Airstream Globetrotter - Iconische look met modern design

De nieuwe Globetrotter-camper van Airstream brengt hulde aan de unieke geschiedenis en erfenis van het bedrijf in de productie van campers. Bijna 70 jaar geleden reisden oprichter Wally Byam en zijn vriend door Europa in een zilveren Airstream-kogel, met 'Globe Trotters' op de buitenkant. Vandaag is deze iconische naam opnieuw tot leven gebracht met een 27-voet (8,23 meter) trailer, ontwikkeld in samenwerking met de gerenommeerde Britse ontwerpstudio Astheimer Limited.

De Airstream Globetrotter is ontworpen om de geest van reizen vast te leggen en combineert Europese charme met modern design en geavanceerde functies. Deze elegante reisaanhangwagen biedt plaats aan maximaal zes personen en beschikt over een prachtig interieur dat comfort en maximale ruimte garandeert. Het strakke en minimalistische interieur straalt eigentijdse verfijning uit, met hoogwaardige afwerkingen en armaturen zoals gladde aluminium muren, panoramische ramen, stijlvolle kasten, omhullende bekleding, ingebouwde luidsprekers en sfeerverlichting door het hele interieur.

Klanten kunnen ook kiezen voor een optioneel zonnepaneelpakket van 80 watt. Er zijn twee thema'svoor het interieur: donker walnoot en natuurlijk iepen, met vier kleurenpaletten om uit te kiezen: blauw, crème, grijs of leisteen.

De Airstream Globetrotter is verkrijgbaar voor een prijs van €99.900, waarmee je in stijl kunt genieten van je reisavonturen.

De Airstream Globetrotter is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook uiterst functioneel. Het interieur is zorgvuldig ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. De woonruimte bevat een comfortabele zithoek, die gemakkelijk kan worden omgezet in een slaapgedeelte voor twee personen. De dinette biedt zitplaatsen voor vier personen en kan ook worden omgebouwd tot een extra slaapgedeelte.

De keuken is uitgerust met alle benodigdheden voor het bereiden van heerlijke maaltijden onderweg, inclusief een kookplaat, koelkast, magnetron en opbergruimte voor keukengerei. Daarnaast is er een aparte badkamer met een toilet, wastafel en douche, zodat reizigers kunnen genieten van het comfort van thuis, zelfs op afgelegen locaties.

Op het gebied van technologie is de Airstream Globetrotter voorzien van de nieuwste innovaties om het leven onderweg gemakkelijker te maken. Er is een geïntegreerd entertainmentsysteem, compleet met Bluetooth-connectiviteit en USB-oplaadpoorten, evenals een klimaatregelingssysteem om de perfecte temperatuur te behouden, ongeacht het weer buiten.

Bovendien is de Globetrotter gebouwd met duurzaamheid en veiligheid in gedachten. De geklonken aluminium constructie zorgt voor een sterke en lichtgewicht structuur, terwijl het chassis en de ophanging speciaal zijn ontworpen om stabiliteit en betrouwbaarheid te bieden tijdens het reizen. Er zijn ook meerdere veiligheidsvoorzieningen, zoals rook- en koolmonoxidemelders, een brandblusser en een nooduitgang.

De Airstream Globetrotter is de ideale keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een stijlvolle, comfortabele en goed uitgeruste reisaanhangwagen voor hun volgende avontuur.

  • Afmetingen: Lengte 27 voet (8,23 meter), breedte 8 voet (2,44 meter), hoogte 9,9 voet (3,02 meter)
  • Gewicht: Leeg gewicht van 6.382 lbs (2.896 kg), maximaal laadvermogen van 1.618 lbs (734 kg)
  • Constructie: Geklonken aluminium structuur en geïsoleerde wanden
  • Chassis en ophanging: Versterkt stalen chassis en torsie-as ophangingssysteem
  • Remmen: Elektrische trommelremmen op alle wielen
  • Wielen en banden: 15-inch aluminium wielen met ST225/75R15 banden
  • Trekinrichting: Koppeling voor 2 5/16-inch (5,87 cm) kogel
  • Stabilisatorsteunen: 4 handmatig bediende stabilisatorsteunen
  • Elektrisch systeem: 12V DC systeem met 120V AC omvormer, meerdere USB-oplaadpoorten en 110V stopcontacten
  • Verwarming en koeling: Klimaatregelingssysteem met geïntegreerde verwarming en airconditioning
  • Verlichting: LED-interieur- en exterieurverlichting, inclusief achtergrondverlichting en leeslampjes
  • Keukenapparatuur: 3-pits kookplaat, koelkast met vriesvak, magnetron en roestvrijstalen spoelbak
  • Badkamerfaciliteiten: Toilet, wastafel, douche met warm en koud water
  • Watervoorziening: Zoetwatertank (39 gallon / 148 liter), grijs water tank (37 gallon / 140 liter), zwart water tank (39 gallon / 148 liter)
  • Gasvoorziening: Twee 30 lbs (13,6 kg) propaantanks voor koken, verwarming en warm water
  • Entertainmentsysteem: Geïntegreerd systeem met Bluetooth-connectiviteit, ingebouwde luidsprekers en een radio-CD-speler
  • Veiligheidsvoorzieningen: Rook- en koolmonoxidemelders, brandblusser, nooduitgang
  • Optioneel zonnepaneelpakket: 80 watt zonnepaneel met laadregelaar voor het opladen van de boordbatterij
  • Slaapplaatsen: Slaapplaats voor maximaal 6 personen, met een converteerbare zithoek en dinette
  • Interieurafwerking: Keuze uit donker walnoot- of natuurlijk iepenhout, vier kleurenpaletten voor stoffering
  • Ramen: Panoramische ramen met geïntegreerde jaloezieën en horren


Over Airstream

Airstream is een Amerikaans merk van luxueuze reiswagens en campers, dat bekend staat om zijn iconische, gestroomlijnde aluminium carrosserieën en kwalitatieve afwerking. Het bedrijf werd opgericht in 1931 en heeft sindsdien een legendarische status bereikt onder reis- en kampeerliefhebbers over de hele wereld. Naast de bekende geklonken aluminium buitenkant, staan Airstream campers ook bekend om hun innovatieve en doordachte interieurs, die efficiënt gebruik maken van de beschikbare ruimte en voorzien zijn van eersteklas afwerkingen en functies. De reiswagens worden geproduceerd in de Verenigde Staten en worden wereldwijd verkocht, met een sterke aanwezigheid op de Europese markt. Airstream blijft innoveren en nieuwe modellen ontwerpen die zowel de erfenis van het merk als de moderne reizigers en kampeerders weerspiegelen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.