Old Forester 2022 verjaardags Bourbon

Old Forester viert in 2022 een bijzondere mijlpaal, namelijk haar 157e verjaardag. Deze iconische bourbon whisky-producent kan met trots terugblikken op een geschiedenis die haar oorsprong vindt in het jaar 1865. Als de eerste brouwerij die het concept van planningsbedrijf voor bourbon-whisky in de Verenigde Staten wist te realiseren, heeft Old Forester zich door de decennia heen stevig geworteld aan de top van de whiskey-wereld.

Om deze bijzondere 157e verjaardag te vieren, introduceert Old Forester de 2022 Birthday Bourbon, een uitgave die niet alleen een hommage is aan de rijke historie, maar ook een waar collector'sitem vertegenwoordigt. Het was op een zonnige dag in mei, de 14e om precies te zijn, in 2021 dat Old Forester deze unieke fles bourbon aankondigde. Met een genereuze inhoud van 1,75 liter is dit een fles die opvalt, niet alleen door zijn volume, maar ook door de rijke en complexe smaken die zo kenmerkend zijn voor de bourbon van Old Forester. Zoet en kruidig dansen harmonieus samen in ieder glas van deze verjaardagseditie, een smaakprofiel dat liefhebbers ongetwijfeld zal bekoren.

De echte magie van de Old Forester 2022 Birthday Bourbon onthult zich echter niet alleen in de smaak. Het ware vakmanschap zit ook in de jaren van geduld en expertise die nodig zijn om bourbon van deze kwaliteit te produceren. Elk vat dat gebruikt wordt voor de verjaardagsbatch is met precisie geselecteerd om ervoor te zorgen dat elke fles die ge-entiteiten -bedoeld als "geesten" hier, maar kan verwarrend overkomen als het over drank gaat, dus misschien aanpassen- bottelt een weerspiegeling is van de allerhoogste standaard die men van Old Forester kan verwachten.

Maar deze fles is meer dan slechts een traktatie voor de smaakpapillen. Met een prijskaartje van slechts €400 biedt het kopers de exclusieve kans om deel uit te maken van Old Forester'sgrootste productlancering tot nu toe. Slechts een beperkt aantal van deze bijzondere flessen wordt geproduceerd, waardoor dit een unieke kans is voor verzamelaars en bourbon-enthousiastelingen om iets echt speciaals in huis te halen.

Wat direct in het oog springt, is de presentatie van de fles. Gehuld in een zachtrode verpakking, is het een cadeau dat erom smeekt gegeven te worden bij een feestelijke gelegenheid. Het design is doordrenkt met nostalgie, geïnspireerd door de klassieke verjaardagsuitspraken die je vaak aantrof op labels uit de jaren 30. Deze nostalgische touch versterkt het verjaardagsfeestthema van Old Forester en maakt het tot een geschenk met een verhaal.

Bij aanschaf van deze speciale editie ontvangt elke koper bovendien een unieke code. Met deze code krijgt men toegang tot een exclusief VIP-programma, een extra verwennerij waarmee Old Forester haar klanten wil onderdompelen in de authentieke bourboncultuur. Dit VIP-programma biedt een scala aan experiences: van een rondleiding door de stad langs historische bars, tot live muziekoptredens, kookdemonstraties door chef-koks en zelfs private mixers waar men in gezelschap kan zijn van de master distillers van Old Forester.

Dit is een ervaring die je niet wilt missen, en exclusief toegankelijk met de unieke code die bij de fles komt. In conclusie, de Old Forester 2022 Birthday Bourbon is veel meer dan een fles whiskey; het is een ervaring, een stukje geschiedenis en een kans om deel uit te maken van een exclusieve gemeenschap van bourbon-liefhebbers. Het is de perfecte manier om een speciaal moment te vieren, gasten te verwennen met een voortreffelijk drankje en om deel te nemen aan exclusieve evenementen die alleen beschikbaar zijn voor eigenaren van deze bijzondere fles.

Met slechts een beperkt aantal beschikbaar, is snel handelen geboden. Voor de liefhebber met een hart voor bourbon en een oog voor exclusiviteit, is de Old Forester 2022 Birthday Bourbon tegen de prijs van €400 een kans die je niet wilt laten schieten. Het wordt een gevierde aanvulling op elke collectie, en het perfecte glas om te heffen op zowel persoonlijke als wereldlijke mijlpalen – proost op nog vele jaren van uitzonderlijke bourbon van Old Forester.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...