Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Michelingids kondigt restaurants met eerste sterren aan in Dubai

Michelingids kondigt restaurants met eerste sterren aan in Dubai

Deze week kreeg Dubai zijn debuut in de Michelingids met 11 restaurants die illustere onderscheidingen kregen. Naast de diversiteit in de stad, komt een verscheidenheid aan keukens die nu de eerste keer van het Midden-Oosten markeren op de wereldwijd gerenommeerde culinaire kaart - met twee 2 Michelin-sterrenrestaurants, negen restaurants met 1 Michelin-ster en 14 Bib Gourmand-restaurants.

De hoogtepunten van de prijzen kwamen met twee 2 Michelin-sterrenrestaurants Il Ristorante - Niko Romito in Bulgari Resort Dubai, waar het rijke erfgoed en de smaken van Italië worden geserveerd, evenals STAY by Yannick Alléno met een klassieke en innovatieve Franse eetervaring.

Wat betreft 1 Michelen ster hebben we WoodFire dat een verscheidenheid aan technieken, houtsoorten en wereldwijd geproduceerde ingrediënten gebruikt voor zijn gerechten, de Franse en Italiaanse blended Al Muntaha en Armani Ristorante brengen de beste Italiaanse culinaire ervaring naar Burj Khalifa. De wereldwijde keten Hakkasan staat bekend om de introductie van hedendaagse Kantonese gerechten geïnspireerd op vroege recepten, terwijl Höseki van het Bulgari Hotel slechts negen zitplaatsen biedt voor een echte Omakase-ervaring. Ossiano's viservaring in het aquarium van Atlantis Hotel ontving ook de 1-ster naast de Portugese open keuken Tasca van José Avillez, en het eerste restaurant van chef-kok Massimo Bottura buiten Italië Torno Subito.

Last but not least is Trèsind Studio een van de favorieten van de stad vanwege de fascinerende Indiase eetervaring. Naast de Michelin-sterrenrestaurants belicht de Michelingids Dubai 14 Bib Gourmand-restaurants. Deze omvatten de hedendaagse Emirati-gerechten van Al Khayma, Bait Maryam opgericht door een moeder die huiselijke Arabische gerechten serveert, de Franse brasserie Brasserie Boulud en Fi'Lia met Italiaanse gerechten vanaf de 70e verdieping van SLS Dubai. Sushi en yakitori joint Goldfish, Libanese zeevruchten bij Ibn Albahr, Indya by Vineets moderne kijk op Indiaas straatvoedsel en het eerste en oudste Perzische restaurant Shabestan hebben ook de lijst van dit jaar gehaald.

Opmerkelijke vermeldingen zijn onder meer het ingrediëntgerichte menu van Folly, Japanse klassiekers bij Kinoya, Ninive's Arabische nietjes, Orfali Bros, REIF Japanse Kushiyaki en het seizoensmenu van Teible met lokaal geproduceerde ingrediënten. Restaurant Michelin Green Star One ontving ook de Michelin Green Star voor duurzame gastronomie. Het concept van eigen bodem Lowe richt zich op nul voedselverspilling en als onderdeel van zijn initiatief biedt het restaurant „Waste NOT” -diners aan, waaronder acht tot tien gangen met producten die de afgelopen maanden zijn bespaard. Speciale prijzen De ontvanger van de Young Chef Award is Solemann Haddad, oprichter en chef-kok in zijn Omakase restaurant, Moonrise. Danijela Tesic ontving ook de Sommelier Award voor haar kennis en passie voor wijn bij Ossiano en het team van Bait Maryam ontving de Welcome and Service Award voor hun familiale gastvrijheid en warmte.


Michelingids kondigt restaurants met eerste sterren aan in Dubai