Michelingids kondigt restaurants met eerste sterren aan in Dubai

Dubai, een bruisende metropool bekend om zijn futuristische skyline en luxueuze levensstijl, heeft deze week nog een veer in zijn hoed gestoken met de introductie van de eerste Michelingids voor de stad. Met een overvloed aan culinaire hoogstandjes heeft Dubai nu officieel zijn stempel gedrukt op de culinaire wereldkaart met elf gerenommeerde restaurants die door de Michelingids onderscheiden zijn met hun allereerste sterren.

Het is een moment van trots en vreugde voor liefhebbers van verfijnde gastronomie in het Midden-Oosten, aangezien Dubai de verscheidenheid aan keukens en culturen viert die het biedt. Om te beginnen hebben twee restaurants de eer gekregen om twee Michelinsterren te ontvangen. Il Ristorante - Niko Romito, gevestigd in Bulgari Resort Dubai, betovert de gasten met authentieke Italiaanse gerechten die geworteld zijn in het rijke erfgoed van Italië. Daarnaast heeft STAY by Yannick Alléno indruk gemaakt met zijn klassieke Franse keuken met een innovatief tintje.

De lijst met restaurants die een 1 Michelinster hebben verdiend is even divers en indrukwekkend. WoodFire staat bekend om zijn experimentele kooktechnieken en het gebruik van verschillende soorten hout om smaken uit alle hoeken van de wereld in hun gerechten te brengen. Fans van Frans-Italiaanse fusion kunnen terecht bij Al Muntaha of genieten van de verfijnde Italiaanse keuken van Armani Ristorante in Burj Khalifa. Hakkasan, met zijn eigentijdse Kantonese keuken, heeft zijn plaats verdiend op deze prestigieuze lijst naast Hōseki van Bulgari Hotel, dat zich onderscheidt door een intieme Omakase-ervaring te bieden aan slechts negen gasten.

Ossiano verrast bezoekers met zijn unieke onderwater eetervaring in Atlantis Hotel en heeft de Michelinster zeker niet voor niets ontvangen. Tasca, gerund door de Portugese chef-kok José Avillez, en Torno Subito door Massimo Bottura, bekend om zijn speelse benadering van Italiaanse gerechten, hebben ook hun weg gevonden naar deze exclusieve club. Een andere opmerkelijke toevoeging is Trèsind Studio, dat geprezen wordt om zijn moderne Indiase culinaire avontuur.

Maar daar blijft het niet bij. De Michelingids heeft ook 14 Bib Gourmand-restaurants in Dubai genoemd die kwaliteitsvolle en betaalbare maaltijden aanbieden. Dit spectrum reikt van Al Khayma met zijn hedendaagse Emirati-gerechten tot aan de huiselijke Arabische keuken van Bait Maryam. De Franse keuken wordt vertegenwoordigd door Brasserie Boulud en het schitterende uitzicht van Fi Lia op de 70e verdieping van SLS Dubai is niet het enige wat indruk maakt - hun Italiaanse gerechten doen dat ook. Goldfish biedt sushi en yakitori, terwijl Ibna Albahr Libanese zeevruchten serveert. Indya by Vineet, het eerste Perzische restaurant Shabestan en andere notabele eetgelegenheden completeren deze lijst van betaalbare culinaire excellentie.

Wat het milieu betreft, heeft de Michelingids One een Michelin Green Star voor duurzame gastronomie toegekend aan het lokale restaurant Lowe, dat zich focust op nul voedselverspilling en speciale "Waste NOT"-diners aanbiedt.

Bijzondere erkenningen gingen uit naar Solemann Haddad van Moonrise, die de Young Chef Award in ontvangst mocht nemen, Danijela Tesic voor haar expertise als sommelier bij Ossiano, en het team van Bait Maryam dat de Welcome and Service Award binnenhaalde.

De komst van de Michelingids in Dubai is niet alleen een erkenning voor de individuele restaurants en chefs die deze prestigieuze sterren hebben ontvangen, maar ook voor de culinaire scene van de stad als geheel. Het symboliseert de groei en ontwikkeling van Dubai als een mondiale culinaire bestemming waar fijnproevers en foodies van over de hele wereld zullen samenkomen om te genieten van een buitengewone gastronomische reis.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...