Win één van 's werelds oudste genevers met Filliers Distillery

Filliers Distillery, de beroemde stokerij in Deinze, biedt een unieke kans om een van de oudste genevers ter wereld te winnen. Er worden slechts 360 flessen van deze bijzondere drank geproduceerd en nu maakt één gelukkige winnaar kans om een fles te bemachtigen, samen met twee bijpassende glazen, door deel te nemen aan een wedstrijd op Instagram en/of Facebook. Filliers is op zoek naar de ultieme fan van het merk, iemand die op een creatieve manier kan laten zien dat hij of zij een grote liefhebber is.

Filliers Distillery begon als een landbouwstokerij en is vandaag de dag een van de laatste familiale stokerijen in België waar kennis en passie van generatie op generatie worden doorgegeven. Jenever is gemaakt van graan, gedistilleerd zoals whisky, maar met een vleugje jeneverbesdistillaat, zoals bij gin. Dit zorgt voor een rijpe en ronde smaak in evenwicht met frisse en kruidige aroma's. De rijping op vat voegt een rijke diepte toe. Bij Filliers Distillery begonnen ze in 1967 met rijpen, waardoor ze nu beschikken over 's werelds oudste genevers, sommige meer dan 50 jaar oud.

Dankzij de inspanningen en visie van de vierde en vijfde generatie heeft Filliers Distillery het perfectioneren van genever naar een nieuw niveau kunnen tillen. Dit heeft geleid tot de lancering van het Filliers Barrel Aged gamma, een volledig nieuw type genever in de wereld van de spirits. Om de vernieuwing extra te benadrukken, wordt genever doelbewust met een "G" geschreven. Het Barrel Aged gamma varieert van een frisse, jonge pure genever die perfect is voor cocktails, tot een complexe 21 jaar oude, onovertroffen als pure sipper.

Als ecologische overweging heeft Filliers Distillery ervoor gekozen om de traditionele stenen kruik te vervangen door een recycleerbare glazen fles, waarmee het premium gamma volledig tot zijn recht komt en perfect past bij het subtiele verwijzen naar de stokerij en haar geschiedenis. Door deze innovatieve aanpak is de consumptie en appreciatie van genever getransformeerd naar een high-end degustatiemoment.

Daarnaast is Filliers Distillery een van de weinige distilleerderijen die nog steeds gebruik maakt van een oude koperen pot still uit de 19e eeuw, waardoor de traditionele en authentieke productiemethode behouden blijft. De Filliers Barrel Aged Genever is het resultaat van het experimenteren met verschillende houtsoorten en rijpingstijden, waardoor er een unieke en complexe smaak ontstaat. De flessen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en variaties, van 35 cl tot 70 cl, en variëren in leeftijd van 5 tot 21 jaar.

Het Filliers Barrel Aged gamma omvat ook de populaire 8 jaar oude jenever die een gouden medaille won op de World Spirits Competition in San Francisco. Deze jenever heeft een unieke smaak door de combinatie van vanille, eikenhout, en een vleugje kruiden, en wordt vaak aanbevolen als een perfecte match bij kaasplanken en chocoladedesserts.

 • Materialen: graan, jeneverbesdistillaat, eikenhouten vaten, glas
 • Producten: Filliers Barrel Aged Genever
 • Kleuren: helder
 • Grondstoffen: graan
 • Afmetingen: flessen van verschillende maten, afhankelijk van het product
 • Modellen: Filliers Barrel Aged Genever wordt aangeboden in verschillende modellen, waaronder een frisse jonge pure genever en een complexe 21 jaar oude genever.
 • Collecties: Filliers Barrel Aged Genever is onderdeel van de genever-collectie van Filliers Distillery.
 • Types: Filliers Barrel Aged Genever is een nieuw type genever in de wereld van de spirits, dat zich richt op de high-end degustatiemomenten.
 • Kleine beschrijving van het product: Filliers Barrel Aged Genever is een unieke genever die gerijpt wordt op eikenhouten vaten, waardoor een rijpe en ronde smaak ontstaat in evenwicht met frisse en kruidige aroma's. De rijping startte al in 1967 en het gamma varieert van een frisse jonge pure genever tot een complexe 21 jaar oude genever, die zich perfect leent als pure sipper. Filliers Distillery is één van de laatste warme familiale stokerijen in België en beschikt over de oudste genevers ter wereld, sommige meer dan 50 jaar oud.


Filliers Distillery biedt verschillende productlijnen aan, waaronder:

 • Barrel Aged Genever: een innovatieve nieuwe variant van genever, gerijpt in eikenhouten vaten. Het gamma omvat verschillende leeftijden, van jong tot 21 jaar oud. Prijs varieert van €28,50 tot €175,00 per fles.
 • Filliers Dry Gin 28: een premium gin met 28 verschillende kruiden en botanicals, waaronder jeneverbes, koriander, engelwortel, iriswortel, verse citrus, verse lavendelbloemen, verse kardemom, verse gemberwortel, vlierbloesem, kalmoeswortel, rode paprika, cubeb peper, zwarte peper, kaneel, zoethout, venkel, anijszaad, komijnzaad, karwijzaad, cacao, vanille, framboos, sinaasappel, citroen, limoen, grapefruit, appel en peer. Verkrijgbaar in een traditionele kruik of een moderne glazen fles. Prijs varieert van €28,50 tot €45,00 per fles.
 • Filliers Pine Blossom Gin: een gin met de subtiele smaak van dennennaalden en bloesems. Verkrijgbaar in een mooie glazen fles. Prijs: €35,00 per fles.
 • Filliers Barrel Aged Gin: een gin gerijpt in eikenhouten vaten voor een rijke, complexe smaak. Prijs: €55,00 per fles.
 • Filliers Tangerine Gin: een gin met de frisse smaak van mandarijn. Verkrijgbaar in een mooie glazen fles. Prijs: €35,00 per fles.
 • Filliers 15 jaar oude Single Grain Whisky: een unieke Belgische whisky, gerijpt in bourbonvaten. Prijs: €75,00 per fles.
 • Filliers 17 jaar oude Single Malt Whisky: een single malt whisky, gerijpt in bourbon- en sherryvaten. Prijs: €85,00 per fles.
 • Filliers Jenever: een klassieke jenever, verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals oude graanjenever en jonge jenever. Prijs varieert van €16,00 tot €25,00 per fles.
 • Geschenksets: Filliers Distillery biedt ook verschillende geschenksets aan, zoals een Barrel Aged Gin & Tonic-set of een Gin Explorer-set met verschillende soorten gin. Prijzen variëren van €45,00 tot €125,00 per set.


Alle Barrel Aged Genevers zijn gebotteld op een sterkte van 38% ABV en worden gepresenteerd in een mooie recycleerbare glazen fles met het Filliers-logo erop. De flessen hebben een inhoud van 50cl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...