Oakley Airwave skibril met heads-up display

De Oakley Airwave-skibril is de nieuwste aanvulling op de collectie van de beroemde fabrikant van brillen en biedt een unieke ervaring aan ski- en bergbeklimliefhebbers. De bril bevat heads-uptechnologie van Recon Instruments, waardoor de drager nuttige, realtime informatie zoals temperatuur, snelheid, afspeellijsten en kaarten kan zien in de rechterbenedenhoek van de bril, zonder dat het nodig is om de ogen opnieuw te concentreren. De bril is ook Bluetooth-compatibel, heeft allerlei ingebouwde sensoren en GPS, een vriendentracker en een kaart van 600 skigebieden over de hele wereld.

De bril wordt bediend via een polsapparaat en de drager moet een bijbehorende iPod Touch-, Android- of iPhone-app downloaden om deze te kunnen gebruiken. De Oakley Airwave-bril wordt geleverd met antifog- en gepolariseerde lenzen met hoge dichtheid, maar er is ook de Zeal iON-bril, die vergelijkbare functies biedt, maar met een ingebouwde HD-camera die 1080p-video en 8MP-foto'skan maken onder hoeken tot 170 graden. De camera past zich automatisch aan voor verschillende lichtniveaus en heeft oneindige focus. De Oakley Airwave-bril is beschikbaar voor €599 per paar, terwijl de Zeal iON-bril €399 kost.

De Oakley Airwave-bril heeft ook een uitwisselbare lens, zodat de drager deze kan aanpassen aan de lichtomstandigheden en de activiteit die hij/zij onderneemt. De bril heeft een matzwart frame met een verstelbare riem voor een comfortabele en veilige pasvorm, evenals een opvallend oranje bandje om op te vallen op de piste. Voor de technische specificaties heeft de bril een schermresolutie van 428x240 pixels, een oplaadbare batterij die tot zes uur meegaat en een waterdichtheid van IPX6.

De bril weegt ongeveer 300 gram en wordt geleverd met een draagtas en microvezeldoekje om de lens schoon te maken. De Oakley Airwave-bril biedt dus een scala aan technische functies die het skiën en snowboarden veiliger, efficiënter en leuker maken, terwijl de heads-up display en de gegevensverzameling de drager helpen om zijn/haar prestaties te verbeteren en meer uit de ervaring te halen.

De bril is ook uitgerust met de Oakley Switchlock-technologie, die het mogelijk maakt om gemakkelijk van lens te wisselen, afhankelijk van de lichtomstandigheden. Dit betekent dat de bril in verschillende weersomstandigheden kan worden gebruikt en de drager de lenzen kan aanpassen voor betere zichtbaarheid en prestaties. De bril is ook voorzien van een ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat de lens niet beslaat tijdens het skiën of snowboarden.

Het ontwerp van de Oakley Airwave-bril is ook opvallend, met een gestroomlijnd en futuristisch uiterlijk. De bril is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, zodat gebruikers hun stijl kunnen kiezen. Oakley heeft ook de mogelijkheid geboden om de bril aan te passen met de optie om je eigen tekst of ontwerp op de band te laten drukken.

Al met al is de Oakley Airwave-bril een indrukwekkend stukje technologie voor liefhebbers van skiën en snowboarden. De combinatie van heads-up display-technologie, Bluetooth-compatibiliteit, sensoren en GPS maakt dit niet alleen een functionele bril, maar ook een leuke gadget om te hebben tijdens het skiën of snowboarden.

Hier zijn de technische specificaties van de Oakley Airwave sneeuwbril:

  • Heads-up display (HUD) van Recon Instruments
  • Bluetooth-connectiviteit voor bellen en draadloos streamen van muziek
  • Ingebouwde sensoren en GPS
  • Vriendentracker voor het lokaliseren van skivrienden
  • Kaart met 600 skigebieden over de hele wereld
  • Compatibel met bijbehorende iPod Touch-, Android- of iPhone-app
  • Afstandsbediening voor de pols die 'handschoenvriendelijk' is
  • Antifog- en gepolariseerde lenzen met hoge dichtheid
  • Ingebouwde HD-camera die 1080p-video'sen 8MP-foto'skan maken onder hoeken tot 170 graden
  • Past zich automatisch aan voor verschillende lichtniveaus en heeft oneindige focus
  • Prijs: €599 per paar


Voor de Oakley Zeal iON sneeuwbril met ingebouwde HD-camera zijn de technische specificaties als volgt:

  • Antifog- en gepolariseerde lenzen met hoge dichtheid
  • Ingebouwde HD-camera die 1080p-video'sen 8MP-foto'skan maken onder hoeken tot 170 graden
  • Past zich automatisch aan voor verschillende lichtniveaus en heeft oneindige focus
  • Prijs: €399 per paar


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.