Luxe en feestelijke hotspots voor oud en nieuw in Parijs

Parijs, de stad van het licht en de liefde, transformeert tijdens Oudejaarsavond in een bruisende metropool vol feestelijkheden. Voor diegenen op zoek naar een chique en festieve ervaring om het nieuwe jaar in te luiden, biedt de Franse hoofdstad een veelvoud aan exclusieve hotspots. Van luxueuze diners tot dansfeesten, er zijn eindeloze mogelijkheden om van de jaarwisseling een onvergetelijk moment te maken.

Laten we beginnen met het restaurant van het legendarische Hôtel Ritz, L'Espadon, waar u kunt genieten van een gastronomisch diner ontworpen door chef-kok Nicolas Sale. Het Ritz is niet alleen beroemd om zijn exquisite keuken, maar biedt ook een atmosfeer van pure luxe die zorgt voor een onvergelijkbare Oud en Nieuw ervaring.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer onconventionele viering, staat het Parijse cabaret 'Le Crazy Horse' bekend om zijn sensuele en artistieke optredens. De avond wordt extra speciaal met een galadiner voorafgaand aan de show waarna bezoekers kunnen genieten van een unieke voorstelling die de geest van Parijs belichaamt.

De torenhoge 'Monsieur Bleu' in Palais de Tokyo is een ander juweel voor een oudejaarsviering. Met een indrukwekkend uitzicht op de Eiffeltoren en een verfijnde keuken is dit de ideale plek om te proosten op het nieuwe jaar terwijl je uitkijkt over een van 'swerelds meest iconische monumenten.

Voor degenen die op zoek zijn naar een culturele twist, biedt de Opera Garnier een schitterend balletvoorstelling gevolgd door een elegant diner. Deze avond is een kans om je onder te dompelen in de pracht en praal van Franse kunst en cultuur.

Verder is er 'Le Baroque', gelegen in het hart van de wijk Les Halles. Bekend om zijn extravagante interieur en levendige sfeer, is dit de perfecte locatie voor degenen die willen dansen tot in de vroege uurtjes van 2021.

Het gerenommeerde restaurant 'Le Jules Verne', gevestigd op de tweede verdieping van de Eiffeltoren, biedt een exclusief diner met panoramisch uitzicht op de stad. Onder leiding van chef-kok Frédéric Anton, belooft deze culinaire belevenis een ware streling voor de zintuigen te worden.

Niet te missen is het sterrenrestaurant 'L'Abeille' in het Shangri-La Hotel, waar fijnproevers kunnen genieten van een subliem menu samengesteld door chef-kok Christophe Moret.

Daarnaast zal het 'George V' hotel, met zijn drie Michelin-sterren, een gedenkwaardige avond bieden met luxe diners in al zijn restaurants, zoals 'Le Cinq', 'Le George' en 'L'Orangerie'.

Voor live muziek en een dansvloer is de 'Duc des Lombards' jazzclub de perfecte keuze. Hier kunt u het nieuwe jaar swingend inluiden met wat authentieke jazzmuziek.

Tot slot, voor wie het nieuwe jaar ingetogen wil beginnen, biedt de Seine-rivier een serene escapade. Een cruise op de Seine tijdens oudejaarsavond stelt u in staat om vanaf het water getuige te zijn van het grandioze vuurwerk, terwijl u geniet van een heerlijk diner.

Nu de lijst van locaties bekend is, volgt hier meer gedetailleerde informatie over enkele van de meest opmerkelijke plekken om Oudejaarsavond in Parijs te vieren en hoe deze bij kunnen dragen aan een ervaring die nog lang na middernacht in herinnering zal blijven.

Het Ritz Parijs en L'Espadon Restaurant blinken uit in hoogstaande Franse cuisine en service. Met zijn versierde salons en historische charme wordt gasten een koninklijke ervaring geboden. Het nieuwe jaar begint hier met een symfonie van smaken aangeboden door topchef Nicolas Sale wiens gerechten zowel het oog als de smaakpapillen behagen.

Bij 'Le Crazy Horse' gaat het om veel meer dan het diner alleen; het is een avond vol verleiding en betovering. Dit cabaret is berucht om zijn avant-gardistische en esthetische shows, en biedt een spannende ervaring die het Parijse nachtleven op zijn best laat zien.

'Monsieur Bleu' biedt met zijn strakke decor en monumentale setting een hedendaagse draai aan de traditionele Oudejaarsavond. Een maaltijd hier betekent genieten van seizoensgebonden gerechten terwijl u zich vergaapt aan het prachtige uitzicht op de Eiffeltoren.

Ook de Opera Garnier is een plaats waar romantiek en geschiedenis samenkomen. Hun Oud en Nieuw programma is vaak gevuld met klassieke muziek en dans, en biedt een verfijnde manier om het nieuwe jaar te verwelkomen.

'Le Baroque' trekt een hip en trendy publiek dat graag feest in stijl. Met DJ'sdie tot in de late uurtjes draaien, is dit de hotspot voor diegenen die willen dansen tot zonsopgang.

Bij 'Le Jules Verne' is het niet alleen het voedsel dat indruk maakt; het is de hele ervaring. Gelegen binnen de Eiffeltoren zelf, biedt het restaurant een ongeëvenaard uitzicht op Parijs terwijl de gasten een haute cuisine diner genieten.

En in het Shangri-La Hotel's'L'Abeille', vindt u elegante en gesofisticeerde Franse gastronomie. Chef Christophe Moret'screaties zijn een kunstwerk op zich en belichamen het beste van Parijse luxueus dineren.

Tenslotte is het 'George V' hotel een bastion van luxe hospitality waarvan de restaurants geen uitzondering zijn. Of het nu gaat om klassiek Frans bij 'Le Cinq', Mediterraan bij 'Le George', of innoverend bij 'L'Orangerie', uw culinaire reis zal net zo indrukwekkend zijn als het vuurwerk boven de stad.

Nu we deze prachtige locaties hebben toegelicht, laten we kijken naar andere aspecten die Parijs tot de perfecte stad maken voor een ongeëvenaarde Oudejaarsavond.

Mode in Parijs tijdens Oudejaarsavond

Oudejaarsavond in Parijs is niet alleen een gastronomische en culturele ervaring, maar ook een modieuze aangelegenheid. De stad staat bekend om zijn mode-industrie en -designers, dus het kiezen van de juiste outfit voor deze nacht is essentieel. Met luxe boetieks zoals Chanel, Dior en Louis Vuitton die allemaal langs de beroemde Champs-Élysées en in het Quartier Vendome liggen, vinden bezoekers gemakkelijk een schitterende jurk of stijlvol pak voor de gelegenheid.

Bovendien biedt de stad een scala aan exclusieve kappers en spa'svoor de perfecte look. Salons zoals Dessange en Carita staan bekend om hun expertise en zorgen ervoor dat gasten stralen op deze bijzondere avond.

Ervaringen Buiten de Gebaande Paden

Meer avontuurlijke zielen zijn wellicht op zoek naar alternatieve manieren om het nieuwe jaar te verwelkomen. Parijs biedt tal van minder conventionele ervaringen, zoals het bijwonen van een geheime feestlocatie die alleen via mond-tot-mondreclame bekend is, of een intieme avond in een verborgen cocktailbar zoals de beruchte 'Le Syndicat' die uitsluitend Franse dranken serveert.

Voor zij die de drukte willen vermijden, kunnen kleine bistro'szoals 'Le Bistrot Paul Bert' een rustieke Franse ervaring bieden met een authentiek Parijse sfeer.

Spectaculaire Vuurwerken en Evenementen

Geen Oudejaarsavond in Parijs zou compleet zijn zonder het spectaculaire vuurwerk. Hoewel de Eiffeltoren het meest populaire centrale punt is, zijn er meerdere locaties van waaruit men adembenemende vuurwerkshows kan bewonderen. Montmartre biedt bijvoorbeeld een panoramisch uitzicht over de stad en een iets rustiger atmosfeer.

Ongeacht hoe men kiest het nieuwe jaar te vieren, Parijs biedt een diversiteit aan ervaringen die perfect zijn om de transitie naar het volgende jaar in stijl en verfijning te markeren. Van weelderige diners en sprankelende bubbels tot dansende lichten in de nachtelijke hemel, Parijs blijft een bestemming bij uitstek voor een onvergetelijke Oudejaarsavond.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...