Eind 2023 sluit het restaurant Hof van Cleve van Peter Goossens en Lieve Fermans

Na 37 jaar aan het roer te hebben gestaan van het restaurant Hof van Cleve, hebben Peter Goossens en Lieve Fermans aangekondigd dat ze eind 2023 de deur van hun restaurant in Kruisem zullen sluiten als gastvrouw en chef-eigenaar. Het koppel is al enkele jaren aan het nadenken over het geven van een nieuwe wending aan hun professionele leven. Met hun huidige keukenchef Floris Van Der Veken hebben ze echter de ideale opvolger gevonden, die met zijn metier, talent, drive en onvoorwaardelijke passie en toewijding het Hof van Cleve met zijn team een nieuw succesvol hoofdstuk zal laten schrijven.

Peter Goossens opende het restaurant Hof van Cleve in 1986 en samen met zijn vrouw Lieve Fermans veroverde hij al snel de erkenning van zijn keuken. In 2004 haalde Hof van Cleve een topquotering van 19,5 op 20 in Gault&Millau en een jaar later werd de derde Michelinster binnengehaald. Het restaurant heeft ook een vaste stek op de lijst van World's50 Best Restaurants, waar het vorig jaar plaats 27 innam.

Huidige keukenchef Floris Van Der Veken, die al een tiental jaren als rechterhand van Peter Goossens in het Hof van Cleve werkt, zal het restaurant onder dezelfde naam en met dezelfde medewerkers uitbaten. Van Der Veken is niet van plan om meteen het roer volledig om te gooien, maar zal stap voor stap weloverwogen en met respect voor de culinaire nalatenschap van Peter en Lieve persoonlijke accenten aanbrengen.

“Allicht zal er genoeg tijd zijn om her en der persoonlijke accenten aan te brengen. Die ideeën zullen weloverwogen en met respect voor de culinaire nalatenschap van Peter en Lieve stap voor stap een plaats krijgen”, aldus Van Der Veken. Hij is zeer gehecht aan de sfeer die zowel vooraan in het restaurant als achteraan in de keuken voor de eigenheid van Hof van Cleve zorgt en wil die unieke ervaring behouden in de toekomst.

Goossens en Fermans bedanken in hun mededeling hun medewerkers die elke dag absolute zin voor gastvrijheid, zorgvuldigheid en detail met hen delen en daarbij 100 procent betrokkenheid tonen. “Teamwerk is de sleutel tot succes. Ik weet het, het blijft een huizenhoog cliché, maar het is echt niets anders. Naar onze medewerkers gaat dan ook alle dankbaarheid. Wanneer we eind dit jaar op onze laatste dag de sleutels aan Floris overhandigen, en dan naar huis gaan, zullen we vooral lang kunnen terugblikken op alle mooie herinneringen aan hen en aan onze gasten”, aldus Goossens.

Met Floris Van Der Veken als opvolger zal het Hof van Cleve ongetwijfeld een nieuwe en eigenzinnige weg inslaan, terwijl de culinaire nalatenschap van Peter en Lieve in ere wordt gehouden. Het is afwachten hoe het Hof van Cleve zich zal ontwikkelen onder leiding van Van Der Veken echter is het altijd zo geweest dat Peter Goossens en Lieve Fermans niet alleen bekend staan om hun culinaire hoogstandjes, maar ook om hun passie voor lokale en duurzame ingrediënten. In 2019 hebben ze zelfs het label 'NorthSeaChefs' gelanceerd, om chefs en consumenten bewust te maken van de rijkdom aan vis uit de Noordzee. Deze aandacht voor duurzaamheid en lokale ingrediënten zal hoogstwaarschijnlijk worden voortgezet onder de leiding van Floris Van Der Veken, aangezien hij al jarenlang nauw betrokken is bij de keuken van Hof van Cleve en de culinaire identiteit van het restaurant kent en waardeert.

Een andere belangrijke factor die heeft bijgedragen aan het succes van Hof van Cleve is de aandacht voor de totaalervaring van de gasten. Het restaurant staat bekend om zijn elegante interieur, met een sobere en tijdloze inrichting die de nadruk legt op de kunstwerken aan de muren en de sfeervolle verlichting. Ook het prachtige terras en de uitgestrekte tuin dragen bij aan de bijzondere sfeer van het restaurant.

Naast het eten en de ambiance is ook de service van Hof van Cleve onberispelijk. Het personeel is attent en professioneel, en doet er alles aan om de gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Deze aandacht voor de totaalervaring van de gasten zal ongetwijfeld worden voortgezet onder de leiding van Floris Van Der Veken, die al jarenlang deel uitmaakt van het team en de filosofie van Hof van Cleve begrijpt en waardeert.

Met de overdracht van Hof van Cleve aan Floris Van Der Veken aan het eind van dit jaar zal er een nieuw tijdperk aanbreken voor het restaurant. Het is zeker de moeite waard om de ontwikkelingen te blijven volgen en te zien welke nieuwe culinaire hoogstandjes en ervaringen het team van Hof van Cleve onder leiding van Van Der Veken zal creëren.

Het restaurant Hof van Cleve is gelegen in Kruishoutem, een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Het adres is:

Hof van Cleve Riemegemstraat 1 9770 Kruishoutem België

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met Hof van Cleve via telefoonnummer: 09/383.58.48 of e-mailadres info@hofvancleve.com. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag voor lunch en diner, met uitzondering van zondagavond en maandag en dinsdag, wanneer het gesloten is. Reserveren is sterk aanbevolen, aangezien Hof van Cleve een zeer populaire bestemming is voor fijnproevers uit de hele wereld.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...