Restaurant Boury wordt bekroond met drie Michelin sterren

Michelin heeft met trots de 2022-selectie van de MICHELIN Gids voor België en Luxemburg onthuld tijdens een prestigieus evenement in het Koninklijk Theater in Bergen. Deze nieuwste editie, die een indrukwekkend totaal van 841 restaurants bevat, waaronder 141 sterrenrestaurants en 147 Bib Gourmand restaurants, valt op door het aanzienlijke aantal nieuwe erkenningen die het presenteert.

De 2022-editie van de gids illustreert de voortreffelijkheid van onze getalenteerde chefs, met 1 nieuw restaurant dat de hoogste eer van drie MICHELIN Sterren ontvangt, 3 nieuwe etablissementen die twee MICHELIN Sterren verdienen, en een indrukwekkende 16 chefs die worden bekroond met een MICHELIN Ster. Daarnaast bevat deze editie ook 1 nieuwe Groene MICHELIN Ster, een erkenning voor duurzaamheid, en 24 nieuwe Bib Gourmand restaurants, die uitstekende maaltijden aanbieden tegen een redelijke prijs.

"Ons team van inspecteurs was vooral onder de indruk van de toewijding en creativiteit van de chefs in België en Luxemburg, ondanks de uitdagende omstandigheden van 2021," zei Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen. "De nieuwkomers in deze editie, waaronder opnieuw een restaurant met drie MICHELIN Sterren, illustreren de bruisende culinaire energie en ondernemingsgeest die de gastronomische scène stimuleren. De unieke persoonlijkheid van de gastronomische concepten, de aandacht voor klantenservice en de toewijding aan duurzame gastronomie zijn opvallende trends die België en Luxemburg tot topbestemmingen voor fijnproevers in Europa maken."

Het restaurant Boury, onder leiding van chef-kok Tim Boury, heeft de hoogste onderscheiding behaald. Na vier jaar met twee MICHELIN Sterren, heeft Boury zich definitief gevestigd als een van de wereldwijde culinaire elite. Boury, die opereert vanuit zijn bakstenen villa in Roeselare, staat bekend om zijn nauwgezette creaties die klassieke diepgang en creatieve flair combineren. Of het nu gaat om een complex samenspel van smaken en texturen of een eenvoudige, maar verbluffende saus, elk gerecht van Boury benadert de perfectie. Een bezoek aan Boury is een traktatie voor fijnproevers, die ook zullen genieten van de warme sfeer en de attente service van gastvrouw Inge.

België is nu de trotse thuisbasis van drie restaurants met drie MICHELIN Sterren. Peter Goossens van Hof van Cleve (Kruishoutem) en Viki Geunes van Zilte (Antwerpen) blijven hun gasten elke dag een emotionele ervaring bieden. Deze meesters in hun vak, ware ambachtslieden, dienen als inspiratie voor chefs over de hele wereld.

Deze nieuwste editie van de MICHELIN Gids voor België en Luxemburg is een viering van de culinaire diversiteit en innovatie die deze regio's te bieden hebben. Het is een eerbetoon aan de onvermoeibare inspanningen en het vakmanschap van de chefs, die ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar, blijven streven naar uitmuntendheid en het creëren van uitzonderlijke eetervaringen.

De gids is een weerspiegeling van de dynamische culinaire scene in België en Luxemburg, waar traditionele en moderne keukens samenkomen in een smeltkroes van smaken en stijlen. Van de verfijnde gastronomie van sterrenrestaurants tot de comfortabele en betaalbare maaltijden van Bib Gourmand restaurants, de gids biedt een breed scala aan eetervaringen die de rijke culinaire tradities en innovaties van deze regio's belichten.

De erkenning van Boury met drie MICHELIN Sterren is een belangrijk hoogtepunt in deze editie. Chef-kok Tim Boury, die zich nu bij de wereldwijde culinaire elite voegt, is een voorbeeld van de hedendaagse gastronomie. Zijn creaties, die een perfecte balans vinden tussen klassieke diepgang en creatieve flair, zijn een ware traktatie voor de zintuigen. De warme sfeer en de attente service van gastvrouw Inge maken een bezoek aan Boury tot een onvergetelijke ervaring.

Ook de erkenning van Peter Goossens van Hof van Cleve en Viki Geunes van Zilte, die hun gasten elke dag een emotionele ervaring bieden, onderstreept de uitzonderlijke kwaliteit van de culinaire scene in België. Deze meesters in hun vak, ware ambachtslieden, blijven een inspiratiebron voor chefs over de hele wereld.

Deze editie van de MICHELIN Gids voor België en Luxemburg is niet alleen een viering van de culinaire prestaties van deze regio's, maar ook een erkenning van de veerkracht en creativiteit van de chefs in het licht van uitdagingen. Het is een getuigenis van hun toewijding aan hun vak en hun passie voor het creëren van uitzonderlijke culinaire ervaringen.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...