Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Johnnie Walker's nieuwe 48-jarige whisky wordt geleverd met een NFT

Johnnie Walker heeft de krachten gebundeld met BlockBar om zijn nieuwste oude expressie te serveren naast een digitaal kunstwerk en een exclusief VIP-bezoek aan de distilleerderij. Dit is de eerste keer dat de beroemde whiskyleverancier het niet-vergankelijke rijk betreedt. Maar het begint natuurlijk allemaal met de Scotch. De derde en laatste release in Johnnie Walker's Masters-serie, Masters of Flavour, is een blend van zeldzame whisky's die minstens 48 jaar oud zijn en afkomstig zijn van de vier "ghost"-distilleerderijen van Port Dundas, Brora, Glen Albyn en Glenury Royal. Gehuisvest in een handgeblazen Baccarat-kristalkaraf, belooft de drank een rijke en rokerige neus die volgens de distilleerder leidt naar een smaak van fruit, zachte kruiden en zoete butterscotch.

Bij aankoop van de fles ontvangen verzamelaars een uniek grafisch ontwerp, geschreven door kunstenaar Kode Abdo, ook bekend als BossLogic, als een niet-fungible token (NFT). De NFT wordt veilig opgeslagen op de blockchain en kan niet worden gedupliceerd of gewist - een reden waarom veel wijn- en sterke drankmerken nu nieuwe releases koppelen aan NFT's. Deze innovatieve samenwerking met BlockBar plaatst Johnnie Walker op het snijvlak van wat mogelijk is in whisky, en biedt iets unieks voor whiskyliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld", zei Johnnie Walker's global brand director Julie Bramham in een verklaring.

Aan elke fles is ook een eenmalige reis naar Schotland gekoppeld. Je bezoekt het blitse bezoekerscentrum Johnnie Walker en de iconische Glenkinchie-distilleerderij. Je neemt ook een rondleiding door het Diageo-archief en geniet van VIP-proeverijen van de zeldzaamste aangeboden drops, voordat je naar het vorstelijke Gleneagles Townhouse gaat om van die whisky uit te slapen. De kicker is dat er slechts zeven NFT's worden aangeboden voor kenners. Beschikbaar op 31 mei vanaf 10.30 uur EST op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, elk kunstwerk kost €35.000 per stuk.


Bezoek Website