Real Life Tron replica Light Cycle kost $55.000

De film Tron: Legacy heeft sinds de première in 2010 een ware cultstatus bereikt, niet alleen dankzij het visuele spektakel en de indrukwekkende special effects, maar ook vanwege de iconische voertuigen die een brug slaan tussen fantasie en werkelijkheid. De meest opvallende creatie uit deze film is zonder twijfel de Tron Light Cycle, een futuristische motor die met zijn neonlichten en gestroomlijnde vormen niet alleen het symbool van de film werd, maar ook het verlangen aanwakkerde van enthousiaste fans die dromen over het bezitten van zo n machine in het echte leven.

Die droom kan nu werkelijkheid worden dankzij Parker Brothers Choppers, die een exacte replica van de Tron Light Cycle hebben gecreëerd, klaar om de straten van onze eigen wereld te veroveren. Dit maatwerkvoertuig is meer dan alleen een verzamelaarsobject; het is een volledig functionele en straatlegale motor die zowel in uiterlijk als rijervaring nauwelijks onderdoet voor zijn fictieve tegenhanger. Een prijskaartje van €55.000 maakt het tot een exclusieve aankoop die niet voor iedereen is weggelegd, maar voor de ware liefhebber biedt het een unieke kans om de wereld van ‘Tron’ binnen te rijden.

Het uiterlijk van deze machine is ontegenzeglijk indrukwekkend. Met een frame van robuust staal en een carrosserie van hoogwaardig glasvezel is de motor een getrouwe weerspiegeling van het holografische ontwerp uit de film. De hartslag van de replica wordt gevormd door een Suzuki TLR1000 V-twin motor die krachtige prestaties belooft en het authentieke geluid van een echte motorfiets produceert - een belangrijk element voor de rijbeleving.

Deze exclusiviteit wordt nog eens extra benadrukt doordat er slechts 10 exemplaren van deze replica worden geproduceerd. Zo blijft het voertuig een zeldzaamheid en behoudt het zijn waarde als een collectible. Van de tien beschikbare modellen zijn er al zes verkocht, wat duidelijk maakt dat er een markt is voor deze bijzondere machine, ondanks de forse prijs.

Parker Brothers Choppers heeft aan elk detail gedacht. Kopers kunnen kiezen tussen klassieke fysieke meters en een ultramodern iPad-dock, waarmee rijstatistieken op een interactieve manier kunnen worden bijgehouden. Deze functionaliteit tilt de rijervaring naar een hoger niveau en past perfect bij het moderne, digitale karakter van de Tron-wereld.

Bovendien zijn de motorfietsen uitgerust met speciale LED-verlichting die ze ook in het donker doen opvallen en dat unieke Tron-gevoel geven. Zelfs de afmetingen van de machine, een lengte van 232 cm en een breedte van 64 cm, verzekeren dat je gezien wordt op de weg. Tel daar een speciaal uitlaatsysteem en hydraulische vering bij op, en het is duidelijk dat de bouwers geen half werk hebben geleverd bij het realiseren van de ultieme rijervaring.

Wie de Tron-ervaring helemaal af wil maken, kan ook investeren in een aangepaste helm die met Bluetooth-technologie komt, zodat je altijd verbonden bent terwijl je rijdt. Dit accessoire is niet alleen praktisch, maar verhoogt ook de authenticiteit van het voertuig.

Wat betreft de prestaties stelt de Tron Light Cycle-replica niet teleur. Met een gewicht van ongeveer 474 kilogram en een geschatte topsnelheid van 160 km/u is de motor een krachtpatser op de weg. De motor levert zo n 150 pk, genoeg om snelheidsliefhebbers tevreden te stellen. De zithoogte van circa 71 cm en een wielbasis van 170 cm zorgen voor comfort tijdens je tochten, of die nu naar een conventie leiden of gewoon over de lokale wegen kronkelen.

Het proces van het bestellen tot het ontvangen van je eigen Tron Light Cycle vergt geduld; na bestelling moet je rekenen op een bouwperiode van 12 tot 18 weken. Maar voor wie bereid is te wachten, opent zich een wereld van avontuur, exclusiviteit en bewondering. Want met een van deze limited edition motoren ben je gegarandeerd het middelpunt van aandacht, waar je ook heen gaat.

In conclusie, de Real Life Tron Light Cycle van Parker Brothers Choppers is niet enkel een mechanisch kunstwerk, maar ook een statement op de weg. Het vertegenwoordigt een fusie tussen cinema en realiteit, tussen droom en daad, en belichaamt een passie voor het uitzonderlijke die sommigen bereid zijn te betalen. Voor de eigenaar is het meer dan een voertuig; het is een stukje van een andere wereld, gebracht naar ons asfalt, met een waarde die verder reikt dan het financiële. Het is een ervaring, een emotie en een onmiskenbaar stukje popcultuur, rijdend op twee wielen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.