Real Life Tron replica Light Cycle kost $55.000

De Tron Light Cycle-replica's zijn speciaal ontworpen om de futuristische motorfietsen uit de film Tron: Legacy na te bootsen. Het frame is gemaakt van staal en de carrosserie van glasvezel, terwijl de motor een Suzuki TLR1000 V-twin is. De fietsen zijn volledig legaal voor op de weg en zijn verkrijgbaar voor €55.000 per stuk. Het limited edition-model van slechts 10 stuks is al bijna uitverkocht, met 6 verkochte fietsen. Klanten kunnen kiezen tussen fysieke meters of een iPad-dock om hun statistieken op het touchscreen van de tablet weer te geven.

De Tron Light Cycle replica fietsen hebben een lengte van 100 inch (ongeveer 2,54 meter) en een breedte van 23,5 inch (ongeveer 60 cm). De fietsen zijn voorzien van custom LED-verlichting voor- en achteraan, waardoor ze er echt uitzien als de futuristische Light Cycles uit de film. De fietsen hebben ook een aangepast uitlaatsysteem en een hydraulische vering voor een soepelere rijervaring.

Parker Brothers Choppers stelt dat deze fietsen volledig legaal zijn om op de weg te rijden, omdat ze voldoen aan alle vereiste weg- en veiligheidsvoorschriften. De fietsen worden geleverd met een kenteken en de kopers krijgen ook de benodigde papieren om ze te registreren.

Het bedrijf heeft ook op maat gemaakte Tron-geïnspireerde motorhelmen ontworpen, die apart kunnen worden gekocht. De helmen zijn uitgerust met een Bluetooth-headset, zodat de bestuurder draadloos verbinding kan maken met een smartphone of ander apparaat.

De Tron Light Cycle replica heeft een gewicht van ongeveer 474 kilogram en heeft een maximale snelheid van ongeveer 160 km/uur. Het heeft een 996 cc Suzuki TL-motor met een vermogen van 150 pk. De fiets heeft een lengte van 232 cm en een breedte van 64 cm. De zithoogte is ongeveer 71 cm en de wielbasis is 170 cm. Het frame is gemaakt van staal en de carrosserie is gemaakt van glasvezel. Naast de keuze tussen fysieke meters of een iPad-dock, hebben klanten ook de mogelijkheid om te kiezen voor een aangepaste verfkleur. Elke fiets wordt op bestelling gemaakt en duurt ongeveer 12 tot 18 weken om te bouwen.

De Parker Brothers Tron Light Cycle replica heeft een stalen frame en een glasvezel carrosserie. De motor is een Suzuki TLR1000 V-twin motor. Er is geen specifieke informatie beschikbaar over de prestaties van de motor, maar het lijkt erop dat deze vergelijkbaar is met die van de Suzuki TLR1000. Het bedrijf biedt de keuze tussen fysieke meters of een iPad-dock om de statistieken weer te geven op het touchscreen van de tablet. Er is geen informatie beschikbaar over de afmetingen of het gewicht van de motor.

Met hun unieke ontwerp en hoge prijskaartje zijn deze Tron Light Cycle replica fietsen ongetwijfeld exclusieve verzamelobjecten voor fans van de film en motorliefhebbers die graag indruk willen maken op de weg.