Lindos Hotels werkt in Juni samen met chef-kok Asimakis Chaniotis

Lindos Hotels werkt samen met de enige Griekse en jongste chef-kok met Michelin-ster in Londen, Asimakis Chaniotis, om in juni een voortreffelijk achtgangenproeverijmenu te brengen in Lindos Village Resort & Spa.

Asimakis zal samenwerken met Stavros Manousakis, Corporate Chef bij Lindos Hotels Group, om een verrukkelijk degustatiemenu te creëren ter ere van de beste ingrediënten van Rhodos voor twee intieme diners op 6 en 7 juni. Gelegen op een klif met uitzicht op de Egeïsche Zee in de betoverende baai van Vlycha Bay, zullen diners in Lindos Village Resort & Spa genieten van een adembenemend uitzicht op Rhodos terwijl ze het beste van Asimakis en Stavros creaties ervaren.

Het achtgangenmenu bestaat uit verse zee-egel, gepocheerde Beurre Monte Lobster, Sea Monksbeard, Greek Hogget, Feuille De Brick Tart, gevolgd door Yorkshire Forced Rabarber, Strawberry en Tonkaboon Parfait. Een speciaal gerecht ter ere van de Egeïsche Zee staat ook op het menu bestaande uit gemarineerde sardines, venkel, ouzo, rots- en zeekamphire, ingelegde mosterdzaden en gerookte forelkuit. Asimakis, geboren en getogen in Athene, is de eerste Griek die ooit een Michelin-ster uit zijn land heeft gekregen en de jongste in Londen.

Geïnspireerd door zijn liefde voor kunst, liggen zijn passies in lekker eten en de Franse keuken waar precisie, creativiteit en kunstenaarschap hem allemaal verslaafd hadden. Asimakis verlangt naar perfectie en streeft ernaar om de meest verse en beste producten te vinden die ze combineren om onvergetelijke ervaringen voor zijn klanten te creëren. Asimakis heeft eerder gewerkt in hotelketens, Britse pubs, gastronomische banketten en evenementen op een jacht, en werkt momenteel als chef-kok bij Pied a Terre, een van de beste restaurants in Londen. In een reactie op zijn samenwerking met Lindos Hotels zei Asimakis: „Ik vind het geweldig om samen te werken met Lindos Hotels en de kans te krijgen om weer in Griekenland te koken.

Ik ben erg trots om Grieks te zijn en kijk ernaar uit om nieuwe gerechten te maken met Stavros, waarbij de verschillende smaken van Athene en Rhodos worden samengevoegd. ” Na 11 opeenvolgende jaren bij de Lindos Hotels Group te zijn geweest, is Stavros Manousakis benoemd tot Corporate Chef voor Lindos Hotels Group en de Executive Chef van Lindos Royal Resort, Lindos Village Resort & Spa en Lindos Grand Resort and Spa. Onder leiding van Stavros omvat de culinaire ervaring in Lindos het rijke erfgoed van Griekenland en lokale ingrediënten om spannende recepten en heerlijke gerechten te creëren. Met een indrukwekkende wereldwijde culinaire vaardigheden is chef-kok Manousakis geboren en getogen in Rhodos, Griekenland.

Hij studeerde aan Le Monde Institute of Hotel & Tourism Studies in Athene, Le Cordon Blue Paris, Tokyo Sushi Academy, Alain Ducasse Rencontres 3 Michelin-programma en meest recent een master Vegan Cuisine van Joia Academy. In een reactie op zijn samenwerking met Asimakis zei chef-kok Manousakis: „Ik ben zo dankbaar dat ik al 11 jaar deel uitmaak van de Lindos Hotels-groep waar mijn vaardigheden als chef-kok tot bloei zijn gekomen.

Ik kijk er naar uit om de kans te krijgen om te koken met een chef-kok met Michelin-ster die nieuwe en interessante ideeën in onze gerechten brengt. ” Lindos Village Resort & Spa werd in mei opnieuw gelanceerd en is heropend voor het zomerseizoen 2022 met een gloednieuw deluxe all-inclusive concept en zal een van de weinige resorts op Rhodos zijn die deze verhoogde ervaring alleen aan volwassenen biedt. Het hotel wordt opnieuw gelanceerd met zes gloednieuwe restaurantconcepten ter plaatse, evenals een scala aan authentieke intieme eilandervaringen.

Dit vernieuwde resort biedt de veeleisende reiziger van vandaag een verfijnde schuilplaats en een benijdenswaardige locatie om het beste van Rhodos te verkennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...