Restaurant Boury - een unieke gastronomische belevenis in Roeselare

Samen met een bevriend koppel bezochten we Boury, bekroond met 3 Michelin sterren, een restaurant dat schittert in een indrukwekkende bakstenen villa in Roeselare. Deze villa, opgetrokken in 1952, belichaamt de essentie van hedendaagse gastronomie, waarbij elk element zorgvuldig is ontworpen om een buitengewone ervaring te creëren. De ambiance is dynamisch en ontspannen, en de toewijding aan perfectie is duidelijk merkbaar.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Inge Waeles, de partner van chef-kok Tim Boury. Zij leidt de voorkant van het huis, bijgestaan door Tim'sbroer Ben. Het team van Boury zorgde ervoor dat we ons meteen thuis voelden en ons konden onderdompelen in de totaalbeleving die het restaurant biedt. Van het prachtige terras waar we genoten van een aperitief, tot de exclusieve wijnselecties die perfect aansloten bij onze maaltijden, alles was tot in de puntjes verzorgd.

We kozen voor het Boury-menu, een culinaire reis die begon met een reeks hapjes. De tartelette gado gado was een smaakexplosie, gevolgd door gerookte paling met botermelk en forelkuit. De platte kaas met sumac, cashew en courgette was een verrassend frisse combinatie, terwijl de komkommer met granny smith, hang-up en munt een verfrissende toets gaf aan het geheel. De pain soufflé met harissa en ansjovis was een ware traktatie, net als de tortellini met lamsschouder.

Na de hapjes volgde een heerlijk gerecht van zeebaars, geserveerd met sake, avocado en lavas. De smaken waren perfect in balans en de zeebaars was perfect gebakken. Daarna kwam de Noordzee tarbot, vergezeld van bouchot mosselen en citrusafrikaan. De tarbot was heerlijk sappig en de mosselen voegden een heerlijke ziltigheid toe aan het gerecht.

Het volgende gerecht was een ware traktatie: Oosterschelde kreeft geserveerd met tomaat, mosterdzaad, courgettebloem, duindoornbes, burrata en Kalamata olijven. De kreeft was perfect gekookt en de combinatie van smaken was werkelijk subliem. Als extraatje kozen we voor Tim'ssignatuur: Kaviari Paris 'osciètre prestige' met langoustine en citroenmelisse. Het was een ware smaakexplosie en een perfecte aanvulling op de kreeft.

Daarna volgde de hartzwezerik, geserveerd met Cevennes ui en Australische wintertruffel. De zachte textuur van de zwezerik contrasteerde mooi met de knapperige ui en de truffel voegde een aardse diepte toe aan het gerecht. Het hoofdgerecht was Anjou duif, geserveerd met gefermenteerde pruim, eendenlever en aubergine. De duif was perfect gebakken en de combinatie van smaken was werkelijk verrukkelijk.

We sloten de maaltijd af met twee desserts. De eerste was een combinatie van braambes, nuvola di latte en basilicum, een heerlijk fris en fruitig dessert. Het tweede dessert was een combinatie van kers, vlierbloesem, sakura, gekarameliseerde melk en Evocao 72% chocolade. Het was een perfecte afsluiting van een onvergetelijke maaltijd.

Na het diner besloten we om nog even te genieten van de rustige ambiance op het terras. We bestelden een selectie van hun fijnste wijnen, die perfect pasten bij de zwoele zomeravond. De bediening was attent en professioneel, en zorgde ervoor dat we ons volledig op ons gemak voelden. We genoten van de rustige omgeving, de zachte verlichting en de comfortabele stoelen, terwijl we onze ervaringen van de avond deelden en lachten om oude herinneringen.

Terwijl we daar zaten, konden we niet anders dan de prachtige omgeving bewonderen. De villa is omgeven door een grote tuin, waaruit kruiden en groenten worden geoogst voor de keuken. Het is een prachtig gezicht, vooral in de late avond wanneer de tuin wordt verlicht door zachte lichten. Het was duidelijk dat de tuin met evenveel zorg en aandacht wordt onderhouden als het restaurant zelf.

Na een tijdje besloten we om de avond af te sluiten met een kopje koffie. De koffie was net zo uitstekend als de rest van de maaltijd, en was de perfecte afsluiting van een onvergetelijke avond. We namen afscheid van het personeel en bedankten hen voor de geweldige service. Ze wensten ons een goede nacht en we beloofden snel terug te komen.

Toen we terugkeerden naar onze gastenkamers, waren we onder de indruk van de stijlvolle inrichting en het comfort. De kamers, genaamd Beluga, Sevruga en Oscietra, bieden een bed and breakfast service en zijn net zo zorgvuldig ontworpen als het restaurant zelf. We sliepen heerlijk in de comfortabele bedden en werden de volgende ochtend wakker met een heerlijk ontbijt.

Onze ervaring bij Boury was werkelijk onvergetelijk. Van de hartelijke ontvangst tot de uitstekende service, de heerlijke maaltijden en de prachtige omgeving, alles was perfect. Het is duidelijk dat Tim Boury en zijn team streven naar perfectie in alles wat ze doen. Ze hebben een plek gecreëerd waar je kunt ontspannen, genieten en je laten verwennen door de meest heerlijke gerechten.

Boury is niet zomaar een restaurant, het is een bestemming. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en je kunt onderdompelen in een wereld van culinaire verwennerij. Het is een plek waar je kunt genieten van de beste producten, bereid met passie en vakmanschap en je laten verwennen door de meesterlijke creaties van chef-kok Tim Boury en zijn team. Het is een plek waar je je speciaal voelt, waar je wordt behandeld als een gast en niet als een klant.

Dus als je op zoek bent naar een unieke culinaire ervaring, dan is Boury de plek om naartoe te gaan. Het is een plek die je niet snel zult vergeten, een plek die je keer op keer wilt bezoeken. Het is een plek die je doet verlangen naar meer, een plek die je doet dromen van je volgende bezoek. En dat is precies wat we deden, terwijl we de volgende ochtend het prachtige terrein van de villa verlieten. We keken uit naar onze volgende bezoek aan Boury, wetende dat het weer een onvergetelijke ervaring zou worden.

Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zaterdag, met lunch- en dinerservice. Reserveren is aanbevolen en kan telefonisch op 051/62.64.62. Voor wie de ervaring wil uitbreiden, zijn er ook prachtige gastenkamers beschikbaar. Een bezoek aan Boury is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

 

lees ook: Restaurant Boury wordt bekroond met drie Michelin sterren


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...