Breva Genève onthult Génie 03 - een uurwerk met een unieke snelheidsmeter

Breva Geneve, de Zwitserse horlogemaker, heeft de Génie 03 gepresenteerd, een buitengewoon horloge dat opvalt te midden van de vele prachtige en technisch geavanceerde tijdwaarnemingsapparaten die voortdurend op de markt verschijnen. Wat dit horloge echt uniek maakt, is de introductie van een volledig functionele, realtime snelheidsmeter - een wereldprimeur voor polshorloges.

De horlogemakers van Breva Geneve hebben een innovatieve methode bedacht om de snelheid direct te meten, door gebruik te maken van een mechanisme dat lijkt op een anemometer, ook wel bekend als een windmeter. Wanneer geactiveerd via een knop op 2 uur, komt dit mechanisme 6 mm boven de wijzerplaat uit en kan het snelheden weergeven variërend van 10 tot 125 mph (ongeveer 20 tot 200 km/u). Dit maakt het horloge bijzonder handig voor fietsers of speedbootpiloten.

Het uurwerk heeft een titanium kast van klasse 5 met een diameter van 44,7 mm, en een doorschijnende saffierkristallen wijzerplaat met witgouden indexen, die een elegante uitstraling biedt. De snelheidsmeterwijzerplaat bevat gedrukte interne snelheidsindexen en een gegraveerde gelakte externe snelheidsschaal op de ring.

De Génie 03 is een gepatenteerde creatie van Breva en exclusief ontwikkeld door de horlogemaker. Het bestaat uit 230 onderdelen en 34 juwelen, en heeft een gangreserve van 60 uur. Een andere opmerkelijke eigenschap is dat het horloge stofbestendig en waterbestendig is tot 30 meter, zelfs wanneer de snelheidsmeter geactiveerd is. Dit betekent dat het horloge duurzaam is en onder verschillende omstandigheden kan worden gedragen.

Met de introductie van de Génie 03 zet Breva Geneve een nieuwe standaard voor polshorloges door het toevoegen van een functionele snelheidsmeter. Het horloge combineert elegantie, technische innovatie en praktische bruikbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor liefhebbers van hoogwaardige horloges.

Bovendien is de Génie 03 ontworpen met aandacht voor detail en hoogwaardige materialen. De titanium kast van klasse 5 biedt niet alleen duurzaamheid, maar ook een lichtgewicht gevoel aan de pols. Dit zorgt voor een comfortabele draagervaring, zelfs tijdens langdurig gebruik.

Het uurwerk van de Génie 03 is voorzien van een automatisch mechanisch uurwerk, wat betekent dat het horloge wordt aangedreven door de beweging van de pols van de drager. Dit elimineert de noodzaak van regelmatig handmatig opwinden. Bovendien heeft het horloge een gangreserve van 60 uur, wat betekent dat het nog steeds nauwkeurig blijft lopen, zelfs als het een paar dagen niet gedragen wordt.

Het gepatenteerde ontwerp van de Génie 03 is een bewijs van de technische expertise en het vakmanschap van Breva Geneve. Met 230 componenten en 34 juwelen is dit uurwerk een staaltje van precisie-engineering. Het combineert functionaliteit met esthetiek, met de gedrukte interne snelheidsindexen en de gegraveerde gelakte externe snelheidsschaal op de ring. Dit zorgt voor een duidelijke en nauwkeurige aflezing van de snelheid.

Wat de waterbestendigheid betreft, kan de Génie 03 tot 30 meter onderwater worden gedragen, zelfs wanneer de snelheidsmeter geactiveerd is. Dit betekent dat het horloge niet alleen bestand is tegen spatten en regen, maar ook geschikt is voor oppervlaktewatersporten zoals zeilen of kajakken.

De Génie 03 van Breva Geneve is een horloge dat zowel technische innovatie als stijl combineert. Met zijn unieke snelheidsmeter is het een uitstekende keuze voor avontuurlijke individuen die graag hun snelheid willen meten tijdens hun sportieve activiteiten. Het is een waardevolle toevoeging aan elke horlogecollectie en een symbool van de voortdurende evolutie van Zwitsers vakmanschap.

  • Innovatieve snelheidsmeter: Het horloge is voorzien van een mechanisme dat lijkt op een anemometer, waarmee de snelheid direct kan worden bepaald. Met een druk op de knop komt het mechanisme 6 mm boven de wijzerplaat uit en kan het snelheden weergeven variërend van 20 tot 200 km/u. Dit maakt het bijzonder handig voor fietsers en speedbootpiloten.
  • Materialen van topkwaliteit: De Génie 03 heeft een titanium kast van klasse 5 met een diameter van 44,7 mm, die duurzaamheid en een lichtgewicht gevoel biedt. De doorschijnende saffierkristallen wijzerplaat met witgouden indexen zorgt voor een elegante uitstraling.
  • Gedetailleerd ontwerp: De snelheidsmeterwijzerplaat is voorzien van gedrukte interne snelheidsindexen en een gegraveerde gelakte externe snelheidsschaal op de ring. Dit zorgt voor een duidelijke en nauwkeurige aflezing van de snelheid.
  • Hoogwaardig uurwerk: Het horloge is een gepatenteerde creatie van Breva Geneve, bestaande uit 230 componenten en 34 juwelen. Het automatische mechanische uurwerk wordt aangedreven door de beweging van de pols en heeft een gangreserve van 60 uur.
  • Waterbestendigheid: De Génie 03 is waterbestendig tot 30 meter, zelfs wanneer de snelheidsmeter geactiveerd is. Dit maakt het horloge geschikt voor dagelijks gebruik en oppervlaktewatersporten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...