Taiga Motors onthult elektrische jetski Orca met adembenemende prestaties

Taiga Motors, een in Montreal gevestigd bedrijf met als doel alle off-road voertuigen te elektrificeren, heeft onlangs een prachtige elektrische jetski onthuld met de naam Orca. De Orca heeft een batterijlevensduur van twee uur en is uitgerust met een 23 kWh batterijpakket, dat ongeveer de helft van zijn gewicht vormt. Opmerkelijk is dat het in slechts 20 minuten tot 80% kan worden opgeladen.

De elektrische jetski van Taiga Motors levert 134 kW (180 pk) vermogen, waardoor hij indrukwekkende snelheden tot 104 km/u kan bereiken. Orca is ook voorzien van geavanceerde technologie, zoals GPS, Wi-Fi, LTE, Bluetooth en een hoogwaardig waterdicht digitaal display. Het wordt geleverd met een speciale smartphone-app voor draadloze updates.

De Orca is uitgerust met een scala aan geïntegreerde sensoren, zoals watertemperatuur, camera's en zelfs een sonar om de omgeving te verkennen. Het vaartuig heeft een volledige koolstofvezelconstructie en een unieke zwevende stoel, mogelijk gemaakt door het ontbreken van een verbrandingsmotor.

De jetski meet 2,9 meter in lengte, 1,3 meter in breedte en weegt slechts 263 kg. Het dek is opvallend gebeeldhouwd en het hangende stoelontwerp is uniek in zijn soort. Orca biedt plaats aan twee personen en heeft een handgreep aan de achterkant voor de passagier.

Taiga Motors zal de elektrische waterscooter in beperkte oplage van slechts 100 eenheden produceren, elk geprijsd op €24.000. Daarnaast is er een speciale "founders edition" beschikbaar voor €28.000, met exclusieve ontwerpelementen en hoogwaardige upgrades.

De Orca, ontwikkeld door Taiga Motors, is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn prestaties en technologie, maar ook door zijn aandacht voor duurzaamheid. Als een volledig elektrische jetski draagt het bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en de impact op het milieu.

Het ontwerp van de Orca is gericht op comfort en gebruiksgemak. Het beschikt over een intuïtieve gebruikersinterface, waardoor bestuurders eenvoudig toegang hebben tot belangrijke informatie over het vaartuig, zoals snelheid, batterijstatus en navigatiegegevens. Bovendien zorgt de smartphone-app voor eenvoudige connectiviteit en draadloze updates om het vaartuig up-to-date te houden met de nieuwste software en functies.

De elektrische jetski is ontworpen met veiligheid in het achterhoofd. De geïntegreerde sonar helpt bij het detecteren van onderwaterobjecten en gevaren, en de camera's bieden een beter zicht op de omgeving. Daarnaast zorgen de GPS- en LTE-connectiviteit ervoor dat bestuurders altijd op de hoogte zijn van hun locatie en in verbinding staan met hulpdiensten indien nodig.

Ondanks zijn geavanceerde technologie en indrukwekkende prestaties, is de Orca ook ontworpen om eenvoudig te onderhouden en te repareren. De elektrische aandrijflijn heeft aanzienlijk minder bewegende delen dan conventionele verbrandingsmotoren, waardoor de kans op defecten en de noodzaak van onderhoud wordt verminderd.

Met zijn combinatie van prestaties, technologie en duurzaamheid zet de Orca elektrische jetski van Taiga Motors de toon voor de toekomst van watersportvoertuigen en laat het zien hoe elektrificatie nieuwe mogelijkheden biedt in de recreatieve watersportindustrie.

Over Taiga Motors

Taiga Motors is een in Montreal gevestigd bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van elektrische voertuigen voor offroad- en watersportactiviteiten. Opgericht in 2015 door Sam Bruneau, Paul Achard, en Gabriel Bernatchez, heeft Taiga Motors zich tot doel gesteld duurzame, emissievrije en hoogwaardige voertuigen te produceren die zowel prestaties als milieuvriendelijkheid leveren.

Het bedrijf heeft zich voornamelijk gericht op de ontwikkeling van elektrische sneeuwscooters en elektrische jetski's en streeft ernaar een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen buitenactiviteiten ondernemen. Door te investeren in geavanceerde technologie en innovatief ontwerp, creëert Taiga Motors elektrische voertuigen die concurreren met traditionele benzine-aangedreven opties in termen van snelheid, kracht en gebruiksduur.

Enkele opmerkelijke producten van Taiga Motors zijn:

  • Taiga Orca: Een elektrische jetski met een batterijduur van twee uur, een vermogen van 134 kW (180 pk) en een topsnelheid van 104 km/u.
  • Taiga Ekko: Een elektrische sneeuwscooter die indrukwekkende prestaties biedt met een actieradius van maximaal 140 km en een vermogen van 165 pk.


Het bedrijf blijft innoveren en werkt aan de uitbreiding van hun productlijn en het verbeteren van de technologie achter hun elektrische voertuigen. Taiga Motors is vastbesloten om de transitie naar duurzamere recreatieve voertuigen te stimuleren en een nieuwe generatie avonturiers te voorzien van milieuvriendelijke en opwindende transportopties.