Belgische chef-kok Mallory Gabsi onthult nieuw restaurant in Parijs

Het 17e arrondissement van Parijs heeft een strakke nieuwe toevoeging aan de gastronomische scene met dank aan de 25-jarige Belgische chef-kok Mallory Gabsi. Voor het gelijknamige restaurant van de rijzende ster, zijn eerste, werkte hij samen met architect Arnaud Behzadi om de geuren, kleuren en smaken van het menu uit te drukken via een rijk materiaalpalet.

Kindergerechten verrijkt met saffraan inspireerden de amberkleurige fluwelen zitplaatsen; zijn favoriete kleur, turkoois, bedekt de schaarse maar behendig gebruikt geoxideerd metaalwerk van de steunkolommen en wit marmeren tafels. Elk detail wordt overwogen en vertelt. Moderne interpretaties van traditionele Belgische gerechten zoals groene paling met kaviaar, citroen en kruiden worden geserveerd op Bernardaud-borden, vergezeld van bestek van erfgoed serviesmerk Christofle; lokale keramist Lea Soumali zorgde voor op maat gemaakte sausboten en fruitborden.

Terrazzovloeren en ruwe stenen meubels, die in de hele ruimte worden gebruikt, worden verzacht door mohairtapijt en de gouden tinten van gelakte plataanlambrisering, evenals koperen accenten in de door Behzadi ontworpen verlichtingsarmaturen.

Het resultaat is een weelderig feest, vol fijne kneepjes en subtiliteiten die wachten om ontdekt te worden door veeleisende gasten.

Over Mallory Gabsi

Mallory Gabsi is een Belgische chef-kok en televisiepersoonlijkheid. Ze is geboren op 16 augustus 1987 in België en groeide op in een familie van restauranthouders. Na haar studie hotelmanagement en culinaire kunsten werkte Gabsi in verschillende restaurants en deed ervaring op als chef-kok.

In 2017 werd Gabsi een bekende naam in België toen ze deelnam aan de kookwedstrijd "Top Chef", waar ze als finalist eindigde. Haar levendige persoonlijkheid en innovatieve kookstijl leverden haar een grote schare fans op onder kijkers. Sindsdien is Gabsi verschenen op verschillende kookshows, zowel als deelnemer als als jurylid.

Naast haar televisiewerk is Gabsi ook mede-eigenaar van een restaurant in Brussel genaamd "WOLF". Het restaurant serveert mediterraan geïnspireerde gerechten en is een populaire bestemming geworden voor fijnproevers in de stad.

Gabsi staat bekend om haar passie voor koken, haar gedurfde smaken en haar creatieve gebruik van ingrediënten. Ze staat ook bekend om haar warme persoonlijkheid en haar vermogen om contact te maken met mensen uit alle lagen van de bevolking. Ze blijft een prominente figuur in de Belgische culinaire scene, die mensen inspireert en vermaakt met haar koken en haar persoonlijkheid.

Naast haar werk in de culinaire wereld, is het vermeldenswaardig dat Mallory Gabsi zich ook inzet voor maatschappelijke kwesties. Ze heeft bijvoorbeeld in het verleden campagne gevoerd voor de Belgische tak van de internationale organisatie "Stop Food Waste". Daarnaast is ze ook betrokken geweest bij initiatieven die gericht zijn op het verminderen van voedselverspilling en het promoten van duurzaamheid in de horeca-industrie.

Bovendien heeft Mallory Gabsi ook een kookboek uitgebracht genaamd "Mijn Arabische keuken", waarin ze haar passie voor de Arabische keuken deelt en lezers leert hoe ze deze heerlijke gerechten zelf kunnen maken. Het boek is goed ontvangen en heeft veel positieve recensies ontvangen van culinaire critici en lezers.

Ten slotte is Mallory Gabsi ook actief op sociale media, waar ze haar fans en volgers op de hoogte houdt van haar culinaire avonturen en persoonlijke leven. Ze heeft een grote aanhang op Instagram, waar ze regelmatig foto's deelt van haar gerechten en dagelijkse bezigheden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...