Betoverend diner bij De Mijlpaal Tongeren - een gastronomisch avontuur

Onze culinaire avond bij De Mijlpaal in Tongeren was een avond om niet te vergeten. Restaurant De Mijlpaal, één Michelinster, gelegen in het hart van de stad, straalde het restaurant een aura van gastronomische finesse uit, mede door de sterke reputatie die eigenaars Jan Menten en An Penxten sinds 2002 hadden opgebouwd. Hun liefdesverhaal, ontstaan in de keuken van een traiteur, was net zo smaakvol en rijk als de gerechten die we die avond proefden.

Bij binnenkomst werden we verwelkomd door het elegante interieur, een moderne transformatie van wat ooit een banketbakkerij was. Het voelde alsof we een deel van de Tongerse geschiedenis binnenstapten, verweven met het heden.

Onze avond begon met een bruisend glas Champagne Billecart Salmon Brut Rosé, een verfrissend aperitief dat perfect samenging met de eerste amuse: een artistieke creatie van butternut, wortel en passievrucht. Elke hap was een symfonie van smaken, zorgvuldig uitgebalanceerd en gepresenteerd.

Vervolgens werden we getrakteerd op een reeks voortreffelijke gerechten. De langoustine was delicaat en smeltend, gevolgd door een rijke coquille. Bij elk gerecht kwam de klassieke Franse keukeninvalshoek van chef Menten naar voren, met een moderne twist die elke hap onvergetelijk maakte.

De combinatie van schorseneer, buikspek en bruine boter was een hoogtepunt, evenals de wilde zeebaars begeleid door spitskool, Zeeuwse oester en zeesla. Maar het was de 'Favorite Dish', geserveerd door de chef zelf, die ons echt sprakeloos liet. De zwarte truffel was simpelweg subliem, een ware mijlpaal in onze culinaire ervaring.

De Wagyu met ossenstaart en brioche was rijk en smaakvol, en het hert met knolselder, walnoot en kweepeer was een perfecte afsluiting van de hartige gerechten. We sloten onze maaltijd af met een assortiment kazen van 'Crèmerie Saint Siméon', een hemelse melange van texturen en smaken.

De wijnkaart had een mooie selectie aan Haspengouwse wijnen en andere Limburgse referenties. Echter onze wijnkeuze, waren Franse wijnen: een Meursault Domaine Les Parcellaires des Saulx 'Les Narvaux' 2020 en een Alter Ego du Château Palmer 2017, die elke gang complimenteerde.

De ervaring bij De Mijlpaal was meer dan alleen een diner; het was een viering van liefde, vakmanschap en de rijke geschiedenis van Tongeren. Terwijl we het restaurant verlieten, voelden we ons diep verbonden met de plaats en de mensen die deze onvergetelijke avond mogelijk hadden gemaakt.

Na een memorabele culinaire reis bij De Mijlpaal in Tongeren, realiseerde ik me hoe belangrijk het is om praktische informatie bij de hand te hebben voor toekomstige bezoeken of aanbevelingen aan vrienden. Daarom heb ik besloten deze nuttige details te delen.

Contactgegevens:

  • Naam: Restaurant De Mijlpaal
  • Adres: Sint-Truiderstraat 25, 3700 Tongeren, België
  • Telefoon: 012/26.42.77
  • E-mail: info@demijlpaal.org


Openingsuren:

  • Lunch: Geopend van 12:00 – 13:30 uur, gesloten om 16:30 uur.
  • Diner: Geopend van 19:00 – 20:30 uur, gesloten om 00:00 uur.
  • Gesloten op: Dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag, zondagavond.


Deze tijden zijn ideaal voor zowel een uitgebreide lunch als een intiem diner. Het is altijd raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral gezien de populariteit van het restaurant en de beperkte openingstijden.

Bijkomende informatie:

  • Het restaurant is bekroond met een Michelinster en een GaultMillau-score van 16/20, wat wijst op de hoge kwaliteit van de gerechten en de service.
  • De inrichting van het restaurant is modern en stijlvol, een perfecte setting voor zowel zakelijke bijeenkomsten als romantische etentjes.
  • De Mijlpaal ligt in het oudste deel van Tongeren, wat een extra dimensie van historische betekenis toevoegt aan uw bezoek.


Bereikbaarheid en parkeren: De Mijlpaal bevindt zich in het centrum van Tongeren, wat gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer en de auto. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van het restaurant.

Het dineren bij De Mijlpaal was een unieke ervaring die de rijke geschiedenis van Tongeren en de passie van chef Jan Menten en An Penxten voor uitmuntende gastronomie combineert. Of u nu een speciale gelegenheid viert of simpelweg wilt genieten van voortreffelijke gerechten, een bezoek aan De Mijlpaal belooft een onvergetelijke ervaring te zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...