Harry Winston Histoire de Tourbillon 9 is een visueel spektakel

Als horlogeliefhebbers worden we geregeld verrast door uitzonderlijke creaties die de grenzen verleggen van wat mogelijk is op het gebied van precisie en design in de haute horlogerie. Het luxueuze horlogemerk Harry Winston heeft dit opnieuw bewezen met de introductie van de Histoire de Tourbillon 9, een ultieme demonstratie van vakmanschap en esthetiek die in geen enkele collectie van een liefhebber zou misstaan.

De Histoire de Tourbillon-serie begon negen jaar geleden als een eerbetoon aan de tourbillon, een uitvinding van de befaamde uurwerkmaker Abraham-Louis Breguet uit de 18e eeuw. Sindsdien heeft Harry Winston elk jaar een nieuw model uitgebracht dat de complexiteit en de innovatieve techniek van dit fascinerende mechanisme viert. Met de Histoire de Tourbillon 9 bereikt het merk echter een nieuwe hoogte qua design en technische prestaties.

Het horloge is beschikbaar in een 18kt witgouden en roségouden versie, elk met royale afmetingen die zijn indrukwekkende aanwezigheid op de pols benadrukken. De kast meet 46,5 mm x 20,8 mm en is een ware blikvanger. De behuizing is vervaardigd met saffierglas dat AR-gecoat is om reflecties te vermijden, zodat de drager het schouwspel van de uurwerken altijd goed kan aanschouwen. Ook aan de achterkant zit een saffierglas dat een kijkje biedt in het innerlijke werk van het horloge, waarbij waterbestendigheid tot 30 meter een praktische bonus is.

Het mechanische hart van dit kunstwerk is het Zwitserse handwind kaliber HW4504, met de hand vervaardigd door Harry Winston zelf, een waar stukje kunst met 408 onderdelen, waarvan 117 voor de triaxiale tourbillon. Dit geavanceerde mechanisme is de ster van de show; het bestaat uit drie roterende assen die ervoor zorgen dat het effect van de zwaartekracht op de tijdwaarneming tot een minimum beperkt wordt, en maakt het horloge niet alleen zeer nauwkeurig, maar ook een genot om naar te kijken.

De tourbillon maakt verschillende rotaties op verschillende tijdsintervallen, wat een adembenemend visueel spektakel oplevert. Met een gangreserve van 50 uur kan de liefhebber gerust zijn dat dit meesterwerk de tijd met precisie zal blijven meten, zelfs als het niet dagelijks gedragen wordt.

Verder is er aandacht besteed aan elk detail in het ontwerp van de Histoire de Tourbillon 9. De hoofdplaat is satijn afgewerkt en de bruggen zijn gemaakt van titanium, wat direct opvalt bij een eerste oogopslag. Het horloge heeft ook functies zoals retrograde springuren en sleepminuten, allemaal weergegeven op een adembenemende skeletvormige wijzerplaat die de complexiteit achter de schoonheid van de tijd aantoont. De zwevende uur- en minutenwijzers dragen bij aan het sereen en majestueus gevoel dat dit uurwerk uitstraalt.

Qua draagcomfort laat de Histoire de Tourbillon 9 evenmin te wensen over. De zwarte krokodillenleren band met stiksels past perfect bij de keuze van het metaal van de kast - of dat nu 18kt roségoud is of witgoud met platinadraad. De klassieke ardillon gesp zorgt daarbij voor een veilige sluiting en maakt het totaalbeeld compleet.

Zoals vaak het geval is met horloges van deze klasse, zijn ze slechts beperkt beschikbaar. Harry Winston zal slechts 10 exemplaren van elk model produceren. Een Histoire de Tourbillon 9 bemachtigen betekent dus niet alleen het bezitten van een prestigieus horloge, maar ook investeren in een exclusief stukje horlogegeschiedenis dat met de tijd alleen maar meer waard zal worden.

Voor de echte verzamelaar en horlogeliefhebber is de kans om eigenaar te worden van een Histoire de Tourbillon 9 een kans die je niet aan je voorbij mag laten gaan. Dit horloge is veel meer dan een middel om de tijd bij te houden - het is een toonbeeld van technische bekwaamheid en esthetische majesteit, een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Harry Winston in de wereld van fijne horloges en een visueel spektakel dat de tand des tijds zal doorstaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...