Grey Goose VX - exclusieve Wodka-Cognac Hybride van Prestigieus Frans Merk

Het gerenommeerde Franse wodkamerk Grey Goose maakt zich op voor de introductie van een prachtige nieuwe wodka: Grey Goose VX (Vodka Exceptionnelle). Deze uiterst exclusieve spirit is een unieke kruising tussen wodka en cognac, gemaakt van druiven afkomstig uit de prestigieuze Grande Champagne cru-regio.

Het doel van het bedrijf, volgens hun Maître de Chai, François Thibault, is om een gedurfd, innovatief en uiterst kwalitatief product te creëren. Deze fascinerende mix leidt tot een drank met subtiele aroma'svan witte fruitbloesem, pruim, abrikoos, milde citrus en wilde honing. Grey Goose VX kan zowel on the rocks geserveerd worden als gekoeld en puur.

De karaf zelf is ook bijzonder opvallend, vervaardigd uit hoogwaardig extra vuursteenglas en afgewerkt met een prachtige flessenstop, een fraai staaltje van Frans vakmanschap. Vanaf 1 september is Grey Goose VX verkrijgbaar in luxe etablissementen. De 750 ml-versie kost €74,99, terwijl de 1-liter versie voor €97,99 over de toonbank gaat. Met deze luxueuze toevoeging aan hun assortiment zet Grey Goose een nieuwe standaard in de wereld van premium wodka.

Naast de unieke combinatie van wodka en cognac, zet Grey Goose met de VX (Vodka Exceptionnelle) ook in op een luxueuze en exclusieve beleving voor de consument. Het merk zal naar verwachting speciale evenementen en proeverijen organiseren om de lancering van de VX te vieren en potentiële klanten kennis te laten maken met deze bijzondere creatie.

De introductie van Grey Goose VX zal naar verwachting een nieuwe trend in gang zetten binnen de wodkaindustrie, waarbij merken zich richten op het creëren van unieke en gedurfde producten die het traditionele beeld van wodka overstijgen. Dit kan leiden tot een toename van de vraag naar hoogwaardige, exclusieve wodka'sen een groeiende interesse in het combineren van wodka met andere sterke dranken.

Grey Goose VX kan ook als een ideaal geschenk worden beschouwd voor liefhebbers van premium wodka of cognac. De prachtige karaf, gecombineerd met de complexe en verfijnde smaken van de drank, maakt het een uniek en indrukwekkend cadeau voor speciale gelegenheden.

In de toekomst kan Grey Goose mogelijk experimenteren met andere unieke combinaties en varianten, geïnspireerd door het succes van de VX. Dit zou kunnen leiden tot een uitbreiding van het productaanbod, waardoor het merk zijn positie als pionier en marktleider in de premium wodkamarkt verder versterkt.

Samenvattend opent Grey Goose VX een wereld van nieuwe mogelijkheden en smaken voor wodkaliefhebbers en fijnproevers. De exclusieve en gedurfde creatie zet een nieuwe standaard voor luxe en innovatie in de wodkaindustrie en versterkt de reputatie van Grey Goose als vooraanstaand merk in de wereld van premium sterke dranken.

About Grey Goose

Grey Goose is een premium wodkamerk dat in 1997 werd opgericht door Sidney Frank in samenwerking met François Thibault, een ervaren cognacmaker. De wodka wordt geproduceerd in de regio Cognac in Frankrijk en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en luxe imago. Grey Goose wordt gedistilleerd uit hoogwaardige Franse tarwe en het water dat wordt gebruikt in het productieproces is afkomstig van een natuurlijke bron die door kalksteen wordt gefilterd.

Het merk Grey Goose heeft een aantal varianten en smaken in hun assortiment, waaronder:

  • Grey Goose Original is de klassieke en iconische wodka van het premium. Deze wodka staat bekend om zijn zachte, rijke en volle smaak, wat het resultaat is van een zorgvuldig productieproces en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Grey Goose Original wordt gemaakt van de beste Franse tarwe, afkomstig uit het noorden van het land, waar het klimaat en de bodem bijdragen aan de uitzonderlijke kwaliteit van het graan. Het water dat wordt gebruikt in het productieproces komt uit een natuurlijke bron in de regio Cognac en wordt gefilterd door kalksteen, wat bijdraagt aan de zuiverheid en zachtheid van de wodka. De wodka wordt gedistilleerd in een continue distillatieproces met behulp van koperen distilleerkolommen. Dit proces zorgt ervoor dat de wodka zijn zuiverheid en verfijnde smaak behoudt. Na distillatie wordt Grey Goose Original vijf keer gefilterd om eventuele onzuiverheden te verwijderen en de smaak nog verder te verfijnen. Dankzij deze zorgvuldige productiemethode en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten, heeft Grey Goose Original een uitzonderlijke smaak en textuur. De wodka is zijdezacht met een subtiele zoetheid en een volle, rijke smaak die zowel puur als in cocktails en gemixte dranken kan worden genoten. De luxueuze uitstraling van het merk wordt versterkt door de elegante fles en het labelontwerp, waardoor Grey Goose Original een gewilde keuze is voor wodkaliefhebbers wereldwijd.

  • Grey Goose La Poire: Een gearomatiseerde wodka met de verfijnde smaak van Anjou-peren. Grey Goose La Poire is een premium gearomatiseerde wodka. Deze wodka onderscheidt zich door de verfijnde smaak van Anjou-peren, die zorgt voor een verfrissend en elegant aroma en smaakprofiel. De basis van Grey Goose La Poire is dezelfde hoogwaardige wodka als de Grey Goose Original, gemaakt van de beste Franse tarwe en gefilterd bronwater uit de regio Cognac. Het unieke karakter van La Poire wordt verkregen door de toevoeging van natuurlijke Anjou-peeraroma s, die zorgvuldig worden geselecteerd en geëxtraheerd om de meest authentieke en verfijnde smaak te verkrijgen. Anjou-peren staan bekend om hun sappigheid en subtiele zoetheid, en deze kwaliteiten komen prachtig tot uiting in Grey Goose La Poire. De wodka heeft een fris en fruitig aroma, met een vleugje bloemige noten en een zachte, zoete afdronk. De subtiele en elegante smaak van de peer combineert perfect met de zachte en rijke textuur van de wodka, wat resulteert in een harmonieuze en verfijnde drank. Grey Goose La Poire is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden genoten. Het is heerlijk om puur te drinken, maar ook uitstekend geschikt voor cocktails en mixdranken. Enkele populaire cocktails met Grey Goose La Poire zijn onder andere de Pear Martini, La Poire Spritz en La Poire & Ginger. Met zijn verfijnde smaak en elegante presentatie is Grey Goose La Poire een perfecte keuze voor wodkaliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders en verfrissends.
     
  • Grey Goose L'Orange: Deze wodka heeft de natuurlijke essentie van sinaasappelen en is heerlijk verfrissend. Grey Goose L'Orange is een premium gearomatiseerde wodka. Deze wodka onderscheidt zich door de natuurlijke essentie van sinaasappelen, wat zorgt voor een heerlijk verfrissend en levendig aroma en smaakprofiel. De basis van Grey Goose L'Orange is dezelfde hoogwaardige wodka als Grey Goose Original, gemaakt van de beste Franse tarwe en gefilterd bronwater uit de regio Cognac. De unieke sinaasappelsmaak van L'Orange wordt verkregen door de toevoeging van natuurlijke sinaasappelextracten, afkomstig van zoete sinaasappelen uit Florida en bittere sinaasappelen uit Haïti. Deze combinatie zorgt voor een mooie balans tussen zoet en scherp en creëert een frisse, levendige smaak. Grey Goose L'Orange heeft een helder en fruitig aroma, met citrusnoten die perfect samengaan met de zachte en rijke textuur van de wodka. De smaak is verfrissend en verkwikkend, met een aangename zoetheid en een lichte zuurgraad die een mooie diepte aan de wodka toevoegt. De veelzijdigheid van Grey Goose L'Orange maakt het ideaal voor verschillende drinkstijlen. Het kan puur of on the rocks worden genoten, maar schittert ook in cocktails en mixdranken. Enkele populaire cocktails met Grey Goose L'Orange zijn onder andere de Orange Cosmopolitan, L'Orange Collins en de L'Orange Espresso Martini. 
     
  • Grey Goose Le Citron: Een gearomatiseerde wodka met de smaak van heldere, frisse citroenen. Grey Goose Le Citron is een premium gearomatiseerde wodka. Deze wodka onderscheidt zich door de smaak van heldere, frisse citroenen, wat zorgt voor een levendig en verfrissend aroma en smaakprofiel. Net als de andere varianten van Grey Goose, wordt Le Citron gemaakt met dezelfde hoogwaardige wodka als de Grey Goose Original. De basis bestaat uit de beste Franse tarwe en gefilterd bronwater uit de regio Cognac. De kenmerkende citroensmaak van Le Citron wordt verkregen door de toevoeging van natuurlijke citroenextracten, zorgvuldig geselecteerd uit citroenen afkomstig uit Zuid-Amerika en Zuid-Frankrijk. Grey Goose Le Citron heeft een helder en pittig aroma, met de geur van verse citroenschil en een vleugje zoetheid. De smaak is verfrissend en levendig, met een mooie balans tussen zoet en zuur. De zachte en rijke textuur van de wodka wordt perfect aangevuld door de frisheid van de citroenen, wat resulteert in een harmonieuze en verkwikkende drank. De veelzijdigheid van Grey Goose Le Citron maakt het geschikt voor diverse drinkstijlen. Het is heerlijk om puur of on the rocks te drinken, maar het kan ook worden gebruikt als basis voor een breed scala aan cocktails en mixdranken. Enkele populaire cocktails met Grey Goose Le Citron zijn onder andere de Lemon Drop Martini, Le Citron & Tonic en de Citrus Splash.
     
  • Grey Goose Cherry Noir: Deze wodka heeft de rijke smaak van rijpe zwarte kersen. Grey Goose Cherry Noir is een premium gearomatiseerde wodka. Deze wodka onderscheidt zich door de rijke smaak van rijpe zwarte kersen, wat zorgt voor een diep en verleidelijk aroma en smaakprofiel. Net als de andere varianten van Grey Goose, wordt Cherry Noir gemaakt met dezelfde hoogwaardige wodka als de Grey Goose Original. De basis bestaat uit de beste Franse tarwe en gefilterd bronwater uit de regio Cognac. De kenmerkende smaak van zwarte kersen in Cherry Noir wordt verkregen door de toevoeging van natuurlijke zwarte kersenextracten, die zorgvuldig worden geselecteerd om een authentieke en intense fruitsmaak te verkrijgen. Grey Goose Cherry Noir heeft een diep en verleidelijk aroma, met de geur van rijpe zwarte kersen en een vleugje zoetheid. De smaak is rijk en vol, met een mooie balans tussen zoet en zuur. De zachte en rijke textuur van de wodka wordt perfect aangevuld door de volle smaak van de zwarte kersen, wat resulteert in een luxueuze en verfijnde drank. De veelzijdigheid van Grey Goose Cherry Noir maakt het geschikt voor diverse drinkstijlen. Het is heerlijk om puur of on the rocks te drinken, maar het kan ook worden gebruikt als basis voor een breed scala aan cocktails en mixdranken. Enkele populaire cocktails met Grey Goose Cherry Noir zijn onder andere de Cherry Noir Cosmopolitan, Cherry Noir & Cola en de Cherry Noir Sour.
     
  • Grey Goose VX (Vodka Exceptionnelle): Een unieke en exclusieve mix van wodka en cognac, gemaakt van druiven afkomstig uit de Grande Champagne cru-regio. Grey Goose VX (Vodka Exceptionnelle) is een unieke en exclusieve wodka. Deze bijzondere spirit is een hybride tussen wodka en cognac, gemaakt van druiven afkomstig uit de Grande Champagne cru-regio in Frankrijk. Net als de andere varianten van Grey Goose, wordt VX gemaakt met dezelfde hoogwaardige wodka als de Grey Goose Original. De basis bestaat uit de beste Franse tarwe en gefilterd bronwater uit de regio Cognac. Wat VX echt uniek maakt, is de toevoeging van een klein percentage cognac, afkomstig van de prestigieuze Grande Champagne cru-regio, die bekend staat om de productie van de beste kwaliteit cognac. De combinatie van wodka en cognac resulteert in een uitzonderlijk verfijnde en complexe smaakervaring. Grey Goose VX heeft een rijk en diep aroma, met hints van witte fruitbloesem, pruim, abrikoos, lichte citrus en wilde honing. De smaak is zacht en uitgebalanceerd, met een mooie mix van de zijdeachtige textuur van wodka en de rijke, fruitige tonen van cognac. Grey Goose VX wordt gepresenteerd in een prachtige karaf, gemaakt van hoogwaardig extra vuursteenglas en bekroond met een stijlvolle flessenstop. Dit benadrukt het Franse vakmanschap en de luxe uitstraling van deze exclusieve spirit. Grey Goose VX is bedoeld om puur of on the rocks te worden geserveerd, om de complexiteit en diepte van smaken volledig tot hun recht te laten komen.


Grey Goose wordt geprezen om zijn superieure kwaliteit en wordt vaak gebruikt in cocktails en andere gemixte dranken, maar kan ook puur of on the rocks worden genoten. Het merk heeft wereldwijd een uitstekende reputatie opgebouwd en wordt vaak geassocieerd met luxe en verfijning.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...