BMW Designworks en The North Face onthullen ultramoderne Futurelight Camper

BMW's creatieve divisie Designworks heeft samengewerkt met The North Face om een revolutionair camperconcept te creëren genaamd de Futurelight Camper. Het ontwerp is geïnspireerd op BMW's GINA Light Visionary Model uit 2008. De buitenkant van deze futuristische camper is gemaakt van een ultralichte stoffen buitenschaal, gespannen over een geodetische koepel van koolstofvezel.

Het hoogtepunt van deze camper is de nieuwe stofinnovatie van The North Face, genaamd Futurelight, die is gemaakt met Nanospinning-technologie om het meest geavanceerde, ademende en waterdichte materiaal ter wereld te zijn. Het Nanospinning-proces creëert gaten van nanoformaat in de stof, waardoor het waterdicht blijft en tegelijkertijd ongelooflijk luchtdoorlatend is. De Futurelight Camper werd onthuld op de Consumer Electronics Show (CES) en hoewel het momenteel nog een ontwerpstudie is, zullen we deze innovatieve stof dit jaar zien in de topprestatiecollecties van The North Face.

Het interieur van de Futurelight Camper is minimalistisch, maar toch praktisch en comfortabel. Het heeft een slaapgedeelte voor twee personen, een zithoek en een keukenblok met een gootsteen, fornuis en koelkast. De stoffen buitenkant zorgt voor natuurlijk lichtinval, waardoor het interieur licht en luchtig aanvoelt. De camper is ook uitgerust met een slim verlichtingssysteem dat kan worden aangepast aan de stemming en activiteit van de gebruikers, en een audiosysteem dat naadloos kan worden geïntegreerd met mobiele apparaten via Bluetooth.

Het Futurelight-materiaal dat voor de buitenkant van de camper wordt gebruikt, biedt niet alleen verbeterde ademend vermogen en waterdichtheid, maar het is ook duurzaam en milieuvriendelijk. Het productieproces vermindert de afvalproductie en het gebruik van chemicaliën en is ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren.

Hoewel er geen informatie beschikbaar is over de mogelijkheid om deze camper te kopen, is het opwindend om te zien dat deze samenwerking tussen BMW en The North Face heeft geleid tot een baanbrekend concept dat de toekomst van het kamperen kan veranderen. Met de combinatie van de Nanospinning-technologie en de expertise van BMW op het gebied van design en engineering, zou het niet verbazingwekkend zijn om in de toekomst meer innovatieve producten te zien die voortkomen uit deze samenwerking.

Over BMW Designworks

BMW Designworks is de creatieve divisie van het Duitse automerk BMW. Het bedrijf, opgericht in 1972, werkt aan een breed scala aan ontwerpprojecten, van auto's en motorfietsen tot huishoudelijke artikelen en zelfs vliegtuiginterieurs. Het hoofdkantoor is gevestigd in München, Duitsland, en het heeft ook vestigingen in Californië en Shanghai. Designworks werkt vaak samen met externe bedrijven om unieke producten te creëren die het merkbeeld van BMW weerspiegelen en het concept van 'premium' versterken. Het bedrijf heeft samengewerkt met bedrijven zoals The North Face, Coca-Cola, en Singapore Airlines om innovatieve producten te ontwerpen die de grenzen van wat mogelijk is verleggen.

The North Face

The North Face is een Amerikaans merk van outdoor-kleding, -uitrusting en -schoeisel. Het werd opgericht in 1968 in San Francisco en is vernoemd naar de koudste, meedogenloosste zijde van een berg. Het bedrijf is gespecialiseerd in kleding en uitrusting voor outdooractiviteiten zoals klimmen, skiën, wandelen en kamperen, en is wereldwijd bekend om zijn innovatieve en technisch geavanceerde producten. The North Face heeft een sterke focus op duurzaamheid en heeft verschillende initiatieven gelanceerd om zijn impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van duurzame materialen en het verminderen van afval en uitstoot in zijn productieproces. Het bedrijf is eigendom van VF Corporation, een wereldwijd kledingbedrijf dat ook merken als Vans, Timberland en Dickies bezit.