Gordon Ramsay opent nieuw restaurant in The Savoy

1890 van Gordon Ramsay, gelegen in het hart van Londen, is een eerbetoon aan de iconische werken van Georges Auguste Escoffier, die in 1890 als chef-kok bij The Savoy kwam. De wereldberoemde chef-kok Gordon Ramsay heeft zijn nieuwste project onthuld, Restaurant 1890 van Gordon Ramsay, dat net werd geopend in The Savoy in central Londen.

Met uitzicht over de prachtige ingang van The Savoy en biedt plaats aan slechts 26 gasten, dit luxe, zeer exclusieve restaurant is ingesteld om een van de meest gewilde eetervaringen van de hoofdstad te bieden, met een proeverijmenu van wereldklasse met seizoensgebonden modern Frans met Europese invloeden. Executive chef-kok James Sharp en zijn team zullen de gerechten bereiden, waarvan Ramsay heeft gezegd dat het een eerbetoon is aan de iconische Franse chef-kok Georges Auguste Escoffier, die in 1890 bij The Savoy kwam.

"Bijna elke topchef over de hele wereld is ooit in hun carrière beïnvloed door Escoffier's nalatenschap, hoe divers hun keuken ook is, en 1890 van Gordon Ramsay zal een zeer frisse en eigentijdse ervaring bieden", zei hij. Het negengangenlanceringsmenu bevat een aantal gerechten die oorspronkelijk door Escoffier zijn gemaakt, waaronder zijn Native Lobster Vol-au-Vent Fine Herbs, met Sauce Americane, en zijn Tarbot Veronique, Champagne en Caviar Beurre Blanc.

Ondertussen gebruikt de Aberdeen Angus Shortrib, Artisjok, Alliums with Sauce Bordelaise Escoffier's Bordelaise-saus, de klassieke, met beenmerg verrijkte begeleiding bij gegrild rood vlees. „De beste ingrediënten zijn afkomstig uit alle hoeken van de wereld, en het degustatiemenu kan van dag tot dag veranderen om ervoor te zorgen dat de beste producten die we kunnen vinden altijd te zien zijn”, zegt James Sharp.

Restaurant 1890 is geopend van woensdag tot en met zaterdag met twee dinerzittingen, om 18.30 en 19.30 uur.

Over The Savoy Londen

Het Savoy is een luxe hotel in Londen, Engeland. Het opende voor het eerst zijn deuren in 1889 en is bekend vanwege zijn luxe kamers en suites, evenals zijn uitzonderlijke service. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en heeft vele beroemde gasten ontvangen, waaronder royalty, politici en beroemdheden. Het is ook te zien geweest in talloze films en tv-shows.

Het Savoy heeft verschillende restaurants en bars, waaronder de beroemde American Bar, die talloze prijzen heeft gewonnen voor zijn cocktails. Het hotel heeft ook een theater, het Savoy Theatre, dat naast het hotel ligt en de thuisbasis is van vele populaire West End-shows. Over het algemeen is het Savoy een historisch en iconisch hotel in Londen dat ongeëvenaarde luxe en service biedt, waardoor het een populaire keuze is voor veeleisende reizigers van over de hele wereld.

Over Gordon Ramsay

Gordon Ramsay is een beroemde Britse chef-kok en televisiepersoonlijkheid, en heeft meerdere restaurants over de hele wereld. Eén van zijn bekendste restaurants is Gordon Ramsay at The Savoy, gevestigd in het iconische Savoy Hotel in Londen.

Het restaurant biedt eigentijdse Franse gerechten met de nadruk op seizoensgebonden ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het menu is gevarieerd en biedt opties voor zowel lunch als diner, evenals een indrukwekkende selectie van wijnen en cocktails. Gordon Ramsay at The Savoy is de perfecte plek voor fijnproevers en liefhebbers van de moderne Franse keuken. Het restaurant is stijlvol en elegant, met een prachtig uitzicht op de rivier de Theems en de skyline van Londen, wat het dineren tot een onvergetelijke ervaring maakt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...