Gucci opent nieuwe uitzonderlijke café en cocktailbar Giardino 25 in Toscanië

Gucci opent binnenkort een nieuwe locatie in Florence, genaamd Gucci Giardino 25. Het is een café en cocktailbar die de hele dag geopend zal zijn en gelegen is aan het centrale Piazza della Signoria. De locatie wordt gerund door Martina Bonci, een mixologist geboren in Umbrië, die haar passie voor mixologie ontwikkelde in de keuken van haar grootmoeder en haar expertise verder ontwikkelde met creativiteit en hoogwaardige ingrediënten.

Giardino 25 is ontworpen met de sfeer van een traditionele Toscaanse bottega en een verfijnde Franse bistro, met zichtbare houten balken aan het plafond en stoelen in op maat gemaakte boiserie, die doen denken aan het einde van de 18e eeuw. Het combineert de codes van Gucci en Florence en is geïnspireerd op de vorige oude huurder van de locatie, een bloemist, waarbij de geuren en kleuren van een bloemenwinkel worden benadrukt.

Gucci Giardino 25 wordt de nieuwste toevoeging aan Gucci Garden, de multidisciplinaire ruimte ontworpen door creatief directeur Alessandro Michele. Eerder in 2021 opende Gucci in Tokio 'swerelds derde Gucci Osteria, in samenwerking met drie-Michelin-sterrenchef Massimo Bottura. Aan het project werkt Karime Lòpez mee, chef-kok van de originele Gucci Osteria in Florence, die in 2020 zijn eerste Michelin-ster kreeg. Als chef-eigenaar van wereldtoprestaurant Osteria Francescana in Modena heeft Bottura al twee andere Gucci Osteria'sontwikkeld voor het modemerk.

Gucci Giardino 25, gelegen aan het centrale Piazza della Signoria, wordt aangestuurd door de in Umbrië geboren Martina Bonci, die haar passie voor mixologie ontwikkelde in de keuken van haar grootmoeder en haar expertise in het hele land verder ontwikkelde met creativiteit en hoogwaardige ingrediënten. De locatie combineert de sfeer van een traditionele Toscaanse bottega en een verfijnde Franse bistro, met zichtbare houten balken aan het plafond en stoelen in op maat gemaakte boiserie, die doet denken aan het einde van de 18e eeuw.

Gucci Giardino 25 is de nieuwste toevoeging aan Gucci Garden, de multidisciplinaire ruimte ontworpen door creatief directeur Alessandro Michele. Het café en de cocktailbar zijn geïnspireerd op de vorige huurder van de locatie - een bloemist - en benadrukken de codes van Gucci en Florence, evenals de geuren en kleuren van een bloemenwinkel.

Gucci heeft de afgelopen jaren ingezet op gastronomie, met de opening van Gucci Osteria in Florence, waar Karime Lòpez, chef-kok van de originele Gucci Osteria, in 2020 zijn eerste Michelin-ster kreeg. Drie-Michelin-sterrenchef Massimo Bottura heeft ook samengewerkt met het luxemerk om 'swerelds derde Gucci Osteria in Tokyo te openen. Als chef-eigenaar van het wereldberoemde restaurant Osteria Francescana in Modena heeft Bottura al twee andere Gucci Osteria'sontwikkeld voor het modemerk.

Gucci Giardino 25 is de nieuwste locatie van het luxemerk en biedt een breed scala aan culinaire hoogstandjes, van ontbijt tot cocktails, die de hele dag door beschikbaar zijn. De prijzen van de drankjes en gerechten zijn nog niet bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat ze in lijn zullen liggen met de andere gastronomische ervaringen van Gucci. En aangezien het gerund wordt door Martina Bonci, die een passie heeft voor mixologie, kan men verwachten dat er innovatieve cocktails geserveerd worden met hoogwaardige ingrediënten. Bovendien zou het menu geïnspireerd kunnen zijn op de traditionele Toscaanse keuken, gecombineerd met Franse invloeden. Het is echter aan te raden om contact op te nemen met de locatie zelf voor meer informatie over hun specialiteit en menu.

Gucci Giardino 25 belooft een nieuwe en unieke ervaring te bieden aan bezoekers van Florence. We zijn benieuwd naar de prijzen van de drankjes en gerechten die aangeboden worden.

Gucci Giardino 25 in Florence: adres: Piazza della Signoria, 10, 50122 Florence, Italië Telefoon: +39 055 7592 7035 - E-mail: giardinoduecinque@gucci.com
Openingstijden: dagelijks geopend van 9.00 uur tot 22.00 uur


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...