Audemars Piguet viert 140-jarig bestaan met de Royal Oak Concept RD #1

Audemars Piguet, de gerenommeerde Zwitserse horlogemaker, viert zijn 140-jarig bestaan met de lancering van een van hun meest opmerkelijke uurwerken tot nu toe: de Royal Oak Concept RD #1. Dit horloge markeert het begin van een mogelijke lijn van opvallende en verbazingwekkende horloges, die het beste vertegenwoordigen wat het merk te bieden heeft.

Het ontwikkelingsproces van de Royal Oak Concept RD #1 begon in 2006 en liet zien dat Audemars Piguet klaar was om de traditionele benadering van horlogemaken te doorbreken. In samenwerking met de EPFL (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne) bracht de fabrikant een team van ambachtslieden samen, gespecialiseerd in snaarinstrumenten, een academicus van het conservatorium van Genève en een geluidstechnicus.

Het doel was om het herhalingsmechanisme te standaardiseren en wetenschappelijke kenmerken te definiëren, zodat het geluid consistent zou zijn in alle toekomstige horloges. Het resultaat is een minuutrepeater van uitstekende geluidskwaliteit en volume, verpakt in een opmerkelijk waterbestendige behuizing. Dit is een indrukwekkende prestatie, omdat minutenrepeters doorgaans niet waterbestendig zijn vanwege het afdichten van de behuizing dat invloed kan hebben op de geluidskwaliteit. Het feit dat Audemars Piguet minstens drie patenten heeft aangevraagd voor dit horloge, bevestigt de innovatieve inspanningen die nodig waren om dit te realiseren.

Naast het baanbrekende geluidssysteem heeft de Royal Oak Concept RD #1 een titanium kast met een diameter van 44 mm en is waterbestendig tot 20 meter. Het uurwerk van dit horloge is het kaliber 2874SS, voorzien van een tourbillon en kolomwielchronograaf. Zoals gebruikelijk bij Audemars Piguet, is dit een horloge met meerdere complicaties, waarbij de toevoeging van een tourbillon en chronograaf geen verrassing is.

De Royal Oak Concept RD #1 is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en innovatieve geest van Audemars Piguet. Dit horloge belichaamt de perfecte combinatie van technische precisie, buitengewoon geluidsontwerp en onderscheidende esthetiek. Het is een eerbetoon aan het vakmanschap en de toewijding van het merk gedurende 140 jaar, en een bewijs van de voortdurende zoektocht naar grensverleggende horloges.

Naast de indrukwekkende kenmerken van de Royal Oak Concept RD #1, zijn er nog enkele vermeldenswaardige details die dit horloge nog meer bijzonder maken.

De kast van dit meesterwerk is gemaakt van lichtgewicht titanium, waardoor het horloge comfortabel om de pols draagt. Het ontwerp van 44 mm biedt een opvallende aanwezigheid, waardoor het horloge zowel elegant als robuust is. Met een waterbestendigheid tot 20 meter kunnen horlogeliefhebbers dit horloge met vertrouwen dragen, zelfs in vochtige omstandigheden.

Het uurwerk, kaliber 2874SS, is een technisch meesterwerk op zich. Het omvat een tourbillon, een mechanisme dat de effecten van zwaartekracht minimaliseert en de precisie van het horloge verbetert. Daarnaast heeft het een kolomwielchronograaf, een geavanceerde functie die zorgt voor nauwkeurige metingen van tijdintervallen. De combinatie van deze complicaties toont de vakmanschap en technische vaardigheden van Audemars Piguet.

Het ontwerp van de Royal Oak Concept RD #1 weerspiegelt de kenmerkende stijl van het merk. Het heeft een gedurfde en moderne uitstraling, met een open wijzerplaat die het complexe binnenwerk van het uurwerk onthult. De wijzers en indexen zijn voorzien van luminescente coating, waardoor ze in het donker oplichten voor een optimale leesbaarheid.

Met het 140-jarig bestaan van Audemars Piguet is de Royal Oak Concept RD #1 een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en innovatieve geest van het merk. Het vertegenwoordigt een mijlpaal in het horlogemaken en biedt horlogeliefhebbers een unieke ervaring van vakmanschap, technologie en design. Dit horloge is een waardevolle toevoeging aan de collectie van elke horlogeliefhebber en belichaamt de voortdurende zoektocht naar perfectie van Audemars Piguet.

  • Uurwerk: De Royal Oak Concept RD #1 is uitgerust met het kaliber 2874SS, een technisch meesterwerk met een tourbillon en kolomwielchronograaf. Deze combinatie van complicaties zorgt voor een nauwkeurige tijdmeting en verbetert de algehele precisie van het horloge.

  • Kast: Het horloge heeft een 44 mm kast gemaakt van lichtgewicht titanium. Deze robuuste en elegante kast biedt een opvallende aanwezigheid om de pols en is ontworpen om comfortabel te dragen. Het horloge is ook waterbestendig tot 20 meter, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik, zelfs in vochtige omstandigheden.

  • Geluidsmechanisme: Het herhalingsmechanisme van de Royal Oak Concept RD #1 is geoptimaliseerd om een uitstekende geluidskwaliteit en volume te leveren. Dit is een opmerkelijke prestatie, aangezien waterbestendige horloges meestal compromissen moeten sluiten op het gebied van geluidskwaliteit. Audemars Piguet heeft innovatieve technologieën toegepast om dit te overwinnen en een uitzonderlijke geluidsbeleving te bieden.

  • Design: Het ontwerp van de Royal Oak Concept RD #1 is gedurfd en modern, met een open wijzerplaat die het complexe binnenwerk van het uurwerk onthult. De wijzers en indexen zijn voorzien van een luminescente coating, waardoor ze goed zichtbaar zijn in het donker. Het horloge combineert technologie en esthetiek op een unieke en verfijnde manier.

  • Verpakking: Elk horloge wordt geleverd in een prachtige verpakking die de luxe en verfijning van Audemars Piguet weerspiegelt. De doos is ontworpen met oog voor detail en bevat alle benodigde documentatie en certificaten om de authenticiteit en kwaliteit van het horloge te waarborgen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...