IWC Unveilt twee nieuwe grote Pilotshorloges geïnspireerd door de Mercedes G-Klasse

De International Watch Company, beter bekend als IWC, heeft de horlogewereld opnieuw verrast met de lancering van twee gloednieuwe Big Pilot’s Watches. Deze nieuwste toevoegingen aan het prestigieuze assortiment zijn een ode aan de Mercedes G-Klasse, de robuuste en toch stijlvolle terreinwagen die sinds 1979 de harten van auto- en avontuurliefhebbers over de hele wereld veroverd heeft.

De twee horloges, de IWC Big Pilot’s Watch Edition "Mercedes AMG GT" en de IWC Big Pilot’s Watch Chronograph Edition "Mercedes AMG GT", zijn het resultaat van een samensmelting tussen de hoogwaardige kwaliteit waar IWC om bekend staat en de stoere elegantie van de Mercedes G-Klasse. Ze zijn meer dan alleen tijdsmeters; het zijn staaltjes van ingenieurskunst die klasse en functionaliteit in perfecte harmonie brengen.

De geraffineerde IWC Big Pilot’s Watch Edition “Mercedes AMG GT” trekt meteen de aandacht door de titanium behuizing van 45 mm en de schitterende glans van de bezel, eveneens vervaardigd uit titanium. De grijs getinte wijzerplaat wordt gesierd door subtiele wijzers die zorgen voor een verfijnde afleesbaarheid, terwijl de bescherming van de kroon de robuustheid uitstraalt die zo kenmerkend is voor de G-Klasse. De liefhebber zal vooral gecharmeerd zijn door de indrukwekkende gangreserve van maar liefst 7 dagen en de waterbestendigheid tot 60 meter, waarmee dit horloge zich als een uiterst betrouwbare partner profileert.

Voor degenen die neigen naar een nog dynamischer ontwerp, biedt de IWC Big Pilot’s Watch Chronograph Edition “Mercedes AMG GT” uitkomst. Met zijn diameter van 46 mm is deze chronograaf nét een fractie groter dan zijn broer, maar dankzij het gebruik van lichtgewicht titanium blijft het horloge comfortabel om de pols. Een extra toevoeging is de chronograafteller op 6 uur en een praktische datumaanduiding bij 3 uur. Ook de gangreserve van 42 uur getuigt van IWC’s streven naar betrouwbaarheid en hoogstaande functionaliteit.

Zowel de standaarduitvoering als de chronograaf zijn uitgerust met een luxueuze lederen band, waarbij oog voor detail blijkt uit de subtiele gravering van het Mercedes-Benz-logo. Deze samenwerking tussen IWC en Mercedes-Benz wordt verder benadrukt door het feit dat bij elk horloge een G-Klasse Expedition Kit reisetui wordt geleverd. Dit reisetui is speciaal ontworpen voor de G-Klasse interieurs, wat de set niet alleen praktisch maakt voor reizigers en avonturiers, maar ook een toonbeeld is van de gedeelde passie voor design en functionaliteit.

De titanium constructie van beide horloges waarborgt duurzaamheid onder extreme omstandigheden, waardoor ze geschikt zijn voor elke omgeving, van de stad tot ruig terrein. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse kleurvariaties die naadloos aansluiten bij ieder individu'spersoonlijke stijl. De horloges worden gepresenteerd in een elegante doos, waardoor het perfecte items zijn om te schenken of zelf te koesteren als kostbaar bezit.

Samenvattend biedt IWC met de nieuwe Big Pilot’s Watches iets bijzonders voor hen die houden van fijne mechanica, strak design en de onverschrokken geest van avontuur. De horloges belichamen de synergie tussen twee topmerken en zijn een toonbeeld van tijdloze elegantie en onwrikbare prestaties. Een ding is duidelijk: met een van deze horloges om de pols bent u klaar om zowel uw look als uw levensstijl naar nieuwe hoogten te tillen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...