Louis Vuitton s Tambour - innovatie in luxe horlogemakerij 2023

In de schaduw van het prachtige Musée d Orsay in Parijs, tussen meesterwerken van impressionistische kunst, vond een ander soort kunstzinnige creatie plaats die de aandacht trok van beroemdheden als Bradley Cooper en Michael Fassbender. Het gaat hier niet om een schilderij of sculptuur, maar om een uurwerk dat zijn eigen plek in de geschiedenis van luxe en verfijning opeist – de Louis Vuitton Tambour.

Deze aanlokkelijke bijeenkomst werd georganiseerd rondom de lancering van Louis Vuitton'snieuwste horloge, toepasselijk gepresenteerd in een omgeving waar kunst en cultuur hand in hand gaan. Met Jean Arnault aan het roer van de horlogeafdeling, de jongste telg van de befaamde Arnault-familie, was het duidelijk dat er een frisse wind door het erfgoed van dit prestigieuze merk waaide.

Het verhaal van Louis Vuitton'shorloges is rijk en gevarieerd. Al meer dan twee decennia produceert het bedrijf klokjes die variëren van trendy accessoires tot ingewikkelde meesterwerken vervaardigd in hun atelier La Fabrique de Temps nabij Genève. Daar onderzoekt een team van horlogemakers de diepten van de horlogekunst, met speciale aandacht voor gelimiteerde edities en eigentijdse technieken.

Tegen deze achtergrond staat de Tambour-collectie sterk op zichzelf. Geïnspireerd door de traditionele trommelvormige kisten van weleer, brengt de collectie nonchalante elegantie samen met een gedurfde horlogekast die uitloopt in zijkanten en een architecturale benadering van vorm en functie toont.

Jean Arnault spreekt bezield over een paradigmaverschuiving binnen het horlogesegment van Louis Vuitton. De benadering van horloges als zijnde slechts één van vele luxe artikelen van het huis is verleden tijd. In plaats daarvan krijgen deze tijdmeesters nu de aandacht en het respect dat ze verdienen, weg van de grilligheid van modecycli en gericht op puur vakmanschap.

Dit is waar de Tambour echt glanst, vooral na de recente herzieningen door Jean en zijn team. De collectie, die in 2002 zijn debuut maakte, is op verschillende punten fijn geslepen. Zo zijn de dikte van de horlogekast en het ontwerp van de armband verbeterd, en de bandaanzetten verwijderd. Het resultaat is een slanker profiel met een 8,3 mm dikke kast (een significante vermindering van de oorspronkelijke 13-14 mm), wat zorgt voor een verfijnd en modern silhouet.

De Tambour horlogecollectie staat bekend om zijn universele aantrekkingskracht en is met een diameter van 40 mm geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Dit horloge onderscheidt zich in de verzadigde markt van luxe sportieve horloges door terug te keren naar de basis van horlogemaken bij Louis Vuitton, en iets unieks en tijdloos te bouwen op deze fundamenten.

Het design is zowel klassiek als hedendaags, met een zacht vloeiende lijn die terug te vinden is in de fijne zandgestraalde lunette en de minimalistische wijzerplaat die pronkt met vijf verschillende bewerkingen. De eerste twee stalen modellen die gelanceerd worden zijn uitgevoerd in zilvergrijs en diepblauw - beide met een veelzijdige uitstraling voor alledaags gebruik.

Tot slot is er het hart van het horloge, het gloednieuwe chronometer-gecertificeerde automatische uurwerk. Dit uurwerk is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen La Fabrique du Temps en Le Cercle des Horlogers. Samen hebben zij een slanker, maar des te krachtiger mechanisme gecreëerd. Het uurwerk is niet alleen functioneel maar ook artistiek, met visuele interpretaties die het erfgoed van het huis eer aandoen.

Met de presentatie van de Tambour zet Louis Vuitton een nieuwe standaard in de wereld van luxe horloges. Het reflecteert een verlangen naar constante vernieuwing en excellence, een streven dat kenmerkend is voor het huis Louis Vuitton en dat zich steeds blijft ontwikkelen, jaar na jaar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...