De duurste whisky de Macallan in Lalique Cire Perdue wordt geveild

Op 15 november 2010 zal de duurste whisky ter wereld geveild worden in New York. Het gaat om een unieke kristallen Lalique-karaf gevuld met de oudste en zeldzaamste Macallan single malt whisky ooit gebotteld. De veilingprijs wordt geschat op minstens €150.000, waarmee het de duurste whisky ooit verkocht zal zijn.

De karaf is met de hand gemaakt door de kristalambachtsman, gebruikmakend van de oude 'cire perdue' of 'lost wax' -methode. De Macallan in Lalique Cire Perdue bevat 64 jaar oude en oudere Macallan single malt whisky, afkomstig uit drie vaten, allemaal gebouwd van sherry gekruid Spaans eikenhout. Het eerste vat werd gevuld in 1942, het tweede in 1945 en het derde in 1946.

De Cire Perdue-karaf is exclusief ontworpen en handgemaakt door Lalique voor The Macallan, geïnspireerd op de schoonheid van het 150 hectare grote landgoed van The Macallan in het noordoosten van Schotland. De opbrengst van deze veiling zal gedoneerd worden aan een goed doel.

De Macallan staat bekend om zijn exclusieve en zeldzame whisky's, en deze speciale release is daar geen uitzondering op. De veiling van deze whisky zal naar verwachting de prijsrecords breken en zal naar alle waarschijnlijkheid alleen beschikbaar zijn voor de meest serieuze verzamelaars en kenners van zeldzame whisky's.

Lalique kristallen karaf voor The Macallan

De Lalique kristallen karaf voor The Macallan is een gelimiteerde editie samenwerking tussen het luxe whiskymerk The Macallan en de Franse kristalfabrikant Lalique. De karaf werd voor het eerst uitgebracht in 2005 en is sindsdien in verschillende edities opnieuw uitgebracht.

De Lalique karaf is ontworpen om een speciale editie single malt whisky van The Macallan te bevatten. De whisky in de karaf wordt zorgvuldig geselecteerd door The Macallan'sMaster Whisky Maker en is meestal een zeer zeldzame en hoogwaardige expressie.

De karaf zelf is gemaakt van met de hand vervaardigd kristal en heeft het kenmerkende artistieke ontwerp van Lalique. Het ontwerp is geïnspireerd op het whiskyproductieproces van The Macallan en bevat een ingewikkeld patroon van gerst en waterdruppels.

De Lalique karaf voor The Macallan is zeer gewild bij verzamelaars en whiskyliefhebbers. Het is een symbool van luxe en vakmanschap en de perfecte manier om van een speciale whisky te genieten.

Over Lalique

Lalique is een Franse fabrikant van luxe glaswerk, juwelen en parfums. Het bedrijf werd opgericht in 1888 door de glaskunstenaar en ondernemer René Lalique en staat bekend om zijn hoogwaardige kristalproducten en glaswerk met artistieke ontwerpen.

Lalique'skristalproducten worden met de hand gemaakt door ambachtslieden in de fabriek in de Elzas, Frankrijk. Het bedrijf produceert onder andere karaffen, vazen, beeldjes en verlichtingsarmaturen, allemaal met de kenmerkende artistieke stijl van Lalique.

Naast kristal en glaswerk produceert Lalique ook juwelen en parfums. Het merk werkt samen met bekende parfumeurs om unieke geuren te creëren die passen bij de luxe uitstraling van het merk.

Lalique heeft een lange geschiedenis van samenwerking met andere luxe merken, waaronder The Macallan, voor wie ze de beroemde kristallen karaf hebben ontworpen. Lalique is nog steeds een van 'swerelds meest prestigieuze kristalfabrikanten en blijft zich richten op het creëren van hoogwaardige producten met vakmanschap en artistieke stijl.

Over The Macallan

The Macallan is een Schots single malt whiskymerk dat in 1824 werd opgericht. Het merk is gevestigd in Craigellachie, Moray, in Schotland en staat bekend om zijn hoogwaardige en zeldzame whisky's.

De whisky's van The Macallan worden geproduceerd in hun distilleerderij in Speyside, Schotland, waar ze worden gerijpt in eikenhouten vaten. Het merk gebruikt alleen de beste kwaliteit gerst, water en gist voor hun whisky en heeft een lange geschiedenis van expertise en toewijding aan het productieproces.

The Macallan produceert een breed scala aan whisky's, variërend van 12 jaar oud tot en met enkele van de oudste en meest exclusieve whisky's ter wereld. Het merk is vooral bekend om zijn sherrygerijpte whisky's, die een kenmerkende zoete smaak hebben.

Naast het produceren van whisky werkt The Macallan ook samen met andere luxe merken, zoals Lalique, om speciale edities van hun whisky uit te brengen. Deze edities zijn vaak zeer beperkt en worden geleverd in speciale verpakkingen, zoals de Lalique kristallen karaf die is ontworpen voor The Macallan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...