Cuervo y Sobrinos Prominente Doble Tiempo is een exclusief jubileum horloge

Cuervo y Sobrinos, een merk met een rijke Latijns-Amerikaanse geschiedenis en Zwitserse precisie, viert in 2023 het 85-jarig jubileum van hun iconische Prominente-horloge. Ter ere van deze mijlpaal brengt het bedrijf een gelimiteerde editie uit, genaamd Prominente Doble Tiempo.

Dit luxe horloge is geïnspireerd op de grote Cubaanse sigaren, zoals die gerookt werden door beroemdheden als Burt Reynolds, Larry Hagman en Marlon Brando. De term 'Doble Tiempo' verwijst naar de dubbele tijdsaanduiding op het horloge. Het originele Prominente-model werd geïntroduceerd in 1938 en is geliefd onder horlogekenners.

De Prominente Doble Tiempo is verkrijgbaar met een roestvrijstalen armband of een donkerbruine Louisiana alligatorleren band. Het horloge heeft twee onafhankelijke uurwerken, waardoor het mogelijk is om de tijd in twee verschillende locaties weer te geven, zelfs wanneer het tijdsverschil 30 of 45 minuten bedraagt.

Cuervo y Sobrinos staat hoog aangeschreven bij horlogeliefhebbers en beroemdheden zoals Churchill, Einstein, Gable, Hemingway en Neruda bezochten hun boetiek in Havana. Het nieuwe Prominente Doble Tiempo-model zal naar verwachting ook de aandacht trekken van de huidige generatie beroemdheden vanwege het prachtige uiterlijk en de functies.

De twee onafhankelijke uurwerken zorgen voor een nauwkeurigheid die andere horloges met dubbele tijdsaanduiding moeilijk kunnen evenaren. De rechthoekige kast heeft twee wijzerplaten, elk met een ander karakter door het gebruik van verschillende formaten en cijfers. Het horloge heeft een art-decostijl en doet denken aan de jaren 1920.

De art-decostijl is sterk beïnvloed door de architectuur van Havana, de geboorteplaats van Cuervo y Sobrinos. Het nieuwe model heeft enkele subtiele verbeteringen aan de kast, waardoor het horloge een nog eleganter uiterlijk krijgt. De zalmkleurige wijzerplaat is geïnspireerd op een Cubaanse zonsondergang en toont een prachtig guillochépatroon. De Breguet-stijl uur- en minutenwijzers zijn voorzien van lichtgevend materiaal voor betere leesbaarheid in het donker.

Binnenin de kast bevinden zich twee Zwitserse uurwerken: het CyS 8125 kaliber, gebaseerd op de Sellita SW100, en het CyS 5025 kaliber, gebaseerd op de ETA 2671. Beide uurwerken zijn in eigen huis aangepast en bieden een gangreserve van respectievelijk 40 en 38 uur.

De Prominente Doble Tiempo Limited Edition wordt...uur formaat. Het horloge heeft een gangreserve van 38 uur en is waterbestendig tot 30 meter diepte.

De Prominente Doble Tiempo Limited Edition is een prachtig eerbetoon aan het 85-jarig bestaan van het iconische Prominente horloge. Met zijn dubbele tijdzone en verfijnde uiterlijk zal dit horloge zeker indruk maken op zowel horlogeliefhebbers als beroemdheden.

De prijs van dit limited edition horloge is niet in de oorspronkelijke tekst vermeld, maar het is belangrijk om te weten dat de prijs van Cuervo y Sobrinos horloges kan variëren van enkele duizenden euro'stot meer dan €10.000, afhankelijk van het model en de gebruikte materialen.

De Cuervo y Sobrinos Prominente Doble Tiempo Limited Edition is een uitzonderlijk uurwerk dat een perfecte combinatie biedt van Latijnse elegantie en Zwitserse precisie. Het is een eerbetoon aan zowel de rijke geschiedenis van het merk als de technische vooruitgang in de horlogewereld. Deze limited edition is een uitstekende keuze voor horlogeliefhebbers en verzamelaars die op zoek zijn naar een uniek en stijlvol horloge met een interessant verhaal.

Over Cuervo y Sobrinos

Cuervo y Sobrinos is een luxemerk van horloges dat in 1882 in Havana, Cuba, werd opgericht. Het werd opgericht door Armando Río y Cuervo en zijn neven, en de merknaam betekent letterlijk 'Cuervo en Neven'. Het bedrijf verwierf al snel een reputatie voor het produceren van hoogwaardige, elegante horloges en stond bekend als het 'Latijns-Zwitserse horlogemerk'.

Gedurende de vroege tot halverwege de 20e eeuw genoot Cuervo y Sobrinos een immense populariteit, en hun horloges werden gedragen door invloedrijke figuren zoals Winston Churchill, Ernest Hemingway en Clark Gable. De Cubaanse Revolutie in de late jaren 1950 leidde echter tot de nationalisatie van veel bedrijven, waaronder Cuervo y Sobrinos, en het merk staakte zijn activiteiten in de jaren 1960.

In het begin van de jaren 2000 werd het merk nieuw leven ingeblazen door de Italiaanse ondernemer Marzio Villa, die de nalatenschap van Cuervo y Sobrinos wilde voortzetten. Het bedrijf is nu gevestigd in Zwitserland, maar eert nog steeds zijn Cubaanse wortels via zijn horlogeontwerpen en het gebruik van het pre-Castro Cubaanse wapen in zijn logo.

Cuervo y Sobrinos horloges staan bekend om hun unieke combinatie van Zwitserse vakmanschap en Latijnse ontwerpesthetiek. Het merk biedt een breed scala aan horlogecollecties, waaronder de Historiador, Prominente, Robusto, Esplendidos en Torpedo lijnen. Elke collectie heeft onderscheidende ontwerpen die inspelen op verschillende smaken en stijlen, en de horloges staan bekend om hun oog voor detail, uitzonderlijke kwaliteit en elegante uitstraling.

Cuervo y Sobrinos blijft innovatieve en aantrekkelijke horloges produceren die de aandacht trekken van horlogeliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. Het merk heeft zichzelf gevestigd als een belangrijke speler in de luxe horloge-industrie en wordt vaak geprezen om de unieke stijl en het vakmanschap van zijn producten.

Een belangrijk aspect van de Cuervo y Sobrinos horloges is de verbinding met hun Cubaanse erfgoed. Dit is terug te zien in de namen van hun horlogecollecties, die vaak geïnspireerd zijn door de Cubaanse cultuur en geschiedenis. Bovendien worden de horloges geleverd met een kenmerkende sigarenkist-achtige doos, die het merk nog meer onderscheidt van andere luxe horlogemerken.

Naast hun passie voor horloges is Cuervo y Sobrinos ook betrokken bij diverse evenementen en activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en sport. Het bedrijf ondersteunt bijvoorbeeld het Havana Motor Club Racing Team en sponsort verschillende golftoernooien en zeilevenementen. Deze betrokkenheid bij diverse activiteiten helpt het merk zijn internationale aanwezigheid te vergroten en het Cuervo y Sobrinos erfgoed te versterken.

In de toekomst zal Cuervo y Sobrinos naar verwachting doorgaan met het creëren van hoogwaardige, luxueuze horloges die de rijke geschiedenis van het merk en de unieke mix van Latijnse en Zwitserse invloeden vieren. Door trouw te blijven aan hun roots en tegelijkertijd te innoveren en te evolueren, zal Cuervo y Sobrinos ongetwijfeld zijn positie in de wereld van luxe horloges blijven behouden en versterken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...