Harry Winston Histoire de Tourbillon 9 is een visueel spektakel

Als horlogeliefhebbers hebben we vaak het genoegen om kennis te maken met tijdmeesterwerken die de essentie van precisie en schoonheid combineren. Vandaag mogen we onze ogen verwennen met een spectaculair staaltje horlogerie van het prestigieuze merk Harry Winston: de Histoire de Tourbillon 9. Deze luxe creatie belichaamt de innovatie en deskundigheid waar het merk om bekendstaat, en wordt ongetwijfeld een felbegeerd object voor verzamelaars en aficionado's.

De Harry Winston Histoire de Tourbillon 9 lijkt wel uit een andere wereld te komen met zijn gewaagde en geraffineerde design. Beschikbaar in zowel een 18kt witgouden als roségouden versie pronkt dit horloge met indrukwekkende afmetingen van 46,5 mm x 20,8 mm. Het meesterwerk is uitgerust met een saffierglazen doos die AR-gecoat is, om reflecties tegen te gaan en optimale zichtbaarheid te garanderen, naast een saffierglas aan de achterzijde waardoor het ingewikkelde uurwerk bewonderd kan worden. En ondanks zijn verfijnde verschijning, biedt het horloge ook een praktische waterbestendigheid tot 30 meter.

Het kloppende hart van dit kunstwerk is het indrukwekkende Zwitserse handwind kaliber HW4504, ontwikkeld door Harry Winston zelf, dat maar liefst 408 onderdelen bevat, waarvan 117 bestemd zijn voor de tourbillon. Bovendien heeft het uurwerk een gangreserve van 50 uur. Waar het echter echt in uitblinkt, is de triaxiale tourbillon – een complex mechanisme dat de invloed van de zwaartekracht op de nauwkeurigheid van het horloge minimaliseert. Met verschillende rotatietijden voor elke as biedt het een fascinerend schouwspel voor de drager.

Als finishing touch zijn er de variabele inertie met 18kt gouden stelschroeven, een satijnen afgewerkte en cirkelvormige hoofdplaat en titanium bruggen die meteen in het oog springen. De Histoire de Tourbillon 9 is niet alleen een instrument om tijd mee te meten, maar ook een demonstratie van vakmanschap dat perfectie nastreeft.

Verder bevat het horloge functies zoals retrograde springuren en sleepminuten, en een gangreserve-indicator met de hand, allemaal geïntegreerd in een prachtig skeletvormige wijzerplaat. De uur- en minutenwijzers zweven majestueus boven het uurwerk, alsof ze dansen naar het ritme van de tijd, terwijl ze wijzen naar zones met elegante Arabische cijfers.

Potentiële eigenaren zullen blij zijn te horen dat dit horloge ook qua draagcomfort niet tekortschiet, dankzij de zwarte krokodillenleren band met stiksels die harmoniëren met het metaal van de kast — 18kt roségoud of platinadraad. De ardillon gesp, beschikbaar in overeenstemmend 18kt roségoud of witgoud, zorgt voor een veilige en stijlvolle sluiting om de pols.

Het is belangrijk op te merken dat Harry Winston slechts 10 exemplaren van elk model zal vervaardigen, waarmee de exclusiviteit van deze uurwerken gewaarborgd is. Het bezitten van een Histoire de Tourbillon 9 is dus niet enkel een teken van goede smaak, maar ook een investering in een zeldzaam en verfijnd stukje horlogegeschiedenis.

Als u dus de kans krijgt om een Histoire de Tourbillon 9 te bemachtigen, laat deze dan niet schieten. Dit luxueuze uurwerk is meer dan enkel een toonbeeld van tijd - het is een symbool van technische bekwaamheid, esthetische grandeur en een ode aan het rijke erfgoed van Harry Winston in de wereld van haute horlogerie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...