Tafelen in de beste restaurants van Gent

Als je op zoek bent naar een smakelijke en unieke culinaire ervaring, dan zijn er veel fantastische restaurants om uit te kiezen in Gent. Hier zijn enkele handige tips voor het tafelen in de beste restaurants van Gent:

  • Reserveer van tevoren: De meeste van de beste restaurants in Gent zijn erg populair, dus zorg ervoor dat je van tevoren reserveert om teleurstelling te voorkomen.
  • Probeer de tasting menu s: Veel restaurants in Gent bieden een tasting menu, waarbij je meerdere gangen kunt proberen en de kans krijgt om de specialiteiten van het huis te proeven.
  • Ontdek de lokale keuken: De Belgische keuken biedt een scala aan heerlijke gerechten.
  • Geniet van de drankjes: Gent heeft een rijke traditie van brouwerijen, distilleerderijen en koffiehuizen. Probeer lokale bieren, likeuren en koffie om de beste smaken van Gent te ontdekken. Vergeet natuurlijk niet om de uitgebreide wijnkaarten te raadplegen.
  • Geniet van de sfeer: De beste restaurants in Gent bieden niet alleen heerlijk eten, maar ook een unieke sfeer en inrichting. Probeer te genieten van de omgeving en sfeer van het restaurant terwijl je van je maaltijd geniet.


Enkele van de beste restaurants in Gent zijn:

Restaurant De Revue is een bekend restaurant in Gent met een prachtige Art Nouveau-inrichting. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand en biedt een stijlvolle en romantische sfeer. Het menu biedt een scala aan gerechten geïnspireerd door de Franse en Belgische keuken, bereid met verse en seizoensgebonden ingrediënten. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende service en aandacht voor detail, en biedt ook een uitgebreide wijnkaart. De Revue is een populaire plek voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid.

Restaurant Publiek is een bekroond met een Michelin-ster. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand en biedt een stijlvolle en elegante sfeer. Het menu van Publiek is geïnspireerd door de seizoenen en de lokale producten, en de chef-kok gebruikt voornamelijk biologische en duurzame ingrediënten. Het menu van Publiek is een 'tasting menu', wat betekent dat het bestaat uit meerdere kleine gerechten die perfect op elkaar zijn afgestemd en elkaar aanvullen. Het menu is innovatief en verfijnd, met een nadruk op smaak en presentatie. Naast het voedsel biedt Publiek ook een uitgebreide selectie van wijnen en dranken die perfect passen bij de gerechten. Het personeel van Publiek is vriendelijk en professioneel en biedt uitstekende service en gastvrijheid.

Restaurant Vrijmoed is opgericht door chef-kok Michaël Vrijmoed. Het restaurant biedt een elegante en eigentijdse sfeer met een open keuken. Het menu van Vrijmoed is seizoensgebonden en gebaseerd op lokale en duurzame ingrediënten, waarbij groenten een belangrijke rol spelen. Het menu biedt creatieve en culinaire gerechten, met een focus op pure smaken en presentatie. Er is een vast tasting menu beschikbaar, maar het is ook mogelijk om à la carte te bestellen. Naast het eten biedt Vrijmoed ook een indrukwekkende selectie van wijnen en andere dranken. Het personeel is vriendelijk en deskundig en biedt uitstekende service en gastvrijheid. Het restaurant heeft ook een mooie bar, waar gasten kunnen genieten van een aperitief of digestief. Vrijmoed is bekroond met een Michelin-ster en wordt vaak beschouwd als een van de beste restaurants in Gent.

Restaurant Oak in Gent zich richt op grillen en roken van voedsel met een menu van seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Het restaurant heeft een prachtige inrichting met een open keuken, een groot terras en een cocktailbar. Het menu van Oak is geïnspireerd door klassieke gerechten, maar met een moderne en creatieve twist. Er is een grote nadruk op de bereiding van vlees, vis en groenten met de grill of smoker. Het menu biedt een mix van gerechten, waaronder steaks, burgers, visgerechten en vegetarische opties. Naast het voedsel biedt Oak ook een indrukwekkende selectie van cocktails, wijnen en bieren. Het personeel is vriendelijk en attent en biedt uitstekende service. Oak heeft ook regelmatig speciale evenementen en thema-avonden, zoals gin- en whiskyproeverijen, bierdiners en live muziek. Het restaurant is populair bij zowel lokale bezoekers als toeristen.

Restaurant Horseele staat bekend om zijn elegantie, verfijnde gerechten en Michelin-ster. Het restaurant is gevestigd in een prachtig gebouw met een mooie inrichting en biedt een stijlvolle en romantische sfeer. Het menu van Horseele is gebaseerd op de Franse keuken, maar met een eigentijdse twist. Het menu biedt een mix van zowel vlees- als visgerechten, evenals vegetarische opties. De gerechten worden gepresenteerd als een tasting menu, waarbij elk gerecht zorgvuldig is samengesteld om de smaken en texturen te perfectioneren. De presentatie is ook prachtig, met veel aandacht voor detail en esthetiek. Naast het eten biedt Horseele ook een indrukwekkende wijnkaart en uitstekende service van het personeel. Het restaurant heeft ook een terras waar gasten kunnen genieten van het uitzicht op de tuin. Horseele is een populaire plek voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid.

Volta is een trendy restaurant in Gent dat bekend staat om zijn creatieve gerechten en inventieve cocktails. Het restaurant heeft een industriële sfeer met een open keuken en een gezellige, informele inrichting. Het menu van Volta is geïnspireerd op de Mediterrane en Aziatische keuken en biedt een mix van kleine gerechten om te delen en grotere gerechten om individueel te bestellen. Het menu heeft veel vegetarische en veganistische opties en de gerechten zijn altijd verrassend en smaakvol. Naast het eten biedt Volta ook een indrukwekkende selectie van cocktails, bieren en wijnen, waaronder een aantal zelfgemaakte creaties. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en de sfeer is ontspannen en gezellig. Volta heeft ook een prachtig terras, waar gasten kunnen genieten van hun maaltijd in de buitenlucht. Het restaurant organiseert ook regelmatig thema-avonden en speciale evenementen, zoals cocktailworkshops en live muziek.

Restaurant Souvenir is een bekend restaurant in Gent met een moderne inrichting en een eigentijdse sfeer. Het restaurant heeft een open keuken, waardoor gasten kunnen zien hoe de gerechten worden bereid. Het menu van Souvenir is geïnspireerd op de lokale en seizoensgebonden producten, en biedt een scala aan innovatieve en creatieve gerechten. Het menu is opgebouwd uit kleine gerechten om te delen en grotere gerechten om individueel te bestellen. De presentatie van de gerechten is prachtig en het personeel legt graag uit wat er op het bord ligt en hoe de gerechten zijn bereid. Naast het eten biedt Souvenir ook een uitgebreide wijnkaart met zowel lokale als internationale wijnen. Het personeel is vriendelijk en attent en biedt uitstekende service. Het restaurant is populair bij zowel lokale inwoners als toeristen.

Bar Bask is een populaire tapasbar in Gent, geïnspireerd op de Spaanse keuken. Het restaurant heeft een levendige en gezellige sfeer, met zowel zitplaatsen binnen als buiten op het terras. Het menu van Bar Bask biedt een scala aan kleine gerechten, waaronder klassieke Spaanse tapas, evenals inventieve en creatieve variaties op traditionele gerechten. Het menu bevat ook een aantal grotere gerechten om te delen, zoals paella. Naast het eten biedt Bar Bask ook een uitgebreide selectie van wijnen, bieren en cocktails. Het personeel is vriendelijk en attent en biedt een uitstekende service. De bar is een populaire plek voor zowel een informeel diner als voor een drankje met vrienden.

Pakhuis is een gerenommeerd restaurant in Gent, gevestigd in een voormalig pakhuis aan de Leie. Het restaurant biedt een stijlvolle en gezellige sfeer met een elegante inrichting en een grote bar. Het menu van Pakhuis is geïnspireerd door de traditionele Belgische keuken, maar met een moderne twist. Het menu biedt een scala aan gerechten, waaronder vis, vlees en vegetarische opties. Er is ook een oesterbar met een ruime keuze aan verse oesters en andere schaaldieren. Naast het eten biedt Pakhuis ook een uitgebreide selectie van wijnen, bieren en cocktails. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en biedt uitstekende service. Het restaurant is populair bij zowel lokale bewoners als toeristen, vooral vanwege de prachtige locatie en de goede reputatie.

Cochon de Luxe is een bekend restaurant in Gent dat bekend staat om zijn Franse keuken en vooral om zijn specialiteit: varkensvlees. Het restaurant biedt een gezellige en gastvrije sfeer, met een klassieke Franse inrichting. Het menu van Cochon de Luxe is geïnspireerd op de Franse keuken en biedt een scala aan gerechten, waarbij varkensvlees een belangrijk onderdeel is. Het menu is seizoensgebonden en gebaseerd op lokale en duurzame ingrediënten, en er is altijd een mix van vlees-, vis- en vegetarische gerechten beschikbaar. Naast het eten biedt Cochon de Luxe ook een uitgebreide selectie van wijnen, bieren en cocktails. Het personeel is vriendelijk en deskundig en biedt uitstekende service en gastvrijheid.

Ja, Gent heeft inderdaad een ruim aanbod aan restaurants. Of je nu op zoek bent naar een gastronomische ervaring, een gezellige tapasbar, een trendy cocktailbar of gewoon een plek om te genieten van traditionele Belgische gerechten, er is voor elk wat wils in Gent.

Gent biedt een breed scala aan culinaire opties, van traditionele Belgische gerechten tot moderne fusionkeukens, en er zijn tal van restaurants die verse, lokale ingrediënten gebruiken om smaakvolle gerechten te creëren. Of je nu op zoek bent naar een informele eetervaring of een verfijnde, gastronomische maaltijd, je kunt het allemaal vinden in Gent.

Naast de vele restaurants biedt Gent ook een aantal brouwerijen, distilleerderijen en koffiehuizen, waar je lokale bieren, likeuren en koffie kunt proeven. Dus als je op zoek bent naar een onvergetelijke culinaire ervaring, dan is Gent de perfecte bestemming om te verkennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...