Japanse chef kok Masayoshi Takayama opent Masa bij Harrods

Japanse chef kok Masayoshi Takayama opent Masa bij Harrods

Een van 's werelds meest getalenteerde chef-koks, Masayoshi Takayama, bekend van zijn met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Masa in New York en zijn Japanse restaurants Bar Masa en Kappo Masa, opent binnenkort een nieuw restaurant in Londen genaamd "Masa bij Harrods". Dit opmerkelijke partnerschap met het iconische warenhuis zal de kenmerkende Japanse keuken van Takayama naar het VK brengen op een toplocatie in Knightsbridge.

Takayama begon zijn carrière in de culinaire wereld in Japan en opende in 1980 zijn eerste restaurant, Saba-ya, in Los Angeles, gevolgd door de lancering van Ginza Sushiko in 1987. Zijn restaurants staan bekend als enkele van de duurste en meest exclusieve in de branche.

De omakase-ervaring van Masa bij Harrods zal zich richten op de hoogste kwaliteit Japanse ingrediënten, met als hoogtepunt de verse vis en zeevruchten die rechtstreeks van de Tokyo Tsukiji-markt worden geïmporteerd. Het restaurantontwerp, ontwikkeld door Kengo Kuma & Associates, is geïnspireerd op de natuur en cultuur van Japan en heeft als doel een serene en rustgevende omgeving te creëren waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de culinaire hoogstandjes van Takayama.

De opening van Masa bij Harrods is een belangrijke mijlpaal voor het warenhuis, dat de afgelopen jaren steeds meer nadruk heeft gelegd op luxe eetgelegenheden en gastronomische ervaringen. Het restaurant zal naar verwachting een van de belangrijkste bestemmingen worden voor fijnproevers en liefhebbers van de Japanse keuken in Londen. Met de toevoeging van dit nieuwe restaurant zal de stad nog aantrekkelijker worden voor fijnproevers en zal het bijdragen aan de reputatie van Londen als een van de belangrijkste culinaire bestemmingen ter wereld.

Meer over Masa bij Harrods

Masa bij Harrods is een nieuw restaurant van Masayoshi Takayama, gevestigd op de vierde verdieping van het iconische warenhuis Harrods in Knightsbridge, Londen. Het restaurant zal de kenmerkende Japanse keuken van Takayama presenteren en zich richten op de hoogste kwaliteit Japanse ingrediënten, zoals verse vis en zeevruchten rechtstreeks geïmporteerd van de Tokyo Tsukiji-markt.

Het restaurant zal de omakase-ervaring aanbieden, waarbij de chef-kok persoonlijk de gerechten bereidt en serveert aan de gasten aan de toog. Het restaurantontwerp is ontwikkeld door Kengo Kuma & Associates, en is geïnspireerd op de natuur en cultuur van Japan om een serene en rustgevende omgeving te creëren die gasten uitnodigt om te ontspannen en te genieten van de culinaire hoogstandjes van Takayama.

Masa bij Harrods is de nieuwste toevoeging aan de opkomende trend van luxe omakase-restaurants in Londen, waarbij steeds meer chefs zich richten op de Japanse keuken en omakase-ervaringen aanbieden. Dit restaurant zal ongetwijfeld een van de belangrijkste bestemmingen worden voor fijnproevers en liefhebbers van de Japanse keuken in Londen en zal verder bijdragen aan de reputatie van Londen als een van de belangrijkste culinaire bestemmingen ter wereld.

Het is vermeldenswaardig dat de opening van Masa bij Harrods niet alleen een belangrijke mijlpaal is voor het warenhuis zelf, maar ook voor de Japanse keuken in Londen. Takayama is een beroemde Japanse chef-kok met een sterke reputatie en zijn aanwezigheid zal ongetwijfeld de aandacht vestigen op de Japanse culinaire scene in Londen. De toevoeging van Masa bij Harrods versterkt ook de positie van Harrods als een van de belangrijkste bestemmingen voor fijnproevers in Londen en als een pionier op het gebied van luxe eetgelegenheden en gastronomische ervaringen.