Tafelen in de beste restaurants van Antwerpen

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke culinaire ervaring in Antwerpen, dan zijn er tal van fantastische restaurants om uit te kiezen.

Hier zijn enkele handige tips om het meeste uit je diner te halen:

  • Maak tijdig een reservering: De beste restaurants in Antwerpen zijn vaak volgeboekt, dus zorg ervoor dat je van tevoren reserveert om teleurstelling te voorkomen
  • Probeer de tasting menu s: Veel restaurants bieden een tasting menu, waarbij je kunt genieten van meerdere gangen en de specialiteiten van het huis kunt proeven.
  • Verken de lokale keuken: De Belgische keuken biedt een scala aan heerlijke gerechten. Probeer lokale specialiteiten.
  • Ontdek de drankjes: Antwerpen staat bekend om zijn brouwerijen, distilleerderijen en koffiehuizen. Probeer lokale bieren, likeuren en koffie om de beste smaken van Antwerpen te ontdekken. Vergeet niet om ook de uitgebreide wijnkaarten te bekijken.
  • Geniet van de sfeer: De beste restaurants in Antwerpen bieden niet alleen heerlijk eten, maar ook een unieke sfeer en inrichting. Probeer te genieten van de omgeving en sfeer van het restaurant terwijl je van je maaltijd geniet.

 

Enkele van de beste restaurants in Antwerpen zijn:

Restaurant The Jane is een bekroond gevestigd in een voormalige kapel. Het wordt gerund door de beroemde Belgische chef-kok Sergio Herman en Nick Bril en heeft twee Michelin-sterren. Het menu van The Jane biedt innovatieve gerechten met een Aziatische en Europese invloed, die regelmatig worden aangepast om seizoensgebonden ingrediënten te gebruiken. De gerechten zijn complex en verfijnd, waardoor gasten een unieke culinaire ervaring krijgen. Het interieur van The Jane is modern en artistiek met hoge plafonds en grote ramen. De sfeer is intiem en elegant, en het personeel is vriendelijk en professioneel. The Jane heeft ook een indrukwekkende selectie van wijnen en cocktails om bij de gerechten te passen, waardoor de ervaring nog specialer wordt. Het is een must-visit voor fijnproevers die op zoek zijn naar een unieke en innovatieve culinaire ervaring.

Blueness Antwerpen gelegen in een klassiek gebouw, een kosmopolitische sfeer en oosterse mystiek zijn samengevoegd onder het dak van het voormalige Verso Café. Met de expertise van een ervaren Lady Chef en Lady Maître onder de mentorschap van Sergio Herman, is Blueness Antwerpen bedoeld om een ​​uitzonderlijke culinaire bestemming te worden. Chef Jaclyn Kong en Maître Dorine van den Eynde delen naast een gezonde dosis ambitie ook een gemeenschappelijk professioneel verleden. Het interieur, ontworpen door Space Copenhagen uit Denemarken, neemt de gast mee in de wereldse dynamiek van een bar met een open keuken die verbonden is met de intieme sfeer van het restaurant.

Restaurant 't Zilte is gevestigd op de bovenste verdieping van het MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen is een bekroond restaurant. Het restaurant heeft twee Michelin-sterren en biedt creatieve gerechten met Belgische ingrediënten, die zijn gecreëerd door chef-kok Viki Geunes. Het menu is verfijnd en evenwichtig en omvat bijvoorbeeld gerechten zoals kreeft, kalfsvlees en aardappelpuree, allemaal bereid met seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Het interieur van 't Zilte is modern en strak, met grote ramen die een indrukwekkend uitzicht bieden op de stad en de omgeving. Het restaurant heeft ook een terras waar gasten kunnen genieten van het uitzicht en het eten tijdens de warmere maanden. De service bij 't Zilte is professioneel en vriendelijk, waardoor gasten zich welkom en comfortabel voelen. De wijnkaart is uitgebreid en biedt een uitstekende selectie van wijnen uit verschillende landen en regio s, die perfect passen bij de gerechten. Het is een must-visit voor fijnproevers die op zoek zijn naar een verfijnde culinaire ervaring met Belgische ingrediënten en een prachtig uitzicht op de stad. 

The Butcher'sSon is een bekroond gastronomisch restaurant, dat bekend staat om zijn verfijnde gerechten met vlees als belangrijkste ingrediënt. Het restaurant heeft een Michelin-ster en is vernoemd naar de vader van de eigenaar, die een slager was. Chef-kok Bert-Jan Michielsen gebruikt hoogwaardige ingrediënten en combineert traditionele en moderne kooktechnieken om unieke en creatieve gerechten te creëren. Het menu is seizoensgebonden en verandert regelmatig, met bijvoorbeeld gerechten zoals varkensvlees, eend of rundvlees. Het interieur van The Butcher'sSon heeft een industriële uitstraling met betonnen muren en plafonds, glazen wanden en een open keuken. De gezellige bar biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een drankje voor of na het diner. De service is professioneel en vriendelijk, met persoonlijke aandacht voor elke gast. De uitgebreide wijnkaart biedt een uitstekende selectie van wijnen uit verschillende landen en regio s. Kortom, The Butcher'sSon is een bijzonder restaurant dat een unieke en verfijnde culinaire ervaring biedt in een ongedwongen en gezellige sfeer.

Restaurant Fleur de Sel bekroond met een Michelin-ster en een reputatie voor klassieke Franse gerechten met een eigentijdse twist. Het restaurant wordt geleid door chef-kok Wim Van Gorp en zijn partner Katrijn Van Daele, die zorgen voor een ontspannen en gezellige sfeer waar gasten kunnen genieten van de verfijnde en smaakvolle gerechten. Het menu is geïnspireerd op de traditionele Franse keuken en maakt gebruik van seizoensgebonden en lokale ingrediënten, met gerechten zoals kreeft, coquilles, kalfsvlees en chocolade-desserts. Het interieur is elegant en stijlvol, met zachte kleuren en comfortabele stoelen, plus een kleine bar voor gasten die willen genieten van een drankje voor of na het diner. De service is professioneel en attent, met persoonlijke aandacht voor elke gast en een uitgebreide wijnkaart die wijnen uit verschillende landen en regio'sbiedt. Fleur de Sel biedt een uitzonderlijke culinaire ervaring in een ontspannen en elegante sfeer, een must-visit voor liefhebbers van de Franse keuken en fijnproevers die op zoek zijn naar verfijnde gerechten met lokale, seizoensgebonden ingrediënten.

Het Gebaar, opgericht door de bekende Belgische patissier en chocolatier Roger van Damme, is een bekroond restaurant met een Michelin-ster. Het restaurant heeft een elegant en verfijnd interieur, zachte kleuren en comfortabele stoelen, plus een kleine bar voor gasten die willen genieten van een drankje voor of na het diner. Het menu is creatief en verfijnd, met gerechten zoals langoustine, coquilles, eend en kalfsvlees, plus een reeks heerlijke desserts en gebakjes, waaronder enkele die gemaakt zijn met chocolade, het handelsmerk van Roger van Damme. De service is professioneel en attent, met persoonlijke aandacht voor elke gast en aanbevelingen voor de gerechten en de uitgebreide wijnkaart met wijnen uit verschillende landen en regio s. Het restaurant heeft ook een theesalon dat bekend staat om zijn heerlijke thee en gebakjes, waarvan sommige zijn ontworpen door Roger van Damme. Het theesalon heeft een lichte en gezellige sfeer en is de perfecte plek om te genieten van een heerlijke kop thee en lekkernijen. Het Gebaar biedt een uitzonderlijke culinaire ervaring in een elegante en ontspannen sfeer, een must-visit voor fijnproevers en chocoladeliefhebbers.

De Schone van Boskoop is een bekroond restaurant met een Michelin-ster en een reputatie voor seizoensgebonden en regionale gerechten. Het restaurant heeft een gezellige en informele sfeer, met houten meubels en zachte verlichting, terwijl het menu geïnspireerd is op de lokale en regionale keuken en gebruikmaakt van verse en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu is divers, met gerechten zoals asperges, mosselen, kabeljauw en varkensvlees, en de uitgebreide wijnkaart biedt een selectie van wijnen uit verschillende landen en regio s, inclusief lokale Belgische wijnen. De service is vriendelijk en attent, met persoonlijke aandacht voor elke gast en aanbevelingen voor de gerechten en de wijnkaart. Al met al biedt De Schone van Boskoop een geweldige plek om te genieten van heerlijk eten in een ontspannen en gezellige sfeer, en is het een must-visit voor liefhebbers van de lokale en regionale keuken die op zoek zijn naar een culinaire ervaring van topniveau.

Restaurant September is een bekroond restaurant dat moderne gerechten biedt met een sterke focus op lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu is creatief en divers, met gerechten zoals kreeft, ravioli, varkensvlees en lam, die regelmatig worden aangepast om de beste en meest verse ingrediënten van het seizoen te gebruiken. Het restaurant heeft ook een heerlijke selectie van voorgerechten en desserts, evenals een uitgebreide wijnkaart met internationale wijnen. Het interieur is elegant en sfeervol, met zachte verlichting, hoge plafonds en comfortabele stoelen, plus een gezellige bar voor gasten die willen genieten van een drankje voor of na het diner. De service is professioneel en attent, met oog voor detail en persoonlijke aandacht voor elke gast. Het personeel kan aanbevelingen doen over de gerechten en de wijnkaart. Al met al is Restaurant September een uitstekende keuze voor fijnproevers die op zoek zijn naar moderne gerechten met een focus op lokale en seizoensgebonden ingrediënten, en biedt een stijlvolle en ontspannen sfeer voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

't Fornuis is een bekroond restaurant met een Michelin-ster. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand in het hart van de stad en biedt klassieke Franse gerechten met een Belgische twist, bereid met seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Het interieur van 't Fornuis straalt elegantie en verfijning uit, met hoge plafonds, antieke kroonluchters en comfortabele stoelen. Er is ook een gezellige bar waar gasten voor of na het diner kunnen genieten van een drankje. Het menu is verfijnd en omvat gerechten zoals kreeft, coquilles, duif en chocoladedesserts. De service bij 't Fornuis is professioneel en vriendelijk, met aandacht voor detail en persoonlijke aandacht voor elke gast. De wijnkaart is uitgebreid en biedt een uitstekende selectie van wijnen uit verschillende landen en regio s. Kortom, 't Fornuis is een uitzonderlijk restaurant dat een onvergetelijke culinaire ervaring biedt in een elegante en verfijnde sfeer en is een must-visit voor fijnproevers.

Restaurant Franq een bekroond restaurant dat gehuisvest is in een prachtig gerenoveerd bankgebouw en een elegante en moderne sfeer biedt. Het menu van het restaurant is geïnspireerd op de Franse en Belgische keuken en maakt gebruik van lokale, seizoensgebonden ingrediënten, met verfijnde en uitgebalanceerde gerechten zoals kreeft, kalfsvlees en chocolade-desserts, inclusief vegetarische opties. Het interieur is stijlvol en modern, met hoge plafonds, grote ramen en comfortabele stoelen. Er is ook een gezellige bar waar gasten kunnen genieten van een drankje voor of na het diner. De service is professioneel en vriendelijk, met oog voor detail en persoonlijke aandacht voor elke gast. De uitgebreide wijnkaart biedt een selectie van wijnen uit verschillende landen en regio s. Al met al biedt Restaurant Franq een onvergetelijke culinaire ervaring in een elegante en ontspannen sfeer. Het is een must-visit voor fijnproevers die op zoek zijn naar verfijnde gerechten met lokale, seizoensgebonden ingrediënten.

Dim Dining is een Aziatisch geïnspireerd restaurant met een eigentijdse benadering van Aziatische gerechten. Het restaurant richt zich op sharing plates en een ontspannen en gezellige sfeer. Het menu biedt een selectie van heerlijke gerechten, waaronder dim sum, sushi, sashimi en andere Aziatische gerechten. Alle gerechten worden vers bereid en met oog voor detail gepresenteerd, inclusief vegetarische en veganistische opties. Het interieur van het restaurant is modern en minimalistisch met zachte verlichting en houten accenten. De gasten kunnen ook genieten van een drankje voor of na het diner aan de bar. De service is vriendelijk en attent met persoonlijke aandacht voor elke gast en aanbevelingen voor gerechten en drankjes van de uitgebreide wijnen-, bieren- en cocktailkaart. Kortom, Dim Dining is een uitstekende keuze voor liefhebbers van de Aziatische keuken en fijnproevers die op zoek zijn naar nieuwe smaken en ervaringen, en een must-visit restaurant voor wie wil genieten van heerlijk eten in een ontspannen en gezellige sfeer.

Gå Nord, een restaurant met Scandinavische invloeden. Het menu van het restaurant biedt een eigentijdse benadering van de Scandinavische keuken, waarbij de focus ligt op verse, seizoensgebonden ingrediënten en creatieve smaak- en textuurcombinaties. Het restaurant serveert heerlijke gerechten, waaronder vis, vlees en groenten, die allemaal worden bereid met Scandinavische technieken en presentaties. Het menu is verfijnd en evenwichtig en biedt bijvoorbeeld gerechten zoals gerookte paling, hertenbiefstuk en seizoensgebonden groenten. Het moderne en minimalistische interieur van Gå Nord is voorzien van zachte verlichting, houten accenten en comfortabele stoelen. Gasten kunnen voor of na het diner genieten van een drankje aan de bar. De professionele en vriendelijke service bij Gå Nord is gericht op detail en persoonlijke aandacht voor elke gast. De drankenkaart bevat een uitgebreide selectie wijnen, bieren en cocktails, met speciale aandacht voor Scandinavische bieren en sterke dranken. In het kort, Gå Nord is een fantastische plek om te genieten van heerlijk eten in een ontspannen en stijlvolle sfeer. Fijnproevers die op zoek zijn naar nieuwe smaken en ervaringen, en zich willen onderdompelen in de Scandinavische keuken, mogen dit restaurant niet missen.

Naast de vele restaurants biedt Antwerpen ook een aantal brouwerijen, distilleerderijen en koffiehuizen, waar je lokale bieren, likeuren en koffie kunt proeven. Dus als je op zoek bent naar een onvergetelijke culinaire ervaring, dan is Antwerpen de perfecte bestemming om te verkennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...