Jaeger LeCoultre maakt 8 cocktails samen met Matthias Giroud

Jaeger-LeCoultre viert ambacht in vele vormen en is verheugd om samen te werken met de beroemde mixoloog Matthias Giroud om een reeks exclusieve zachte cocktails te creëren die een eerbetoon zijn aan de hemelse oorsprong van tijdwaarneming. Als leider onder de nieuwe generatie mixologen en geïnspireerd door de wonderen van de nachtelijke hemel, combineerde Matthias zijn technische expertise, artistieke flair en nauwkeurigheid om acht voortreffelijke en intrigerende zachte cocktails te creëren met ingrediënten uit de Vallée de Joux. Een harmonie van geuren en smaken. Matthias Giroud begon zijn carrière in 1997, 18 jaar oud, in de beroemde Bar Fly in Parijs.

In 2008 werd hij benoemd tot wereldwijde executive barchef-ontwikkeling voor Buddha Bar Group en in 2009 werd hij de eerste Franse executive barchef die werd genoemd in de World's50 Best Bars-ranglijst met Buddha Bar Paris. Co-auteur van het cocktailwoordenboek La Petite Bibliothèque des Cocktails van Larousse, nam hij deel aan de World Cuisine Summit in 2015 en 2019, samen met enkele van 'swerelds grootste chef-koks en droeg in 2016 zijn talent bij aan Mistura Qaray, de grootste culinaire evenement van Zuid-Amerika. Vandaag leidt hij samen met zijn partner de workshop Alchimiste, in Parijs, gewijd aan het creëren van unieke mixologie- en gastronomische ervaringen.

Door de vaardigheden van chef de cuisine, parfumeur en beeldend kunstenaar te combineren, werkte Matthias Giroud met temperatuur, textuur, kleur en vorm. Met precieze gebaren vangt en prikkelt hij vele zintuigen in deze opmerkelijke composities. Enkele voorbeelden van de prachtige cocktails die Matthias gemaakt heeft zijn:

Sun Infinity

Warme noten spelen met verse munt. De lente is aangebroken in de Vallée de Joux en deze stortbui voelt aan als een opkomende zon die door de wolken breekt. Passievruchtensap, honing uit de Vallée de Joux doordrenkt met zelfgemaakte saffraan, pepermunthydrolaat, zelfgemaakte kamille-frisdrank op smaak gebracht met ananas.

Moon Elixir

Net als de nachtsterren zelf, zul je versteld staan ​​van de verschillende fasen van deze cocktail - van momenten van volledige stilte tot getijverhogende krachten. 99% natuurlijk mineraalwater, met de smaak van de maan. Koud doordrenkt appeltrio (rood, geel en groen), distillatie van kumquat, ambachtelijke osmanthusbloesemsiroop.

Cosmo Blues

Een verfijnde en qua textuur complexe mix, om naar de sterren te kijken tussen de bossen en bergen van de Zwitserse Jura. Bosbessensap uit de Vallée de Joux, gefermenteerd druivensap, artisanale pin bud-siroop, sapin hydrolaat en Mirabelle schuim.

Earth Attraction

Gemaakt met een steeds veranderend elixer, dat de mysteries van de aarde vertegenwoordigt. Het duurt even voordat de volle smaak zich ontvouwt. Met blauwe ijsbal doordrenkte zwarte bessenbladeren, vlierbloesem, koud doordrenkt druivensap met moerasspirea, William-perenpuree, vers citroensap, geklaard met melk.

Valley of Wonders

In de stilte van de vroege ochtend, een zintuiglijke wandeling door de vallei, gehuld in een mistige sluier van mist. Geraniumhydrosol, koud doordrenkt appelsap met geurige lievevrouwebedstro uit de Valley de Joux, met verjus, citroen en tijm doordrenkte honing uit de Valley de Joux.

Sweet Ruby

Een botsing van levendig rood, aantrekkelijk voor verfijnde smaak. Met als resultaat een hypnotiserende creatie om je zintuigen te prikkelen. Cranberrysap uit de Vallée de Joux, verse frambozen, droge hibiscus & roiboss kersen koude infusie met mineraalwater, vers limoensap, honing met rozenextract uit de Vallée de Joux.

Spicy Forest

Een combinatie van bittere tonen en houtachtige highlights, om alles te eren en te proeven dat de grond onder onze voeten biedt: bladeren, bloemen, hout, fruit en kruiden. Ambachtelijke droge frisdrank met houtsmaak, alcoholvrije witte vermout, verbena uit de Vallée de Joux met verjus, paragon passion pepper cordial.

Fuzzy Flower

Een explosie van smaken, die de essentie van frisheid en Zwitserse bergen vastlegt, zodat u zich verjongd voelt. Jeneverbessen uit de Valley de Joux gedistilleerd met sinaasappel- en limoenschil, vers citroensap, Paragon grapefruit-pepersiroop, ambachtelijke gentiaansoda uit de Valley de Joux. Door te werken met temperatuur, textuur, kleur en vorm, evenals geuren en smaken, beheerst hij de kunst van het aanbrengen van lagen om subtiele nuances naar voren te brengen en perfecte, vaak onverwachte en soms provocerende harmonieën te creëren.

Deze opmerkelijke composities gaan veel verder dan de uitzonderlijke smaken en vangen en prikkelen vele zintuigen tegelijk - zicht, aanraking, geur en vooral smaak. Het hele jaar door wordt het exclusieve mocktails-menu van Matthias Giroud aangeboden aan de gasten van La Grande Maison. Zijn stellaire creaties zullen in maart voor het eerst verkrijgbaar zijn bij Watches & Wonders in Genève, in een speciaal ontworpen ruimte genaamd het Stellar Atelier. Een naam die herinnert aan het uitzonderlijke niveau van vakmanschap dat in deze prachtige brouwsels wordt belichaamd.

Na de onthulling in Genève zal Jaeger-LeCoultre zijn gasten over de hele wereld dezelfde sublieme smaakervaring bieden - de pracht van ons universum oproepen en ze meenemen op een zintuiglijke odyssee naar de Vallée de Joux.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...