie voor het product. Hun kaviaar is te vinden in talrijke sterrenrestaurants, waar topchefs het graag gebruiken. Duurzaamheid is van groot belang voor het bedrijf, waarbij hun steuren in openlucht groeien, leven volgens de seizoenen en profiteren van een natuurlijk ecosysteem.

De ziltigheid in hun kaviaar puur natuur is, met slechts 2,9% zout toegevoegd tijdens het Malossol-zoutproces. Imperial Heritage Caviar, opgericht door de Colman-familie, staat voor kwaliteit, zuiverheid en duurzaamheid. Het bedrijf selecteert duurzame kaviaar van de meest geprezen steursoorten, met respect voor traditionele waarden en het evenwicht in de natuur.

Het gehele leven van de vissen wordt gecontroleerd om de hoogste kwaliteit kaviaar te verkrijgen, terwijl het evenwicht in de natuur behouden blijft. De vissen zwemmen in 100% natuurlijk bronwater en openluchtmeren met een bodem van stenen en keien, wat zorgt voor een ideale natuurlijke habitat.

De kaviaar wordt op traditionele wijze verpakt in blikken met een dikke rubberen band, waardoor het vacuüm blijft en de kwaliteit behouden blijft. Het rijpingsproces kan tot 10 maanden duren, afhankelijk van de voorkeur van de klant. Dit stelt Imperial Heritage Caviar in staat om uitzonderlijk verfijnde kaviaar aan te bieden, afgestemd op de smaak van de klant.

De familie Colman zet zich niet alleen in voor duurzame kweekmethoden, maar speelt ook een actieve rol in het behoud van wilde steursoorten. In samenwerking met lokale overheden in Italië zorgen ze ervoor dat er jaarlijks een aantal Naccari- en Beluga-steuren in het wild worden uitgezet. Dit helpt bij het herstel van de natuurlijke populatie en het behoud van deze bedreigde soorten.

Naast hun inzet voor het behoud van steuren, investeert de familie Colman ook in onderzoek en educatie over duurzame kaviaarproductie. Ze werken samen met universiteiten en onderzoekscentra om nieuwe kweekmethoden en technieken te ontwikkelen die de impact op het milieu minimaliseren en het welzijn van de vissen waarborgen.

Deze toewijding aan duurzaamheid heeft ertoe geleid dat Colman Caviar bekend staat als een milieuvriendelijk en verantwoord bedrijf. Hun kaviaar is zeer gewild bij fijnproevers en chefs over de hele wereld, die niet alleen genieten van de uitstekende smaak, maar ook de milieuvriendelijke productiemethoden waarderen.

Bovendien heeft de familie Colman zich aangesloten bij internationale organisaties die zich inzetten voor het behoud van steursoorten en het tegengaan van illegale kaviaarhandel. Ze werken samen met andere belanghebbenden in de industrie om het bewustzijn te vergroten en bij te dragen aan de bescherming van deze waardevolle soorten.

Al met al is de familie Colman een pionier op het gebied van duurzame kaviaarproductie. Door hun inzet voor het behoud van wilde steursoorten, hun samenwerking met lokale overheden en onderzoeksinstellingen en hun betrokkenheid bij internationale organisaties tonen ze aan dat het mogelijk is om verantwoord en milieuvriendelijk kaviaar te produceren, zonder concessies te doen aan smaak en kwaliteit.

Het productieproces

Kaviaar, een delicatesse die al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn unieke smaak en textuur, bestaat uit de onbevruchte eitjes van steur. De fabricage en productie van kaviaar is een complex en nauwkeurig proces dat vakmanschap en zorgvuldigheid vereist.

Imperial Heritage Caviar is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, duurzaam gekweekte kaviaar. Door een totaalverbod op het vangen van wilde steur om hun populaties te beschermen, is kaviaar van wildvangst niet langer legaal verkrijgbaar. Daarom is het kweken van steur een verantwoord alternatief om kaviaar te produceren zonder de natuurlijke populaties te bedreigen.

Imperial Heritage Caviar werkt met Russische kaviaarmeesters die de "malossol" of "licht gezouten" techniek gebruiken om de smaak van deze kaviaar te creëren. Deze techniek zorgt voor een delicate balans tussen zout en de natuurlijke smaak van de eitjes, wat resulteert in een verfijnde frisheid, milde nootachtige smaak en romige textuur.

De kaviaar wordt geproduceerd in milieubewuste kweekomstandigheden met natuurlijk bronwater, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van het product. Imperial Heritage heeft meer dan 30 jaar ervaring in het kweken van de meest gewaardeerde steursoorten, wat garant staat voor een uitstekende smaakbeleving.

Het productieproces van kaviaar begint met het selecteren van gezonde volwassen steuren, meestal tussen de 8 en 20 jaar oud, afhankelijk van de soort. Vervolgens worden de vissen voorzichtig gevangen en tijdelijk in een afzonderlijk bassin geplaatst om stress te minimaliseren.

De volgende stap is het extraheren van de eitjes. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals door chirurgische verwijdering of door een incisie in de buik van de vis. Een alternatieve methode, die als diervriendelijker wordt beschouwd, is de stripping'-methode, waarbij de eitjes zachtjes uit de vis worden gemasseerd zonder een incisie te maken.

Eenmaal geëxtraheerd worden de eitjes voorzichtig gescheiden van het omringende weefsel en gezuiverd. Vervolgens worden ze op smaak gebracht met zout, wat helpt bij het conserveren van de kaviaar en het verbeteren van de smaak. De hoeveelheid zout die wordt toegevoegd, varieert afhankelijk van de gewenste smaak en kwaliteit van de kaviaar.

Na het zouten wordt de kaviaar voorzichtig in blikken of glazen potten gedaan en hermetisch afgesloten om de versheid en kwaliteit te behouden. Deze verpakkingen worden vervolgens gelabeld met informatie over de soort, de productiedatum en de houdbaarheidsdatum.

Gedurende het hele productieproces worden strikte hygiëne- en kwaliteitscontroles gehandhaafd om ervoor te zorgen dat de kaviaar voldoet aan de hoogste normen. Dit omvat regelmatige inspecties en tests op het gebied van temperatuur, vochtigheid, pH en microbiologische parameters.

De productie van kaviaar is een arbeidsintensief en tijdrovend proces, maar het resultaat is een delicatesse die over de hele wereld wordt gewaardeerd om zijn verfijnde smaak en unieke textuur. Duurzame en verantwoorde productiemethoden, zoals die van de familie Colman, zorgen ervoor dat we kunnen blijven genieten van deze luxueuze traktatie zonder de wilde steurpopulaties en het milieu in gevaar te brengen.

  • "Imperial" kaviaar De "Imperial" kaviaar staat bekend om zijn delicate, frisse smaak en nootachtige nasmaak, dankzij de perfect uitgebalanceerde rijping (jonge rijping). Het is afkomstig van de Siberische steur en de eitjes kenmerken zich door hun prachtige parelachtige tinten. De "Imperial" kaviaar is mild gezouten met de Malossol-methode.

  • "Connaisseurs" kaviaar De heerlijke "Connaisseurs" kaviaar is een selectie die zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden stelt. Afkomstig van de Siberische steur, kenmerkt deze kaviaar zich door een uitgesproken knapperige, nootachtige smaak in combinatie met een subtiele, langdurige afdronk. De "Connaisseurs" kaviaar is mild gezouten met de Malossol-methode.

  • "Heritage" kaviaar Grijp de kans om deze unieke en verse "Heritage" kaviaar te proeven. Het is traditioneel gezouten met de Russische Malossol-methode en heeft een unieke, romige en boterachtige smaak. Met zijn subtiele en genuanceerde nasmaak is het een ware belevenis en een waar genot. Deze kaviaar is ultra vers (zeer jonge rijping).

  • "Russian Tradition" kaviaar De "Russian Tradition" kaviaar wordt bereid door onze Russische kaviaarmeester volgens de eeuwenoude Russische Malossol-traditie. Deze heerlijke kaviaar kenmerkt zich door zijn romige en boterachtige smaak en is de absolute favoriet in Moskou, met zijn perfect uitgebalanceerde rijping!

  • "Oscietra Royal" kaviaar De donkere tin-grijze eitjes van de "Oscietra Royal" kaviaar kenmerken zich door een complexe en rijke smaak. De flinke korrels met een subtiele smaak van zee-egel en noten rollen soepel over de tong. De Oscietra wordt beschouwd als een van de meest opvallende kaviaarsoorten. Een typische Russische MALOSSOL kaviaar (mild gezouten).

  • "Beluga Royal" kaviaar De "Beluga Royal" kaviaar bevat van oudsher de grootste parels van alle Kaspische kaviaarsoorten. De zeldzame, delicate lichtgrijze eitjes van de Beluga bieden een elegante, boterachtige smaak met een milde nootachtige toets. Door kenners omschreven als "een vage smaak van de zee". Het proeven van Beluga kaviaar, met zijn buitengewoon grote parels, behoort tot de meest exclusieve en heerlijke gastronomische verfijningen. Deze kaviaar is op de traditionele manier gezouten (Iraanse Malossol: mild gezouten).


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...