Big Bang Broderie Hublot - eerbetoon aan Zwitsers vakmanschap

De Big Bang Broderie van Hublot is niet alleen een tijdmeetinstrument, maar het is een stuk dat zijn eigen verhaal vertelt en de unieke geschiedenis en tradities van Zwitserland weerspiegelt. De integratie van het fijne St. Gallen borduurwerk in het ontwerp van het horloge is een eerbetoon aan de lokale ambachtslieden en hun ongeëvenaarde vakmanschap dat generaties lang de trots en het erfgoed van Zwitserland vormt.

Het horloge toont met trots een bijzonder schedelpatroon op de wijzerplaat, een keuze die de durf en het avant-garde karakter van Hublot benadrukt. Het patroon wordt geaccentueerd door elf fonkelende diamanten die de uren markeren, met uitzondering van twaalf uur, en glanzende vergulde wijzers die voor een schitterend contrast zorgen. De gouden kast, met een aanzienlijke diameter van 41 millimeter, herbergt nog eens 198 diamanten, wat het totale gewicht op 1,12 karaat brengt.

Bovendien is er de verfijnde afwerking van de lunette, gemaakt van koolstofvezel, verrijkt met gouden borduurwerk en vastgezet met zes H-vormige schroeven van zwart PVD-titanium. De aandrijving van dit uitmuntende uurwerk wordt verzorgd door een zelfopwindend chronograafmechanisme, opgebouwd uit 63 onderdelen en 21 juwelen, en heeft bovendien een indrukwekkende waterbestendigheid tot 100 meter diepte.

Het is ook vermeldenswaard dat naast dit specifieke gouden model, Hublot enkele 'donkere' versies aanbiedt. Deze alternatieve modellen, gemaakt van zilver en roestvrij staal en versierd met zwarte diamanten, benadrukken evenzeer het unieke design en de hoogstaande kwaliteit waarvoor Hublot bekend staat. Elk stuk is, net als het originele gouden model, een waar eerbetoon aan de vakmanschapstraditie van Zwitserland.

Over St. Gallen borduurwerk

Het St. Gallen borduurwerk, genoemd naar de stad St. Gallen in het noordoosten van Zwitserland, is een eeuwenoude ambachtelijke techniek die wereldwijde bekendheid en erkenning heeft gekregen. Dit handwerk wordt gekenmerkt door zijn fijne en ingewikkelde ontwerpen, die de precisie en toewijding weerspiegelen van de vakmensen die eraan werken.

St. Gallen borduurwerk heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis, die teruggaat tot de Middeleeuwen toen het werd gebruikt om religieuze gewaden en andere kerkelijke textiel te versieren. In de 19e eeuw beleefde het een opleving en werd St. Gallen het epicentrum van de borduurindustrie in Zwitserland. Deze industrie gedijde dankzij de opkomst van de industriële revolutie, waardoor de productie kon worden opgeschaald en de kwaliteit en het bereik van de ontwerpen konden worden uitgebreid.

St. Gallen borduurwerk is tegenwoordig bekend om zijn verfijnde en ingewikkelde patronen, die variëren van bloemen en dieren tot complexe geometrische ontwerpen. Het wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van modieuze kleding en accessoires tot interieurdecoratie.

Ondanks de technologische vooruitgang in de productie van textiel, blijft St. Gallen borduurwerk een ambacht dat een hoge mate van vaardigheid en precisie vereist. Het behoud van deze traditionele technieken en hun integratie in moderne ontwerpen is een eerbetoon aan het rijke culturele erfgoed van Zwitserland.

Het gebruik van St. Gallen borduurwerk in de Hublot Big Bang Broderie collectie is een perfect voorbeeld van deze symbiose van traditie en innovatie. Het weerspiegelt Hublot's toewijding aan vakmanschap en hun streven naar unieke en gedurfde ontwerpen. Het fijne borduurwerk, in combinatie met het gebruik van luxe materialen zoals goud en diamanten, creëert een uniek en opvallend horloge dat de essentie van Zwitserse kwaliteit en stijl belichaamt.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...