De 5 champagnecocktails die elke gentlemen moet kennen

De 5 champagnecocktails die elke gentlemen moet kennen

Iedereen weet dat champagne een chique, koolzuurhoudende drank is. Iedereen weet ook dat cocktails primitieve aangelegenheden kunnen zijn. Dus combineer de twee, en het zou je vergeven zijn als je denkt dat het resultaat het slechtste van beide werelden zou zijn, kieskeurige, pretentieuze en meer sprankelende stijl dan echte substantie. Niet zo. Hoewel er fruitige, dunne champagnecocktails bestaan, hebben we Mimosas en Bellinis achter de bar gelaten.

In plaats daarvan hebben we een handvol mannelijke maar sierlijke drankjes verzameld; recepten die tijdens de nazi-bezetting zijn bedacht, vernoemd naar artilleriegeschut in oorlogstijd of tot stand zijn gekomen door verwoeste, gerespecteerde auteurs. Dus pak je favoriete vintage, ontdek de bruisende verhalen achter deze briljante bubbels en mix de vijf champagnecocktails die elke gentlemen zou moeten weten. De klassieke champagnecocktail Een eenvoudig start, de traditionele champagnecocktail is een van de oudste mixdrankjes die nog steeds wordt geserveerd.

Het dateert van rond het midden van de 19e eeuw en is niet iets om een goede vintage aan te verspillen, maar het is een uitstekende optie als je een ondermaatse champagne hebt die een beetje pit nodig heeft. De toevoeging van suiker en bitters versterken de smaak en geven het wat extra pit. De Black Velvet Een iets minder eenvoudige drank, tenminste voor je smaakpapillen. Het idee is misschien eenvoudig meng Guinness en champagne in gelijke mate maar het concept is een wenkbrauwverhogend middel.

Het is een verworven smaak, maar het is de moeite waard om aan je repertoire toe te voegen, omdat het verhaal van zijn creatie zo meeslepend is. Voor het eerst gemixt in Brook's Club in Londen, kort na de dood van prins Albert in 1861, voegde de clubsteward Irish stout toe aan de fluiten van de gasten. Zijn redenering? Iedereen zou in rouw moeten zijn en dus in het zwart gekleed moeten zijn zelfs de wijn. De Franse 75 Een van 's werelds beroemdste, gemakkelijk te mixen champagnecocktails, de Franse 75 werd voor het eerst gedronken tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de beroemde barman Harry MacElhone gin, champagne en citroensap mengde in de New York Bar in Parijs.

Vernoemd naar het krachtige Franse 75 mm veldkanon, gaat het door de meer glamoureuze, tongrollende vertaling van 'Soixante Quinze' in zijn geboorteland Frankrijk. De Kir Royale Een fruitige draai aan de traditionele drank van fizz, de Kir Royale is een andere cocktail die uit Frankrijk komt. Naar verluidt werd de eerste Kir Royale tot stand gebracht door een katholieke priester genaamd Canon Felix Kir, in Dijon tijdens de nazi-invasie van het land. Zijn eerste poging gebruikte geen champagne, maar nog steeds witte wijn.

Maar na een beetje experimenteren ging hij over op het bruisende spul en keek nooit meer achterom. The Death in the Afternoon of Hemingway Champagne Voor onze laatste cocktail nemen we een met drank doordrenkt blad uit het boek van Ernest Hemingway.

Deze cocktail, ook bekend als de Hemingway Champagne, is heldergroen, gedurfd van smaak en gebruikt absint om het een serieuze kick te geven. Genoemd naar het boek van de auteur uit 1932, Death in the Afternoon, riep zijn oorspronkelijke recept op om de cocktail een behoorlijke melkachtige melkachtigheid te geven, voordat hij u adviseerde drie tot vijf sippen hiervan langzaam te drinken...