Real Life Tron replica Light Cycle kost $55.000

De wereld van de sci-fi wordt werkelijkheid met een spectaculaire 'Real Life Tron Light Cycle' replica. Fans van de film 'Tron: Legacy' kunnen hun dromen uit laten komen met deze indrukwekkende creatie, die opvalt door zowel zijn futuristische uiterlijk als de stevige prijs van €55.000. Maar wat maakt deze replica zo speciaal, en is het de investering waard?

Allereerst is de Tron Light Cycle een icoon in de filmwereld. Met zijn gestroomlijnde, neonverlichte vormgeving laat het voertuig menig hart sneller kloppen. Dankzij het innovatieve ontwerp lijken deze motorfietsen rechtstreeks uit de digitale wereld van Tron te komen. Het frame is vervaardigd uit robuust staal en de carrosserie bestaat uit hoogwaardig glasvezel. De motor is een krachtige Suzuki TLR1000 V-twin, die niet alleen voor een authentiek geluid zorgt, maar ook gegarandeerd goede prestaties levert.

Wat opvalt aan de Tron Light Cycle-replica's is dat ze volledig legaal zijn voor gebruik op de weg. Dit betekent dat je niet alleen een exclusief item voor je verzameling hebt, maar het is ook nog eens een functionele en berijdbare motorfiets. De trotse eigenaren ontvangen bij aankoop alle nodige documentatie om hun voertuig te registreren en legaal de weg op te gaan.

De makers, Parker Brothers Choppers, hebben oog voor detail en bieden klanten de keuze tussen klassieke fysieke meters en een ultramodern iPad-dock. Hiermee kun je jouw snelheid en andere belangrijke statistieken bijhouden via het touchscreen van je tablet, wat een extra dimensie geeft aan de rijervaring.

De afmetingen van de Motor zijn indrukwekkend met een lengte van zo'n 232 cm en een breedte van 64 cm, wat het een dominant voorkomen geeft op de weg. Speciale LED-verlichting, zowel aan de voor- als achterzijde, brengen de Tron aesthetic tot leven, vooral in het donker wanneer de fiets een ware lichtshow op wielen wordt.

In het streven naar een ultieme rijervaring heeft het voertuig een aangepast uitlaatsysteem en hydraulische vering. Ook het feit dat er slechts 10 exemplaren worden geproduceerd maakt dit tot een waar verzamelobject. Tot nu toe hebben al 6 van de 10 fietsen een eigenaar gevonden, wat de exclusiviteit van deze machine nog eens benadrukt.

Wie de Tron-sfeer compleet wil maken kan ook een op maat gemaakte motorhelm aanschaffen, gearriveerd met een Bluetooth-headset voor draadloze connectiviteit. Of het nu voor dagelijks gebruik is, of voor speciale evenementen, met deze helm verhoog je de Tron-ervaring.

De performance is niet gering. De fiets weegt ongeveer 474 kilogram en heeft een geschatte topsnelheid van ongeveer 160 km/u. Met een motorvermogen van 150 pk zul je geen moeite hebben om de aandacht op de weg te trekken. De zithoogte van ongeveer 71 cm en de wielbasis van 170 cm zorgen voor een comfortabele rit, zelfs buiten de digitale wereld van Tron.

Tot slot kun je, wanneer je een van deze limited edition Tron Light Cycles bestelt, rekenen op een bouwperiode van 12 tot 18 weken. Zo heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op een onvergetelijke ervaring. Met deze eyecatchers ben je gegarandeerd het middelpunt van interesse, of je nu een fan bent van de film of gewoon een liefhebber van unieke motorfietsen. De Parker Brothers Tron Light Cycle replica is niet alleen een bewijs van vakmanschap, maar ook een statement op de weg, met een waarde die verder gaat dan alleen het prijskaartje.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.