Recept voor de stijlvolle night Beat Cocktail van Scarfes bar

In het hart van de bruisende metropool Londen, omgeven door het weelderige interieur van de legendarische Scarfes Bar, wordt een cocktail geserveerd die net zo verfijnd is als zijn omgeving. Deze bar, gelegen in het Rosewood London hotel, staat bekend om zijn elegante sfeer, live jazzmuziek en exquise cocktails. Onder deze drankjes bevindt zich de Night Beat, een cocktail die zowel in smaak als presentatie de belichaming is van klasse.

De Night Beat is een perfect voorbeeld van de innovatieve en artistieke benadering van Scarfes Bar bij het mixen van cocktails. Dit specifieke drankje is een hommage aan de jazzcultuur die intrinsiek verbonden is met de bar, vernoemd naar de swingende ritmes die de avond tot leven brengen. Het geheim achter de rijkdom en diepte van de Night Beat ligt in de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en de nauwgezette bereidingswijze.

Om je eigen versie van de Night Beat thuis te creëren, heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 35 ml Johnnie Walker Black Label whisky

- 10 ml Antica Formula vermouth

- 10 ml Cherry Heering likeur

- 3 druppels chocoladebitters

- 25 ml espressokoffie

- 10 ml suikersiroop

De bereiding van de cocktail vereist precisie en aandacht voor detail. Begin met het koelen van een elegant cocktailglas. Vervolgens combineer je de Johnnie Walker Black Label whisky, Antica Formula vermouth, Cherry Heering likeur, chocoladebitters, vers gezette espressokoffie en suikersiroop in een shaker. Schud krachtig met ijs totdat de mix goed gekoeld is.

Zodra de ingrediënten volledig zijn geïntegreerd en gekoeld, zeef je de mix in het gekoelde glas. De finishing touch, een essentieel onderdeel van elke cocktail, is in dit geval een garnering van drie koffiebonen, die bovenop de schuimkraag worden geplaatst. Deze garnituur draagt niet alleen bij aan de esthetiek, maar ook aan de aromatische ervaring.

Het genieten van een Night Beat is niet zomaar het drinken van een cocktail; het is een beleving die alle zintuigen prikkelt. Van het samenspel van de donkere whisky met de rijke tonen van koffie en de zoetheid van de Cherry Heering, tot de subtiele hint van chocolade die door de bitters wordt toegevoegd – elke slok van de Night Beat neemt je mee op een sensorische reis.

Om de ervaring compleet te maken, stelt Scarfes Bar voor om de Night Beat te serveren terwijl je luistert naar de nostalgische klanken van jazzmuziek, waardoor de sfeer van een avond in de bar gedeeltelijk wordt nagebootst. Zo transformeer je je eigen woonkamer in een verlengstuk van de weelderige Scarfes Bar.

De Scarfes Bar, met zijn verfijnde ambiance en kenmerkende drankjes, heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de Londense cocktailscene. De Night Beat is daar slechts één voorbeeld van. Of je nu een ervaren cocktailmaker bent of net begint, dit recept geeft je de mogelijkheid om de magie van Scarfes Bar te vangen in je eigen glas.

Als we ons verdiepen in de wereld van verfijnde cocktails en de kunst van bartending, is het interessant om te kijken naar de geschiedenis en de technieken die bijdragen aan het creëren van zo'n unieke drinkervaring. Het proces van het maken van cocktails gaat terug tot de 19e eeuw en heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een ware kunstvorm.

Cocktails hebben zich ontwikkeld van eenvoudige combinaties tot complexe creaties die een breed scala aan smaken, texturen en aroma'sbevatten. Het gebruik van hoogwaardige ingrediënten, zoals premium liquors en verse, artisanale siropen, is cruciaal geworden voor het creëren van een goed gebalanceerde cocktail. Bovendien speelt de presentatie een belangrijke rol; het oog wil immers ook wat. Een goed gepresenteerde cocktail kan een onvergetelijke indruk achterlaten, nog voordat de eerste slok is genomen.

Bartenders over de hele wereld streven ernaar om unieke recepten te bedenken die iets nieuws bieden aan hun klanten. Technieken zoals infuseren, roken, macereren en het gebruik van moleculaire mixologie hebben geleid tot een ongekende diversiteit aan cocktails. Echter, met deze diversiteit is het behouden van balans in smaken en het respecteren van klassieke recepten van groot belang gebleven.

De keuze van glaswerk is eveneens van invloed op de cocktailervaring. Verschillende vormen en maten glazen worden gebruikt om de aroma'sen smaken van specifieke cocktails te accentueren. Zoals bij de Night Beat, waar het gebruik van een elegant cocktailglas niet enkel bijdraagt aan de visuele aantrekkelijkheid maar ook aan de geur- en smaakbeleving door de interactie met de garnering.

Het belang van ijs kan men ook niet onderschatten. De vorm en grootte van het ijs kunnen de snelheid waarmee een cocktail afkoelt en verdund raakt drastisch beïnvloeden. Clear ice, oftewel helder ijs, is zeer populair geworden binnen de cocktailwereld vanwege zijn esthetiek en functionaliteit; het smelt langzamer dan troebel ijs waardoor het drankje langer op de ideale temperatuur blijft zonder al te snel waterig te worden.

Educatie en kennisdeling spelen een cruciale rol in de evolutie van de bartending-industrie. Bartending cursussen, workshops en literatuur stellen aspirant-bartenders in staat om te leren over de fijne kneepjes van het vak. Dit helpt hen om niet alleen technisch competent te worden, maar ook om de kunst en wetenschap achter het maken van de perfecte cocktail te begrijpen.

Met de groeiende waardering voor ambachtelijke cocktails is er tevens een toename in de vraag naar bartending als carrière. Professionele bartenders worden vandaag de dag gezien als artiesten en ambachtslieden, die passie en precisie toepassen in elke cocktail die ze serveren.

De populariteit van op maat gemaakte cocktails en cocktailbars zoals Scarfes Bar getuigt van een verlangen naar luxe en persoonlijke ervaringen. In onze hectische, digitale wereld biedt een zorgvuldig bereide cocktail een moment van rust, een kans om te genieten van de fijnere dingen in het leven. Of het nu een Night Beat is of een andere signature cocktail, de kunst van het cocktailmaken biedt een poort naar een wereld van elegantie, smaak en historie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...